:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 373
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мафиотът Йоцич живее във вила на Милошевич

Балканският "крал на кокаина" плаща наем от 10 000 евро, готов е и да купи имота за 3 млн. евро
Снимка: в. Курир
Вилата на покойния югопрезидент Слободан Маркович, която вече се обитава от "балканския крал на кокаина" Йоцич, е в най-престижния белградски квартал Дедине.
Скандалният сръбски бизнесмен Сретен Йоцич, известен в подземния свят като Йоца Амстердама, от месец живее във вилата на Миряна (Мира) Маркович, съпругата на покойния президент Слободан Милошевич, разкри белградският в. "Куриер".

Източници на изданието са установили контакт с близки до семейството на Милошевич, които потвърдили, че Йоцич действително е наел къщата на белградската ул. "Толстоева" № 33. Експерти по недвижимите имоти оценяват, че наемът за луксозната резиденция, разположена в най-престижния и скъп квартал "Дедине" и оборудвана с най-съвременни охранителни системи, е от порядъка на 10 000 евро месечно. Това обаче явно не представлява проблем за наемателя, който е един от най-богатите хора в Сърбия.

Сретен Йоцич има намерение да купи имота, цената на който надхвърля 3 млн. евро. Той дори води преговори по въпроса с упълномощени лица, представляващи интересите на наследниците - съпругата Мира Маркович и сина Марко Милошевич. "Ако му хареса, Йоца ще я купи, бъдете сигурни в това", потвърди бившият директор на белградския в. "Политика"и бивш зет на Мира Маркович - Хаджи Драган Антич. Бившият съпруг на дъщерята Мария Милошевич поддържа отлични отношения със скандалния бизнесмен, твърди "Курир".

Ако обаче има сделка, тя явно ще бъде в отсъствието на съпругата и сина на Слобо. Мира и Марко Милошевич са изгнаници в Русия и не могат да се върнат в Сърбия, защото се издирват по множество обвинения за корупция и финансови престъпления в особено големи размери.

Подобна беше до миналата година и съдбата на Йоца Амстердама. За него се твърди, че е един от главните босове на сръбската организирана престъпност и е некоронованият балкански "крал на кокаина". Той бе зрелищно арестуван от служители на НСБОП през 2002 г. в центъра на София, където живееше под чужда самоличност. После бе екстрадиран в Холандия да излежава там влязла в сила присъда. След изтичане на наказанието холандците го върнаха през 2006 г. на Сърбия, където също бе изпратен зад решетките по обвинения за поръчкови убийства на мафиоти, атентати срещу държавни служители, контрабанда на огромни количества наркотици, фалшифициране на пари. За повечето от тези престъпления обаче доказателства и свидетели не можеха да бъдат намерени и през май 2006 г. Върховният съд на Сърбия пусна Йоцич на свобода срещу гаранция от 300 000 евро.
Снимка : в. "Курир"
Сретен Йоцич (Йоца Амстердама)
2
3152
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
15 Септември 2007 10:14
Мили балкански картинки
16 Септември 2007 06:51
бизнесмен

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД