:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Весела да ви е Коледа, бе, да му се не види!

Колкото повече наближава светлата Коледа, толкова по-добре става... Новините, тоест, стават по-добри. По-празнични, по-приятни едни такива.

Да вземем например тази история с десетпроцентния плосък данък, наречен от народа с гальовното "десятък", хубав спомен от едни други времена... Тук новините са много! Първо, парламентът го прие бързо и радостно - никакви разтакавания, никакви кавги. Второ, само преди десет дни беше въведен терминът "праг на щетата" - гадна асоциация с ужасното "праг на нищетата" - по силата на който еди-колко си българи щели да бъда порязани в доходите си след въвеждането на плоския данък. Даже се спореше: синдикатите викаха, че туй ще са милион и 200 хиляди нещастници, а експертите на златното ни правителство отвръщаха, че няма такова нещо и че ставало въпрос за стотина-двеста, айде нека да са 400 хиляди. Така. След това обаче работодателите си стиснаха ръцете с профсъюзите и казаха: "Ний даваме 12 процента на всеки, чиято заплата е под прага на щетата!..." Еле-еле, оправи се работата! Добра новина! А онзи ден, съвсем, дето се вика, в навечерието на светлите коледни празници, сам храбрият министър Орешарски рече благо: "НЯМА ДА ИМА ОЩЕТЕНИ ОТ 10-ПРОЦЕНТНИЯ ПЛОСЪК ДАНЪК!" Разбирате ли? Не милион и двеста хиляди, не дори и стотина хиляди - не! НИКОЙ! Е, това ако не е добра новина.

Или цените. По цял свят срещу Рождество търговците се изтрепват да правят коледни намаления и отстъпки, у нас - точно обратното!... Това е също добра новина! Добра е, защото понеже сме в Европейския съюз, то и доходите ни са нараснали достатъчно, за да се понесем радостно из магазините и пазарите и да питаме кое е по-скъпо - от него да си напазаруваме! Е? Лошо ли ни е?

Били казали от "Алфа Рисърч", че не знам колко процента от българите - горе-долу половината - мислели, че парите се концентрират в една шепа хора. Тоже добра новина! Това означава, че парите ни са на сигурно място, какво ще ми приказват те на мене!

И сняг вална!... Тук добрата новина е, че зимата пак не ни изненада: както всяка година, и тази пет сантиметра сняг блокираха държавата! Представяте ли си какво щеше да е, ако бяхме подготвени?! Ако фирмите изринеха снега преди още той да си е помислил да натрупа?... Е, тогава щеше да е всенародна изненада и шок. Това ми напомня за един приятел, който, като му донесоха ракията в кръчмата едно време и той като видя, че е добре изстудена, пребледня, стана и каза: "Давай да се махаме, пич! Ракията е студена, салатата прясна - това не може да бъде, тука ни готвят клопка!..."

И катастрофи, убити, ранени... Добра новина! Повече катастрофи не означават ли повече автомобили? Означават! Растат предколедно жертвите по пътищата - добра новина! Преборили сме демографската беля и вече има достатъчно българин за похарчване...

Въобще - предпразнично настроение, леки, забавни и духовити теми за разговори... Коледа иде. След нея и Нова година...

Разправят, че депутатите излизали в много дълга ваканция. Ето това вече се казва ама наистина добра новина! Колкото по-дълга ваканция си изпраскат народните ни, с извинение, представители, толкова повече спокойствие!

В смисъл - толкова по-малко добри новини откъм площад "Народно събрание" в София.
1
1437
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД