:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Симеон: Оставаме в коалицията

Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се зарече пред съпартийците си да продължи реформите в партията въпреки разцеплението и за пореден път легитимира властта на новото ръководство, олицетворявано от Милен Велчев.
НДСВ няма намерение да напуска тройната коалиция в името на стабилността, обяснява в новогодишно обръщение към членове и симпатизанти лидерът на партията Симеон Сакскобургготски. "НДСВ влезе в управляващата тройна коалиция в името на присъединяването на България към ЕС, а и за да предотвратим евентуално му отлагане. Сега ни е нужна стабилност, за да може повече хора да почувстват ефекта от членството в ежедневието си", подчертава царят. И посочва, че партията ще продължи да бъде гарант на тази стабилност. По негова оценка през първата европейска година държавата е работила нормално във всички сфери и негативните прогнози от края на 2006 г. не са се сбъднали.

По повод разцеплението в партията той признава, че за НДСВ годината не е била лека. Но се зарича да продължи реформирането й и отварянето в полза на хората. "НДСВ е кауза за по-висок стандарт на живот на българските граждани, за защита на тяхната сигурност и права", заявява Симеон. Но допълва, че за постигането й, трябва да се преодолеят междуличностните боричкания, амбиции и желания.

2008-а ще е годината на инициативните хора и активното използване на европейските фондове, смята Симеон. Но за компетентното оползотвораване на тези средства е необходима прозрачност на процедурите, подчертава той.
104
3643
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
104
 Видими 
22 Декември 2007 01:23
/:/ Симеон: Оставаме в коалицията
......................................... ......................................... ...................................
Естествено и логично- иначе оставате на улицата и в забрава!!!

Редактирано от - paragraph39 на 22/12/2007 г/ 01:26:18

22 Декември 2007 01:44
Ако искаше да продължи с популистката си политика , с която дойде на власт, Симеон би трябвало да излезе от коалицията и да изиграе ролята на парламентарна опозиция, както постъпиха отцепниците. Това би имало благотворно действие за партията му, но не и за стабилността на Бг като цяло, разбирай положението на всеки един от нас (или 90% от нас). В случая поведението му е доста по-зряло за незрялото ни общество, така че най-вероятно няма да бъде оценено положително.
22 Декември 2007 02:00
UMNI4KO,
Само да ти напомня, че ДАЖЕ и социологическите агенции казват, че ако днес имаше парламентарни избори/сиреч, ПРЕДСРОЧНИ!/, то НДСВ изобщо НЯМАШЕ да влезе в Парламента!
Сега схващаш ли защо "Царя" /и НДСВ-то му!/ НЕ иска да излиза от коалицията "3:5:8"- и, като резултат от излизането, да има предсрочни избори?!
22 Декември 2007 02:31
Благодарение на Симион2 БСП се реформира и стана дясна партия.Така , че е от полза да стои в тази коалиция.
22 Декември 2007 02:32

Сергей Станишев: Не са отправяни искания на коалиционните партньори за смяна на министри
22 декември 2007 | 00:08 | БНТ, “Панорама”
Сергей Станишев, министър-председател на Република България, в интервю за предаването “Панорама” по БНТ, излъчено на 21 декември- Натиснете тук
22 Декември 2007 02:38
STARIJA HUSH,
/:/ "Благодарение на Симион2 БСП се реформира и стана дясна партия.Така , че е от полза да стои в тази коалиция..."
......................................... ......................................... .....................................
Е, ми, значи му е време на Симеон2 да излезе вече от Коалицията и да отиде при Опозицията/СДС, ДСБ и прочие/ и да я направи "лява"?!?
22 Декември 2007 05:18
Не знам кой какво мисли за Семион две, но е тоя измамник изобщо не трябва да се вясва в България.Тоя мошеник много бързо изучи занаята на българските политици, че си е бил такъв да, но продължава да облъчва заслепените ...лизсци.
22 Декември 2007 06:40
Извинявам се, моя грешка и се опитах да я поправя !

Редактирано от - San De Cannes на 22/12/2007 г/ 06:42:26

22 Декември 2007 06:40
Няма такъв политик , който да мисли за България, поне не в парламента и в никое от министрствата или в държавния съвет. Няма и извън.
Където и да отива или остава Симеон, това няма никакво значение дали мисли той за България или не. Докато има какво да отнесе, той мисли , когато няма да има ще спре да се занимава с тази толкова досадна дейсност за него.
Ако някой мислеше за България , българите нямаше да са напуснали странта си в това число в което го направих шрез последните 17 , българските ни деца нямаше да посещават български училища в чужбина , България нямаше да бъде разбграбена и безцелно разпродадена , безцелно за нас, останалите , "по-малко" българите.
Всякакви мнения за това каква е постъпката, било то на Симено , Доган , Станишев , Първанов , Калфин, Фичлев, Димитров, Костов, Михайлова, Божков и всякакви други парцали и просто нищожества са най-малкото казано цинични , ако те не са достатъчно справедливи и критични или просто истински. Не може умничките да вижда по разлчино от останлите ... ако те не са тъпички, а повечето от тях са отдавана , много отдавна зад граница и все някак си се справят , макар и да са интрелектуално и мисливно обременени ... Подобни мнения са предизивикателни по същество , защитаващи хората които се провалиха пред очите на милиони , които ги излъгаха и ограбиха, и с цената на всичко се опитват да довършат това, което е останало още неразбграбено , не спазарено , неразпарчетосано , унищожено или просто морално или дори физически убито. Хора свъзани с това, което ЕС признава съвсем официално - корупция навсякъде в странта на всички нива в официалното ни упралвение ...
Апатия ... безизходност и ... не може да бъде по друг начин. Ако ние нямаме сили , нямаме човешкия потенциал ... няма кой да ни помогне ... а и не трябва.
Не мечтая за нищо повече , освен да чуя , да прочета или да видя едни достоен бългаски държавник , полкитик или просто специалист в своята си област .
Има ли България своите достойни хора и къде са те ?
Такава политическа измет съм сигурен , че няма никъде по света.
Няма страна която без война или по някакви други причинии да е съсипана икономически така както България за последните 17 години . 17 години ... Представям си Германия след капитулацията , виждам Дрезден и катедралата в центъра - Frauenkirche ... представям си Германия през 1962 ... добре нека да е 1965, представям си ... Auto Union 1000 Sp 1958 - 1965 модел ... Вижте го ! Това са 17 години .... След 17 години , аз не обичам моят роден град ... той е ужасен, чужд в безредието си в негоавата занемареност и разруха, новото не вписва по никакъв начин в старото , прекъснато е нещо и се вижда по прозорците и стените на сградите, по бурените на билите някога тихи и много чисти улички в центъра на града , пред министреството на войната или отбраната , пред зала България , по тоалетните пръснати в грдинките и праковете , покафенетата и ресторантите наместени във фонтаните ... по същите пътища само по разбити , по кофите с преливащия боклук в центъра на най-оживената и скъпа, уж , улица ... по много хора с безизрастност в погледа , по безредието, по бентлито паркирало до старото трабантче ... Ха ... сигурно съм наивник и завиждам ... Не ! ЛИПСВА МИ ВРЪЗКАТА , ВСИЧКО Е РАЗКЪСАНО , НА ПАРЧЕТА И Е ГРОЗНО . Попитайте всеки българин , който не е бил регулярно в страната ни през последните 17 години, ако той не сподели с вас същото ... или проблизително същото, значи аз съм Тъпичко ...
22 Декември 2007 08:19
нема политик, който да "мисли за българия", щото почти нема гласуващи българи, които да изискват държавническо мислене от политиците. а негласуващите са безгласни букви. или, проз народ, слаба държава, лесно се управлява -- даже и от изкуфели старци. тоя високочелия на снимката далеч не е първия
22 Декември 2007 08:41
Сполай на Бога, няма Държавен Съвет!!
Ако някой си спомня какви съветници бяха -заеби!!
Бащи и дядовци на сегашните!!!
А цара, си е цар-най-вече в издънките!!!
22 Декември 2007 09:25
Колко оставате?!, е... на принципа: "и сам Симеон втарой или третий/в коалицията/ в поле воин..." Ха Ха.
22 Декември 2007 11:19
Симеон е прагматичен и су урежда добре нещата!
Соред мен той си разцепи партията съвсем съзнателно и демонстративно, за да покаже на Бойко Борисов, че държи в ръцете си съдбата на тройната коалиция!
Предполагам, че в момента той води пазарлъци за облагите, които ще получи, ако излезе от тройната коалиция и предизвика предсрочни парламентарни избори, за които Б.Борисов "душа дава"!
Ако съм на местото на Царя, бих поискал от Б.Борисов като стане Премиер, да бетонира собственоста на имотите заграбени до сега, да му "върне" още два-три имота, да свали Президента от поста му, да предизвика президентски избори и на тези избори да го направи кандидат на ГЕРБ(може и в някаква коалиция с други "десни"!
Колко му е! Всичко изглежда просто и изпълнимо!
Старта на операцията ще бъде даден скоро след нова година, май!
22 Декември 2007 11:29
Ами ще остават то това им е за последно !!!

22 Декември 2007 12:35
"2008-а ще е годината на инициативните хора и активното използване на европейските фондове, смята Симеон."

ОСТАBАТ ЗАРАДИ ЕBРОФОНДОBЕТЕ И ЗА ДА БЕТОНИРАТ ИМОТИТЕ!
ТЕ СИ ЗНАЯТ, ЧЕ ЩЕ Е ЗА ПОСЛЕДНО!
22 Декември 2007 18:12
Ех, "ако бЕх на мястото на царя...", ама щото не си, ближеш му задника , бре гоБедо...Пфу-у-у...
22 Декември 2007 19:24
На СВ вече не му трябва партия. Той повече няма да участва официалнов политическия живот на РБ на изборни длъжности. Достатъчно му е това "унижение" , което изтърпя за да постигне целите си.
22 Декември 2007 21:03
Симеончо..Кой е Симеончо- Един чуждоземец, наследник на убийците на българския стопански елит от 1912-18 год., без нито капка българска кръв във вените си, да ни се подиграва и използва като стадо овце-и вълната, и млякото, и кожата и месото!! И има подръжници-калта и утайката на българщината........Не имоти и жезъли да си "възстановява", а 50 поколения Сакскобирготци да изплащат репарации за нанесени вреди на българската нация.
22 Декември 2007 21:04
Бае ви Симо не смее да напусне коалицията , щото ще се прости с имотите и дворците.Човеко си гледа интиреса.Дреме му за България.
22 Декември 2007 21:27
Симеон заложник на БСП още година за имотите си
С една година се удължава мораториума за придобиване по давност на държавна и общинска собственост. Това решиха депутатите вчера като приеха промени в Закона за собствеността, внесени от депутата от левицата Мая Манолова. Срокът трябваше да изтече на 31 декември 2007 г., а с приетите вчера изменения той ще изтече на 31 декември 2008 г....- Натиснете тук
......................................... ......................................... .....................................
Само да ПРИПОМНЯ, че по "комунистическата" Конституция и закони до 1989 г./ а и по "царските" до 1944 г., май?!/ държавна, общинска и на Кооперации Собственост НЕ можеше да се придобива по Давност!!! Новатата "демократична" Конституция/от 1991 г./ и новите "демократични" закони ЗАЩИТИХА , като "свещена" и "неприкосновена", САМО Частната Собственост, но НЕ и държавната и общинската- тях "кучетата / и "демократите" и тарикатите, май?!/ ги яли!" !!! Както и стана, де- чрез т.нар. Приватизация!
А въпросният Мораториум върху придобиване по Давност на държавни и общински имоти НЕ е заради друго, а заради да НЕ би да попаднат такива имоти в случайни ръце/ БЕЗ Приватизация-ПРИМЪКтизация!/ !!! КАЗАХ!
23 Декември 2007 14:27
- ЧЕРЕПА НА НЕРОН , ТОЕСТ Симеон: Оставаме в коалицията- КАЗВА??????!
ПО - ДОБРЕ ДА СИ ЗАМИНЕШ?
ОЩЕ В КЕФЕНЕ "МАКСИМ" В ПАРАЖ ТИ КАЗАХ ДА НЕ ИДВАШ ?
ИСКАШ ЛИ ДА ТЕ ИЗГОНЯ????
СКОРО ЩЕ СИ ТРЪГНЕШ !
БЕЗ БИЛЕТ ЗА ОБРАТНО ВРЪЩАНЕ ! ПО СИСТЕМАТА НА ДАО!
КАК "ВЪРВИ" ДЪРЖАВНИЯ И МЕЖДУДЪРЖАВНИЯ КОМАР И ХАЗАРТ???
ПО ХОРОСКОП ТИ СЕПАДА СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ТАКА !!!


XYZ
23 Декември 2007 19:53
Това е краят на ненужното никому НДСВ. Разцепва се - ГЕРБ и десните се договарят за после. БСП губи още няколко процента. Остатъците от НДСВ пристават на Б.Б. и най-после ще има център-дясно управление.
23 Декември 2007 20:02
Откъс от интервю с Иван Славков -" Ами, сигурно като дете съм постил. Имало е традиции и вероятно и аз съм постил. Пък и тогава нямаше какво да се яде, така че всички сме постили. В тази връзка се сещам за Тодор Живков. Той обичаше да разправя виц, защо е заслужил Големия кръст на Синода. Живков попитал за какво му го дават, а патриархът му обяснил, че църквата от векове се мъчи да накара хората да постят във вторник и в петък, а той го накарал да пости цяла година. Това го разказа при една от последните визити на Брежнев у нас. Брежнев пък разказа друг виц: Опитали се в някакво селце в СССР да обяснят на хората предимствата на социализма. Трудно било и накрая една бабка попитала за какво става дума. Партийният секретар не издържал и казал, че социализмът е, когато влезеш в магазина, и има всичко и е евтино. Тогава бабата се сепнала и казала възторжено: "A, значи като при царя."
23 Декември 2007 20:07
от Уикипедия, свободната енциклопедия:
"През 1998 г. Конституционният съд (КС) с Решение 12 обявява за противоконституционен Закона за обявяване в държавна собственост на имуществото на царете Фердинанд и Борис и техните наследници. Документът уточнява и че според списъка от 1946 г., изготвен по нареждане на министър-председателя Кимон Георгиев, царските имоти са 17. От тях на царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” (от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община [източник?]), “Царска Бистрица”, “Саръ-гьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков - Боровец и с. Бели Искър."
23 Декември 2007 20:09
...продължава "Макар в медиите да се разпространяват твърдения, че Симеон Сакскобургготски има претенции за собственост на връх Мусала, както и на гори в Пирин и Разложката котловина, не е провеждана процедура за възстановяването на други имоти, освен посочените в решението на Конституционния съд, нито са предявявани искания за обезщетение"
23 Декември 2007 20:12
Получените награди от Царя, за успешното инегриране на България от тези, които опеделиха за целта 7 милиарда Евро:
Награди и отличия
Орден "Велик кръст на Леополд III", Белгия
Орден "Велик кръст на Спасителя", Гърция
Орден "Карл III", Испания
Орден "Велик орден на Златното руно", Испания
Орден "Велик кръст на Малтийския орден", Малта
Орден "Великият кръст на честта и благочестието", Малта
Орден "Велик офицер на почетния легион", Франция
Орден "Ислямският Велик кръст на независимостта на Йордания"
Орден "Великият кръст на Божи гроб" от йерусалимския патриарх
Орден "Св. Цар Борис Кръстител", Българската Православна Църква
Орден "Стара планина" първа степен, България
23 Декември 2007 20:36
Нютоне!
Велик си!
Горното твое откритие изобщо не може да се сравнява с мизерното откритие на твоя адаш, формулирано в момента на падането на ябълката по следния начин: "Га ти падне на главата, многу боли!".
23 Декември 2007 20:53
НЮТОН,
/:/ ""През 1998 г. Конституционният съд (КС) с Решение 12 обявява за противоконституционен Закона за обявяване в държавна собственост на имуществото на царете Фердинанд и Борис и техните наследници..."
......................................... ......................................... .....................................
И къде в това Решение на КС пише, че тези имоти трябва да се върнат/реституират/ на Наследниците на царете Фердинанд и Борис- дай да го прочетем точно този текст! И защо се върнаха само на наследниците на Борис, но НЕ и на нследниците на Фердинанд?!
Освен това, макар и КС да се нарич "Съд", но КС НЕ правораздава! А и КС НЯМА право, по Конституция и по закон, да ОБЯВЯВА за противоконституционни закони, действали при ДРУГА Конституция и действали ПРЕДИ появата на КС- това Право, по Конституция, има/ше/ САМО Парламентът!
При това, КС НЕ е посочил закон и ред, по който да се върнат имотите- при положение, че съществуващите 4 реституционни закона НЕ се отнасят до т.нар. "царски имоти", а изрично посочват за кои и какви имоти се отнасят!
Ерго, връщането/реституцията/ на т.нар. "царски имоти" беше БЕЗзаконно/ при липс на специален закон за тях, тъй като те са били конфискувани със специален закон/! Трябваше първо Парламентът да приеме СПЕЦИАЛЕН/ и отделен!/ закон за тези имоти! Но, Парлментът НЕ посмя д приеме такъм закон, защото щеше да засегне и разгневи държавите, победителки във Втората Световна Война- по НАСТОЯВАНЕТО и под Контрола на които/ а НЕ на "комунягите"!/, всъщност, беше приет Закона за конфискацията на царското имущество и бяха конфискувани имотите на царската фамилия в България/ и на други прохитлерогермански царски фамилии в Европа, също!/!
23 Декември 2007 21:16
Кое къдее и какво е , аз само цитирам и не съм открил нито Ялта, нито Малта, нито Горбачов, който подписа връщането на Царя и неговите имоти с ликвидирането на комунистическия лагер.Още глупаците не са се досетили, да обвинят за нещастието си и Папата.Някои комунисти са му намерили колая, стават Темплиери и много се успокояват, защото там им е шеф бодигарда на Тодор Живков.
23 Декември 2007 23:51
НЮТОН,
Пак НЕ си разбрал или НЕ искаш да разбереш?!
Или разбираш, но МАНИПУЛИРАШ?!?
Конфискуване на имотите на РЪКОВОДИТЕЛИТЕ на държавите, участвали във Втората Световна Война на страната на хитлеристка Германия е било вид НАКАЗАНИЕ/ извънредно и специално!/ спрямо тези ръководители- и това Наказание на тези бивши ръководители е било наложено от новата Власт в тези държави ПО ИСКАНЕ/считай, Заповед!/ на държавите-Победителки/!/ във Втората Световна Война! Сиреч, НЕ става въпрос за хрумване на "комунягите", а за ЗАДЪЛЖЕНИЕ на победените от "Великите сили" във ВСВ победени държави!
Този закон е бил "извънреден", "специален" и с еднократно действие- до приключване на ИЗПЪЛНЕНИЕТО му! Следователно, след 1947 г. този Закон е престанал да съществува! Още по-следователно, КС на Република България НЕ може да отмени НЕсъществуващ Закон/ а и НЯМА конституционно право на това по отношение на закон/и/, които са били действащи при ДРУГА Конституция и преди учредяването на този КС!!!
Сиреч, Решението на КС относно обявяването за "противоконституционен" на някогашния/от 1947 г./ закон за конфискация н имуществото на бившата црск фамилия НЯМА правна сила/има само пропагандна/!
Освен това, ЛЪЖА е, че "конфискацията на нечие имщество е противоканституционна"! И по "царско", и по "комуняжко", и по "дИмукратско" време и държави и Конституциите и законите им са ПОЗВОЛЯВАЛИ и ПОЗВОЛЯВАТ, регламентирали и регламентират "Конфискация на Имущество", като юридическо действие! Сиреч, конфискуваните някога т.нар. "царски имоти" можеше да бъде ОТМЕНЕНО само с решение на Съд- но НЕ на КС/който НЕ е Съд, у всъщност, понеже НЕ правораздава!/, а на Върховния Съд! Или, с НОВ "извънреден", "специален" е еднократен закон/като някогашния- за конфискацията/ да бъде решено ВРЪЩАНЕТО н Наследниците на конфискуваното т.нар."царско имущество"/ при това, САМО "царското", но НЕ и "интендантското"!!!/! Но, както отбелязах по-горе, това НЯМА/ше/ как да НЕ навлече гнева на държавите-Победителки във ВСВ, тъй като ПО ТЯХНА ВОЛЯ/разбирай, Заповед!/ е било някога извършването на конфискуването на Имуществото на ръководители на държави, които са били във ВСВ на страната на хитлеристка Германия- а Царство България е била една от тези държави, нали!
Ерго, връщането/реституирането/ на т.нар. "царско имущество" е БЕЗзаконно/липса на закон за това!/! ТОЛКОЗ!
Какво са се договорили, тайно или явно, в Малта или където и да е по Света СССР и САЩ, Горбачов, Рейгън или Буш-старши- това НЯМА никакво значение и НЕ поражда никакво Задължение за Народната/до 1990 г./ или НЕнародната/след 1990 г./ Република България, ако решеното в Малта или където и да е по Света СССР и САЩ, Горбачов, Рейгън или Буш-старши НЕ е влязло в БЪЛГАРСКИ Закон или БЪЛГАРСКО Министерско Постановление! КАЗАХ!
.............
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
§ 3. (1) Разпоредбите на заварените закони се прилагат, ако не противоречат на Конституцията.
(2) В едногодишен срок от влизане на Конституцията в сила Народното събрание отменя тези разпоредби на заварените закони, които не са отменени по силата на непосредственото действие по чл. 5, ал. 2 на Конституцията
............
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
...
Чл. 37. (1) Наказанията са:
1. ...
2. ...
3. конфискация на налично имущество;



24 Декември 2007 05:29
За агент КАРТОЧНИК ли става въпрос?
24 Декември 2007 10:23
Цитирам:
"Първите години в изгнание са много тежки за царица Йоанна. Тя заминава за Египет , където вече са преместили нейните родители - италианската кралска двойка. Майка й Кралица Елена дискретно й помага финансово и плаща обучението на децата. Едва по-късно, когато успяват да си върнат отнетото от фашистите в Италия, нещата се променят."
Тук има още прикрити фашисти, които оспорват решенията на Конституционния съд, което е недопустимо в една държава членка на НАТО и ЕС.
24 Декември 2007 10:33
Цитирам:На 15 септември 1946 г. в България, в присъствието на съветската армия, се провежда референдум. Референдумът показва, че над 95% от българите искат комунистическа република, а не монархия. На 16 септември 1946 г. царското семейство (царица Йоанна, Симеон II и сестра му Мария Луиза) е прогонено от страната. Симеон II напуска България, без никога да е абдикирал от престола. Референдумът е противоконституционен, защото не е проведен в съответствие с действащата в страната Търновска конституция.

24 Декември 2007 10:34
Цитирам:"След референдума царското семейство заминава за Египет, където в изгнание живее бащата на царица Йоанна - италиански крал Виктор Емануил ІІІ. Симеон II завършва британския колеж "Виктория" в Александрия. През 1951 се установява в Испания, където живее до 2001 г. В Мадрид Симеон ІІ завършва Френския лицей, следва право и политически науки. Когато навършва пълнолетие на 16 юни 1955 г., Симеон II прочита прокламация към българския народ, в която потвърждава своята воля да бъде цар на всички българи, да бъде верен на Търновската конституция и на принципите на свободна България. През периода 1958 - 1959 г. той е курсант във военната академия “Вали фордж” (Valley Forge Military Academy and College), гр. Уейн, щата Пенсилвания, САЩ. Там става известен под името “кадет Рилски”. Завършва със звание “младши лейтенант”.

24 Декември 2007 10:38
Цитат:В официалната му биография на сайта на Министерския съвет (докато го оглавява) липсва информация с какво се е занимавал от 1962 г., когато се оженва, до 1996 г., когато идва за пръв път в България. Според някои източници[1], през този период Симеон е бизнесмен в Испания и САЩ. 13 години е председател на испанския филиал на френската групировка за отбранителна и електронна промишленост "Томсън". Работил е като консултант за няколко фирми в Европа и Африка, специализирайки в областта на банковото дело, хотелиерството, електрониката и доставката на хранителни продукти.

24 Декември 2007 10:41
Цитирам:
Редица опозиционери твърдят, че решението на КС не е достатъчно основание за връщането на имотите и въпросът трябва да бъде уреден с отделен закон, както и че някои от царските имоти са собственост на Интендантството, а не на царското семейство. От друга страна Интендантството никога не е било държавна институция и не е разполагало с държавни средства. То представлява личната администрация (секретариат) на царете Фердинанд, Борис и Симеон, и е управлявало техните собствени средства от цивилната листа.

Според други тълкувания, някои от тези имоти са държавна собственост, предоставени за обслужване на монархическата институция. На тази основа някои политически противници на Сакскобургготски, включително и Иван Костов, по време на чието правителство са реституирани част от имотите, да настояват за анулиране на реституцията. Стела Банкова внася два законопроекта [източник?], вторият от името на Партия Атака, с които реституцията се отменя, но те не са подлагани на гласуване.

През март 2006 г. е създадена специална парламентарна комисия за разследване на реституцията на т.нар. "царски имоти". Тази комисия и партиите повдигат въпроса за царските имоти винаги, когато идват избори и Симеон трябва да бъде изнудван.

24 Декември 2007 10:54
paragraph39, -защо не последваш Миглена Ангелова и да станеш Темплиер, за да се успокоиш, като видиш, че ще ти шеф бодигарда на Т.Живков, та дано си спомниш, че след като Горби подписа в Малта капитулацията на комунизма, естествено е Царя да си върне бащинията, а като се затвъдят правилата в ЕС, ще му дойде времето да се разбере кой какво е заграбил.
24 Декември 2007 11:01
Ей така, преди Рожедство , седя пред компютъра и си плача. Толкова трагедия , толкова, мъка и толкова изстрадал нследник .. Ей , никому да не се случва !
Ама се случи, да му се невиди. Още млади хора наспускат странта, още се граби мъродерства , още се подиграват с опоскания до шушка народ и ... тукмак, отиде и взе желъзите от историческия музей , чест му прави че не е отишъл лично.
Симеон е просто поредната гавара с тази страна и този изстрадал народ, Нютоне ... ако това не си разбрал , каквото и да пишеш, както и да въртиш и да го сучеш ... си просто неадекватен, толкова по въпроса със Симеон и неговото наследство. Какво е негово и какво не е за мен да решавам и предполагам не и за теб, Ако в България имаше закони , които са замислени правилно и добре, ако в България имаше съдии и следователи и прокурори които да си вършат работата , така както с нормалните страни се върши ... тогава можеше да се предполага че ще има правилно решение на подобни проблеми от правех характер. И на мен не ми се е искало милион българи да напуснат странта си , подгонени от алчанта и ненаситна политечка класа в България , да не са си загубили къщите и и моите дадени в залог на едно по-добро бъдеще някъде дръугаде по сета ... Но бяха прокудени , не насила ... а просто законно някак си , както законно нашите майки и бащи не могат да вземат и частичка от това което би им се полагало след 30-35 и 40 години трудов стаж. Това което е изградена в България, не е изградено балгодарения на царя ни или на някои от царете ни или на някои от президените ни ... а от един народ с неговите народни въжделения, стремления и усилия и точно въпреки политическте провали на неговите упраници , по всяко време в историята ни , винаги . Поситжения запалтени с кръвта на най-будните и достойни на този народ, на тези които са винаги грабени и политически или икономически сега подтискани. Симеон не е явление само по себе си , той е част от тези нищоправци , които серизно си мислят , че от тях зависи нещо ... Зависи, защото сме наивни, точно нищо не зависи от симеоновци , догановци , черепи и кюлевци и всякаква друга човешка полюция. Светът и неговата история зависят от хората които определят с труда си и научните открития неговия път, с тези които поставят успеха на тяхното начинание на личните интереси, тези които могат да мсилят малко по-наделеч от собственот си аз ... На тях хората , ще бъдат винаги благодарни , те могат да няма паметници и могат да не са вписани в историята на някой народ ... Често такива личнопсти не принадлежат само на един народ , те принадлежат на света такъв каквто го познаваме. Царе и царедворци опстават като върпосителни в учебниците по история ... История с която всеки се занимава и интепретира така както му е удобно и когато му е удобно ... Ако има Бог, аз аз смятам че има ... повярвай ми , че той не би поставил симеоновци от дясната си страна ... Много други хорица, чиито имена ние не знаем и може никога да не узнаем, ще бъдат там ... но не и тази паплач която ти така упорито се опитваш да защитваваш .
Личното ми мение , е че благодарени на правителството на Симеон се затвърди всички пошли завоевания направени до него ... Заслугата е частично и негова , точка по въпроса. КАкво е негово и какво не е , в материален смисъл ... не е от твоята компетениция и не е от моята. Ако има справедлив съд и нормални закони в тази страна ... Симеон е без шанс .... бих си помисли за миг ... Но моралът и законът в България са били винаги в недостиг , особенно през последните 17 години и никой не може да ме убеди в обратното. Ако четете вестници и участвете във форумите ... то аз наистина няма какво да доказвам ... всичко е ясно.
24 Декември 2007 11:39
n De Cannes, в едно съм съгласен с теб, че не си достатъчно компетентен, за да съдиш.Даже незнаеш, че заради този ти грях един ден ще бъдеш съден.Компетентен е Царя, защото само той има възможност да прочете цялата пътната карта, която Горбачов подписа на о.Малта.Там е написано с подробности как и за колко време Б-я от комунистическа да се превърне в капиталистическа.Днес се вижда, че победителите са решили това да стане с помоща на комунистите.Така е изгодно на победителите и такава им е практиката.Изгодно е това да стане незабелязано, плавно и по-безопасно.Не на всеки сферата на компетентност е достатъчно голяма за да разбере какво е решено от цели научни колективи от много учени и интелигетни хора.Тук чипа ни е много сбъркан и са ни определили по-дълаг срок за адаптация.На бетонните глави е излишно да се обяснява, защото се разбра, че неувират, затова се използва по-прост, но точен отговор за всички, който ще бъде разбран"Когато му дойде времето".Та когато му дойде времето всеки ще си го получи според заслугите.Съжелявам, че пак няма да разбереш за какво става въпрос.

Кант
Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! - ето това е девизът на Просвещението.”
Този апел на Кант по природата си е чужд на всеки диктаторски режим. Затова не е чудно, че идеологът на разума не е бил на почит нито при националсоциалистите, нито при комунистите.
24 Декември 2007 11:50
Получените награди от Царя, са му присъдени, за успешното инегриране на България за 900 дни, от тези, които отеделиха за целта 7 милиарда Евро.Никой в Европа не награждава за зле свършена работа.Само тук може да се разплачеш, колко сме далеч от истината, а после се чудим, защо и стандарта ни е толкова далеч от европейския.
Награди и отличия
Орден "Велик кръст на Леополд III", Белгия
Орден "Велик кръст на Спасителя", Гърция
Орден "Карл III", Испания
Орден "Велик орден на Златното руно", Испания
Орден "Велик кръст на Малтийския орден", Малта
Орден "Великият кръст на честта и благочестието", Малта
Орден "Велик офицер на почетния легион", Франция
Орден "Ислямският Велик кръст на независимостта на Йордания"
Орден "Великият кръст на Божи гроб" от йерусалимския патриарх
Орден "Св. Цар Борис Кръстител", Българската Православна Църква
Орден "Стара планина" първа степен, България
24 Декември 2007 11:51
остава в коалицията щото знае че през 2009 година няма да го има в парламента.
24 Декември 2007 11:54
Този списък с ордените да не е вече подготвен за Кристи'с или Сотби'с?

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
24 Декември 2007 12:06
Дважди Коалиционен Партньор на Ахмед Доган.

а сега и на бе-се пе.
24 Декември 2007 12:11
До 2009г., България ще е приемат и в Шенген, Лева, ще е Евро.Ще влезе в сила и европейското законодателство.Ще започнат да се създават и истински партии с изградена идеология.Процеса ще е приключен и един Цар по призумция няма работа в политиката.Европа само ще отчете, че той много е помогнал, за уреждането на Нова Eвропа.Ей , не го мислете Царя, той се вписа в историята с положителен знак, за жалост нa комунистите-китаисти.Освен глупаците начело с Яни Янев, може да се надяват, че комунизма ще се върне до толкова, че да може да изгони Царя, Испанския Крал, Англйската Кралица, Люксембурския херцог, на Швеция, Белгия, Норвегия, Холандия монарсите от пределите на ЕС.
24 Декември 2007 12:27
Поведението на Доган , също подсказва, че има Пътна карта за България, която е продиктувана от победителите в студената война и където, при реформирането на България, от комунистическа в капиталистическа държава, е предвидено главно участие да вземат комунистите.Това им участие ще ги ликвидира като врагове, които са обучени да създават революции и тероризъм.Панимаеш ли?
24 Декември 2007 12:42
оу, верно бе, летец! сега вденах!
веднага добавям и тази почетна титла:

Реформатор и Унищожител на Партията Отвътре.

да не забравим все пак:
Коалиционен Партньор на БСП.
Дважди Коалиционен Партньор на Ахмед Доган.

24 Декември 2007 14:07
НЮТОН,
/:/ "...На 16 септември 1946 г. царското семейство (царица Йоанна, Симеон II и сестра му Мария Луиза) е прогонено от страната. Симеон II напуска България, без никога да е абдикирал от престола. Референдумът е противоконституционен, защото не е проведен в съответствие с действащата в страната Търновска конституция..."
......................................... ......................................... ....................................
Симеон/чо/ Кобургготски никога НЕ е бил ЛЕГИТИМНО възкачен на Престола на Царство България, като "Цар на българите", тъй като това, по Търновскта Конституция, става САМО след свиквне на българско Велико Народно Събрание, пред което БЪДЕЩИЯТ цар полага "царска Клетва" и отправя "царска Прокламация" към Народа!
Така че, Симеон/чо/ Кобургготски ПРАВИЛНО никога НЕ е "абдикирал" от престола- защото никога НЕ е бил възкачен на престола, като легитимен "цар" на Царство България!
И регентите на Симеон/чо/ Кбургготски НЕ са били легитимни- по същата причина, тъй като, по Търновската Конституция, црските регенти се ОДОБРЯВАТ от българско ВНС и полагат "регентска Клетва" пред ВНС! А, по волята и на Борис Трети, след 1918 г. , та чак до 1946 г., в Царство България НЕ е свиквано ВНС!!!
Впрочем, Търновската Конституция наистина НЕ предвижда провеждане на Референдум, но и НЕ забранява провеждане на Референдуми- а, което НЕ е изрично забранено, то е ПОЗВОЛЕНО! Нали така, а?!
Освен това, Търновската Конституция НЕ предвижда и АБДИКАЦИЯ от царския Престол и ДЛЪЖНОСТ/ на Фердинанд, например!/!
А "Цар" НЕ е само титла, а е и Длъжност КЪМ титлата/или обратно-титла към длъжностт!/- и НЕ може да има в Царството цар, който да НЕ царува! В този смисъл и СЕГА С. Кобургготски НЕ е "цар"- освен, че НЕ е бил никога и легитимен "бивш цар", а е бил само легитимен Престолонаследник!!!
Апропо, Наблюдателите в България от т.нар. Контролна Комисия на държавите- Победителки във Втората Световна Война/САЩ, Великобритания, Франция и СССР/, са ПРИЗНАЛИ Референдума в България от 1946 г. за ЛЕГИТИМЕН и НЕ са оспорили и до ден-днешен резултата от този Референдум- ти го оспорваш, май/завиждам ти на Самочувствието!/?!


Редактирано от - paragraph39 на 24/12/2007 г/ 20:53:45

24 Декември 2007 14:30
Този списък с ордените да не е вече подготвен за Кристи`с или Сотби`с?

Там за толкоз въобще няма да се захванат. На ebay обаче има шанс да им земе по 50 - 100 еуро на парче (както може да се види ЕЙ ТУКА или общо 550 - 1100 еуро да има да замези по празниците
24 Декември 2007 14:40
Ще се захванат те, щото е постоянен клиент. Ордените на дедо си май в Сотби'с ги продаде.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
24 Декември 2007 15:17
Прочее, съдейки по сие пишман списъче, Негово Величество изглежда като недохранен пекинез рядом с магучий русский медвед:
Брежнев Леонид Ильич
19. 12. 1906 - 10. 11. 1982
Маршал Советского Союза, четырежды Герой Советского Союза, Герой Социалистического труда
Удостоен Ленинской премии по литературе (1979 год)
Награда Аргентины: орден Майской революции 1-го класса.
Награда Республики Афганистан: орден «Солнце свободы».
Награды Народной Республики Болгария: 3 Золотые Звезды Героя НРБ; 3 ордена Георгия Димитрова; медаль «100 лет освобождения Болгарии от османского ига»; медаль «30 лет Социалистической революции в Болгарии»; медаль «90 лет со дня рождения Г. Димитрова»; медаль «100 лет со дня рождения Г. Димитрова».
Награды Венгерской Народной Республики: 2 ордена Знамени ВНР с алмазами.
Награды Социалистической Республики Вьетнам: Золотая медаль Героя Труда СРВ; орден Хо Ши Мина 1-й степени; орден Золотой Звезды.
Награда Республики Гвинея: орден Независимости.
Награды Германской Демократической Республики: 3 Золотые Звезды Героя ГДР; 3 ордена Карла Маркса; орден «Большая Звезда Дружбы Народов» с бриллиантами; медаль «За заслуги в укреплении ГДР».
Награды Индонезии: 2 звезды и знака ордена «Звезда Индонезии» 1-го класса.
Награда Народно-Демократической Республики Йемен: орден Революции 14 октября.
Награда Корейской Народно-Демократической Республики: орден Государственного Знамени 1-й степени.
Награды Республики Куба: Золотая Звезда Героя Кубы; орден Хосе Марти; орден Карлоса Мануэля де Сеспедеса; орден Плая Хирон; медаль «20 лет штурма казармы Монкадо»; медаль «20 лет Революционных Вооруженных сил».
Награды Народно-Демократической Республики Лаос: Золотая Звезда Героя НДРЛ; Золотая медаль нации.
Награды Монгольской Народной Республики: Золотая Звезда Героя МНР; Золотая Звезда Героя Труда МНР; 4 ордена Сухэ-Батора; медаль «30 лет Победы на Халхин-Голе»; медаль «40 лет Победы на Халхин-Голе»; медаль «50 лет Монгольской Народной Революции»; медаль «50 лет Монгольской Народной Армии»; медаль «30 лет Победы над Японией».
Награда Республики Перу: орден «Солнце Перу» 1-й степени.
Награды Польской Народной Республики: звезда и знак ордена «За воинскую доблесть» 1-го класса (1973, награждение отменено в 1990-м); звезда и знак ордена Возрождения Польши 1-го класса; звезда и знак ордена Заслуги ПНР 1-го класса; Грюнвальдский крест 2-й степени; медаль «За Одер, Нейсе, Балтику»; медаль «Победа и Свобода».
Награды Социалистической Республики Румыния: орден «Звезда Румынии» 1-й степени; орден «Победа Социализма».
Награды Финляндии: звезда и знак ордена Белой Розы 1-го класса; орден Белой Розы с цепью.
Награды Чехословацкой Социалистической Республики: 3 Золотые Звезды Героя ЧССР; 4 ордена Клемента Готвальда; орден Белого Льва «За Победу» 1-й степени; звезда и знак ордена Белого Льва с цепью; 2 Военных креста 1939 г.; медаль «За храбрость перед врагом»; Военная памятная медаль; Дукельская памятная медаль; медаль «20 лет Словацкого национального восстания»; медаль «50 лет Компартии Чехословакии»; медаль «30 лет Словацкого национального восстания»; медаль «За укрепление дружбы по оружию» 1-й степени.
Награда Социалистической Республики Эфиопия: орден «Звезда Почета».
Награды Социалистической Федеративной Республики Югославия: орден «Звезда Югославии» 1-й степени; орден Свободы с бриллиантами.
Награды международных и общественных организаций, медали премий и др.: медаль лауреата Международной Ленинской премии «За укрепление мира между народами»; Золотая медаль Мира имени Ф. Жолио-Кюри (от Всемирного совета мира); Золотая медаль Мира ООН; медаль лауреата Премии имени Г. Димитрова; медаль лауреата Ленинской премии; Золотая медаль Всемирной федерации профсоюзов; Золотая медаль Международной премии за мир «Золотой Меркурий»; Золотая медаль имени К. Маркса (от Академии наук СССР); знак «50 лет пребывания в КПСС» (от ЦК КПСС).
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД