:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Семейните скандали удължават живота

Архив
-------
Американски учени от Школата по здравеопазване и от катедрата по психология към Мичиганския университет са установили, че семейните скандали удължават живота. Когато хората сдържат нервите си, могат да получат сериозни здравни проблеми, съобщиха световните информационни агенции. Според изследователите партньорите не трябва да крият раздразнението си, ако искат да избегнат преждевременна смърт.

Резултатите от изследването, публикувани в Journal of Family Communication, показват, че ако единият или двамата партньори не крият чувствата си и разрешават конфликта, продължителността на живота им е по-голяма. Учените са наблюдавали 192 семейни двойки в продължение на 17 години и в резултат са обособили 4 категории.

Към първата се отнасят тези семейства, в които и двамата партньори изливат спокойно гнева си. Към втората и третата са онези, в които недоволство изразява единият от партньорите (мъжът или съответно жената). А към четвъртата са семействата, в които и двамата партньори сдържат емоциите си.

В 26 семейства, където двамата съпрузи са скривали раздразнението си, е имало 13 смъртни случая. В останалите 166 семейства - 41. В първите три групи смъртността е била само 19%, а когато партньорите са сдържали емоциите си при несправедливи нападки от страна на другия, вероятността от смърт се е увеличавала два пъти.
1
1728
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Януари 2008 11:08
А ако си бия жената редовно, сутрин и вечер, дали ще добавя някой месец към живота си?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД