:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Над 1000 са свободните места в армията

Военният министър Веселин Близнаков скри, че в армията има над 1000 свободни места за кадрови войници. Преди няколко дни той се похвали, че професионализацията ще приключи още този месец, тъй като имало свободни само 11 места, които са за гвардейци. От 1 декември няма наборна служба и армията трябва да е изцяло професионална вече.

73 свободни работни места за кадрови военнослужещи са обявени в Пета механизирана бригада в Плевен, съобщи вчера БТА като се позова на информационно-консултативния център на Военния клуб в града. Кандидатите трябва да имат средно образование. Търсят се мъже и жени телеграфисти, телефонисти, механик-водачи и шофьори, разузнавачи, водолази, сапьори, гранатометчици, електротехници, водоочистители, химици и оператори за различни видове бойна техника. Документите на желаещите ще се приемат до 5 октомври, а на 23 окт. ще е конкурсът.

Около 400 са свободните места в танковата бригада в Горна баня, научи "Сега". Незаети бройки има и в големите бригади в Казанлък, Карлово и танковата в Сливен.

Военни специалисти твърдят, че в момента армията ни е окомплектувана на 90%. Числеността й възлиза на около 30 000 души без около 5000 цивилни в МО.
5
5081
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
12 Септември 2007 23:37
Официално съобщение:
"Съобщава се на населението, че свободните 2352 места за кадрови генерали са заети преждевременно. Останаха свободни само 1000 места за кадрови войници. Побързайте - местата са на свършване!"
13 Септември 2007 07:22
Над 1000 са свободните места в армията

И над 1.5 милиона са свободните места за българи в България.
13 Септември 2007 08:46
Не искат българите да служат, защото армията е напълно разбита, при това не е и българска. Интересно ми е, защо потернаците не напират да стават професионални аскери и не се записват волонтири в състава на "желаещите" да трепят алксайдисти в Ирак и талибани в Афганистан Потурнаците във форума няма ли да ми разяснят положението!
13 Септември 2007 10:56
А не си прав, даже по телевизията даваха как награждават некав Ахмед от мисия в Ирак или Афганистан, ходят, те ходят, щом има келепир. Тука в Асеновград и в казармата има "братя", така вика комшийчето - кадрови войник. И то само по линия връзкар от ДПС. Е не се задържали много, ама що ли? БАЙ ХАСАН ще каже, той ги разбира междуетническите разбиратрелства в смесените райони. Аз съм по НЕразбирателствата.
13 Септември 2007 17:19
И къв е проблема ?! Голям праз, че имало свободни места, с тях и без тях, но за Ирак имо ли свободни места?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД