:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отварят архива на Астрид Линдгрен

Астрид Линдгрен
Обширният архив на световноизвестната детска писателка Астрид Линдгрен вече ще бъде достъпен както за литературоведите, така и за широката общественост, съобщи ИТАР-ТАСС. Той е бил подарен на Кралската библиотека в Стокхолм от наследниците на авторката на "Пипи Дългото чорапче". Наследниците на Линдгрен освен това са превели на библиотеката голяма сума, която да бъде изразходвана за систематизиране на архива.

"Ние сме много горди, че архивът бе предаден именно на нас - каза директорът на библиотеката Гунар Салин. - Материалът е изключително ценен и благодарение на своята многопластовост обхваща интересни периоди от съвременността."

Астрид Линдгрен е била не само изключително плодовита писателка, но и активен участник в обществени дискусии. В архива са събрани ръкописи, изрезки от вестници, кореспонденция с издатели, преводачи, бизнесмени, писма на деца. Тази част ще е със свободен достъп. Личните писма на Линдгрен, както и голямата колекция от стенографски бележки ще се изследват само от специалистите.
1272
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД