:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС внезапно реши да протака за царските гори

Благодарение на Кабил лидерът на НДСВ ще запази неправомерно взетите 4500 дка поне до края на мандата на кабинета
Нихат Кабил
Сагата около царските имоти отново придоби силно политически привкус, след като вчера земеделският министър Нихат Кабил изненадващо отказа да съдейства държавата да си върне 4521 дка гори, които са били неправомерно върнати на Симеон Сакскобургготски.



По закон най-бързият начин имотите да бъдат иззети от бившия монарх е земеделското министерство да нареди на поземлената комисия в Самоков да обезсили собственото си решение поради явна фактическа грешка. Вторият начин, който ще отнеме години, е Държавната агенция по горите (ДАГ) да заведе съдебно дело.

Вчера Кабил реагира нервно на журналистически въпрос дали е взел решение по казуса. Той изчете пасаж от постановлението на Софийската окръжна прокуратура до земеделското министерство, в което се казва, че органът, който трябва да оспори по съдебен път актовете на поземлената комисия, е шефът на ДАГ. И емоционално запита: "След написаното тук защо търсите отговора от мен?!" Той подчерта, че ДАГ вече е извън неговото ведомство. Все пак призна, че на 31 януари във ведомството му е пристигнала молба от шефа на агенцията Стефан Юруков, с което се иска министърът да отмени грешните решения на поземлената комисия в Самоков.

"В агенцията още не е постъпил официален отказ от министър Кабил. Когато становището му дойде при нас, ще предприемем необходимите законови действия, за да защитим държавния интерес, т.е. ще заведем съдебния иск", коментираха от правния отдел на агенцията пред "Сега".

Магистрати обясниха пред "Сега", че в писмото на прокуратурата съвсем логично е споменат само съдебният начин за връщането на имотите. "Прокуратурата няма как да укаже на земеделското министерство да си изпълни правомощията", разясниха те. И потвърдиха, че земеделското министерство и общинската служба "Земеделие и гори" в Самоков могат да поправят грешката по собствена инициатива или по молба на заинтересуваните лица. Тази възможност е предвидена в закона за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд. За това намекна миналата седмица вицепремиерът Ивайло Калфин, когато каза, че и от министър Кабил зависи решаването на казуса.

С отказа си Кабил отново върна топката в полето на БСП. Единственият начин държавата да си възстанови горите е ДАГ, която се ръководи от бившия соцдепутат Стефан Юруков, да заведе граждански иск. При този вариант обаче не е ясно кога ще има резултат, защото делата се точат години, а и Симеон Сакскобургготски също има право да обжалва евентуално решение в негов ущърб. Депутатът от НДСВ Олимпи Кътев вече съобщи, че царят е възложил на екип от юристи да разгледат казуса, и намекна, че вероятно ще се оспори мнението на прокуратурата, която обяви, че 4500 дка са върнати неправомерно.

От Софийската окръжна прокуратура обясниха вчера, че досега не са уведомени нито от ДАГ, нито от аграрното министерство за евентуални техни действия по казуса.

Горската агенция започна проверка дали и колко дървесина е изсечена от спорните гори на Сакскобургготски. След това ще се изчисли колко пари евентуално трябва да плати на хазната бившият премиер. На 11 февруари изтича срокът, в който лесничейството в Боровец трябва да изпрати в агенцията всички документи за възстановяване на собствеността.
 Симеон Сакскобургготски
64
5583
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
64
 Видими 
05 Февруари 2008 23:13
без коментар
05 Февруари 2008 23:24
ДПС внезапно реши да проака за царските гори
05 Февруари 2008 23:25
Боже, къде ни е държавата?...
05 Февруари 2008 23:39
Е, всичко си дойде на мястото.Не можах да си обясня изказването на О.Кътев, след всичко което се изписа в пресата преди това.А, то пъзелът бил предварително подреден.

Редактирано от - kordova_03 на 05/2/2008 г/ 23:40:44

05 Февруари 2008 23:48
За комунисти и Кобурги Бог няма!Не може да бъде, как така Симо наредил да се направи проверка за некви си 4, 5 бона декари.Тоя изманик няма ни един декар, ама се прай на луд.Още по лошо, комарджията яде зелника, а народа само зяпа и ръкопляска.
05 Февруари 2008 23:53
Дъртото отново е на свобода,
а брадатия "козел" опоска народната гора.
06 Февруари 2008 00:15
Нормално е да се протака - Доган требва да провери какво може да се измуфти от Дедо...
06 Февруари 2008 00:19
имам викторина:
коя медиинооповестена сага не е придобила политически брррвкус?
1. народополезната- дрън дрън
2. законосъобразената - пак дрън
3. прединагласената-ДА!
..
одговорите са свободноизбираеми
логиката е нежелателна
...
п.с. : немам изжелание да засегам никакви цветнове от квито и да са управлеващи такива, щото нема никакво значение .......... засега
и тва е
06 Февруари 2008 00:23
Възможният коментар е само един - това са мръсни свини.
06 Февруари 2008 00:30
Колколи пъти най великият българин Васил Иванов Кунчев-ЛЕВСКИ ("чиста и свята република" се е обрърнал в гроба. Сега когато най после България е чиста република, заради покорството на раята, безчинстват и грабят комуняги, поганци, псевдо царе. Хак да ни е защото за нас няма нищо свято!

06 Февруари 2008 00:32
Колко пари се дадоха за земеразделяне, планове програми, заплати , компютри....?.Поне половината от земите са дадени , малко по-нагоре, малко по-надолу щото така му изнасяло на някой от поземлената.Колко заменки , колко продажби за жълти стотинки ?На колко хора са върнати по 2 пъти земя т.е. дали са на човек , който не е имал?.Пълна каша!
Ако може да се използва това за изхвърляне на некадърниците.
Няма да се случи.
06 Февруари 2008 00:34
Възможният коментар е само един - това са мръсни свини.


Определено не съм съгласен.

Свинете всъщност са едни симпатични, умни, и полезни животни.
06 Февруари 2008 00:38
Прокуратурата каза, че НЯМА Престъпление в този случай- нито извършено от чиновници, нито извършено от С. Кобургготски!
При това положение, С. Кобургготски е "добросъвестен владелец" на ВТОРИТЕ 4, 5 хил. дка! А щом С.К. е такъв "добросъвестен владелец", той след 5 години непрекъснато владеене, става Собственик ПО ДАВНОСТ на този имот! А става, защото "демократите", след идването на Демокрлацията-ДемоОСРАцията-ДемоОГРАБВАци ята промениха Закона за собствеността и премахнаха старото положение отпреди Демокрацията и отпреди КомунизЪма- че Собственост върху държавни и общински / и кооперативни- при КомунизЪма/ имоти НЕ може да се придобива по Давност!/
На печелившите-ЧЕСТИТО!
06 Февруари 2008 00:45
Не благодарение на Кабил , а благодарение на законите.
Кабил трябва да го съди , а не може да го осъди.Остава, да му се моли.
Нямаше ли и някаква комисия в Народното събрание , която проверяваше?Какво са гледали , какво са проверявали, какво са работили?За участие в тези комисии , подкомисии, под под.... не се ли получават пари?
06 Февруари 2008 00:53
Те получават пари като пръднат, ти питаш за комисии...


_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
06 Февруари 2008 01:11
Ще се случи ли в скоро време нещо нормално в тази нещастна и обрулена страна?Докога, българина ще гледа "умно"?Въпроси няма смисъл да се задават, защото няма смисъл!
06 Февруари 2008 01:17
много интересна тема...
06 Февруари 2008 01:28
Има още едно решение. Кабил по най-бързия начин да бъде махнат от министър...Ама после...
06 Февруари 2008 02:12
Кво стана, бре, дъфката от оня ден още ли я дъФчите...Давайте, ама аз ви предупредих, че само плюнки правите...Ха Ха.
06 Февруари 2008 04:25

Изключително интересна ... ... тема Милчо! Хвала на таквизи редактори дето са я изтупосали он дъ топ на фърст пейдж.


Ти какво? Да не искаш да те занимават със поредната скучна, банална и разбира се неуспешна атака (този път хакерска) на "лошите" от тройната коалиция, правителството, парламента, ЦИК, Кремиковци, Столичния общинския съвет, Овчаров, Софиянски, Костов... и пренебрежимо малко на брой родителски "интернет-башибозук" срещу "добрите" (в главната роля на поемащ вината плюс 400 000 лв. - Сирма солюшънс, поддържаща - Йорданка Фъндъкова, зад кулисите... Супер Бате Бойко)?


През девет гори в десета (царска, дублирана, надвзета, изсечена, изнесена) ще те пренесат Милчо, само и само да си добре -дез-информиран...
06 Февруари 2008 04:38
Какво да очакваш от Катил.
06 Февруари 2008 04:49
С благословия към роднините от женски пол на слухтящите служебно в интернет, препубликувам, с малки изменения, постинга си от вчера:
Какъв хубав пенционерски клуб е станала цяла България само за 20 години! Седим, бляблякаме си за спомени, дъвчем си лакума на клечка, дето ни го пробутаа срещу пет пари, гледаме да не ни паднат чейнетата, чакаме си кайвето от леблебия и си броим стотинките - ще стигнат ли да наемем картите за още едно сантасе?
06 Февруари 2008 04:49
За "Iezuit" - забравил си да добавиш: "и вкусни!"

А иначе.... Докато мъдрите се намъдруват, лудите.... е вий си го знаете, , ,
06 Февруари 2008 06:05
Абслоютна трагикомедия
06 Февруари 2008 06:12
Ех, този неморален, полуграмотен лъже-цар и обикновен глух авантажия, Симеон и целия му продажен род!!!
Дядо му е основен виновник за смърта на 200 000 и осакатяването на 350 000 български мъже!!!Всеки пети български мъж, най здравите и кадърните е бил убит или осакатен!!! И тоя неморален пройдоха е дошъл да търси наследства и имоти!! Жив ужас-невиждан гьонсуратлък!! И имаше кретени, дето му разрешиха!!
Така ни се пада!!! Един чуждоземец, наследник на убийците на българския стопански елит от 1912-18 год., без нито капка българска кръв във вените си, да ни се подиграва и използва като стадо овце-и вълната, и млякото, и кожата и месото!! И има подръжници-калта и утайката на българщината........Не имоти и жезъли да си "възстановява", а 50 поколения Сакскобирготци да изплащат репарации за нанесени вреди на българската нация.

06 Февруари 2008 06:38
Дали горите да са частни или държавни т.е на "народа".
Трябва да си много тъп за да вярваш че горите са "твои"...на"народа"!
Държавата на комунягите краде повече от най крадливият частник.
Аз съм за частната собственост на гори, дворци, болници, университети, тото, лото, театри......
06 Февруари 2008 06:42
Е па, секи народ си заслужава управниците, Аналгине.
Да ти кажем честно, навсекъде по света се краде, ама кат гледам кво крадене и къв гьонсуратлък е у майка България...
Бем ти дръжавата, у която дръжавните власти едно криво нещо не щат да изправят.
Бем ти и у "Царо", де вместо пръв да се провикне, че отгоре на сичко харизано му, сме му харизали за хатър и още 4 и кусур иляди декара, се прави на улав и дири съвети от юридическийо си екип.
Бем ти...а бе, мани-за бане има много, ама...
Секи народ си заслужава управниците, та май требе да се подхване от народо.
Ти ка сметаш, Седалгине?
06 Февруари 2008 06:57
Бай Хасане, пооткъснал си се. Де го тоа народ, бе? Вас ви пратиха на екскурзия, младите и кадърните ги емигрирнаха "икономически", тия дето трябва да раждат, ги изнесоха да проституират, тия, дето останаха, ги тъпчат с наркотици, ако некои имат глупостта да си родят дете, ще ги накарат да влезат в психиатрията, докато го запишат в детска градина... Докато се усетим, и го свършиа тоя народ. Територията им трябва, територията - много е хубава. А народът - за какво им е? Да ги псува от сутрин до вечер ли? И - понеже явно не си тук, и по носталгия мислиш (и аз помним улици, пълни с млади хора, и хич не им пукаше кой-турчин, кой-българин, и на кого тейко му какво бачка, ама това отдавна е в страната на спомените), ако ти трябва аектуална информация за сега, чети постингите на Дъртанян. Например този по-горе.
..............................
Повече няма да кажа, защото съм много скромен човек.
06 Февруари 2008 07:35
Бай Асане от бьрзане и вьзмущение забрави да кажеш 'бем ти и министьра от ДПС то'
06 Февруари 2008 08:08
Гарван гарвану око не вади.
06 Февруари 2008 08:11
Не давайте толкова зор на човека - тези гори не могат да се изрежат и изнесат за един месец????
06 Февруари 2008 08:26
Хе,"вензапно " Мазно, мазно!
06 Февруари 2008 08:51
Сокола плете интригите много умело, не може да му се отрече...
Колкото до царчето - народът го върна, като гласува за него - сега ще си сърбаме попарата. На фона на лошите му решения като премиер тези гори са най-малкия проблем.
06 Февруари 2008 09:00
Нихат Кабил сега е нервен , но след една година може и да е уплашен . Господа журналисти - от вас зависи . Трябва да се почистят оборите на земеделското министерство , бъдете сигурно , че от ЕС - всички българи ще ви подкрепят !
06 Февруари 2008 09:37
Министър отказва да сътрудничи на Държавата?! На коя държава сътрудничи тогава Нихат Кабил ? Въпросът е само риторически. И това при влязло в сила съдебно решение. ДПС се самозабравиха - че то по времето на султан Абдул Хамид техните деди повече уважаваха Везиря и Кадията.
06 Февруари 2008 10:01
То за депесарските интриги и далавери е ясно.На тези типове не им пука изобщо за България и почти не го крият. Обаче аз се чудя Дедо, защо се прави на луд и на умряла лисица? Нали уж дойде с "нов морал" и "почтеност във всичко". Мадридски шмекер. Обикновен крадец и мошеник с претенции за аристократичност.
06 Февруари 2008 11:19
Вече и за децата е ясно, че имотите "на царя" са разменна монета за оцеляването на правителството.
Е въобще "коалиционната култура" на тройната коалиция се изразява в това да се държат един друг в шах , защото всички крадат.
06 Февруари 2008 11:22
Страхотен ход на "Царя" и на държавата ! Неправилно са дадени или документирани като дадени около 4200 декара българска земя и висички са невинни !
Това ако не е доказателство за пълна държаван абдикация ... не знам кое е !?
Делян Пеевски, полугармотен, лъжлив и крадлив , протежиран нищоправец , станал справедливо тема на вестниците в една направена да изглежда жалака от собсттвените си политици страна , беше възстановен на работното си място в момента в които ... разни съмнителни магистрати , които си самогласувха огормни заплати го намериха за невинен , уж ... Ставински Максим , братя Георгиеви, милиони изнесени във някаква федерация по мотоспорт ... пари пръснати на вятъра за софтуер за функционалността на който на държавно ниво можеше да бъде палтено точно О лева, пари пръснати за оборудване и IT решения които са най-малкото или не съвемстими , българските съдилища бяха тема на дискусия наскоро, или напълно неработещи , аерогара която не може да функционира при малко повече мъгла , затоврени безпричинно енергиини мощности в страната, съсипани предприятия, опити за монополизъм от страна на самите борци за пазарана икономика - мутрите хортелиери, производители на хялб , олио и какво ли още не , БТК ... Корупция навсякъде , на всички нива ... кометнирана както в Европа , така и останлите страни по света .... Ами това са темите на вестниците от последните няколко месеца и НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ И НЕ ИСКА ДА НАПРАВИ !
Господата политици и министри .... разбират ли ЧЕ НЕ СА СПОСОБНИ НА НИЩО, АБСОЛЮТНО НА НИЩО ПОЛЕЗНО ОСВЕН ДА КРАДАТ , КОЕТО ГИ ПРАВИ ПРОСТО ПРЕСТЪПНИЦИ , ВСИЧКИ ДО ЕДИН ! Тези които крадат и тези които нищо не правят за да прекратят този акт или процес , те са прсото съучастници ! Случаите с братя Георгиеви, Стависнкси , Делян Пеевски , Митьо Очите , Доктора, самоковеца с хотелите му , Илийката Павлов, Софиянски и хиляди и хиляди подобни са само потвърждение на факта, че в България държавността е унищожена , няма я ... и не може да я има когато на власт са подло усмихващите се крадливи същества от бившия и сегашен политически миманс ! Вместо властите в България да се занимават с слухтене в нитернет , да се занахванат с ефективното назказание на виновниците за една от най-голямите национални катастрофи ! На никой ли не му прави впечатление, че в страната липсва едно цяло поколение , че хората бяха ограбени полуофициални и полузаконно ... на ръба на морала ... или това не го интересува никой и най-малко столетницата на власт с представителите на съседна нам Турция и мадриския клоун !?
06 Февруари 2008 11:37
Този казус е от хералдиката на Тройната коалиция и разкрива изчерпателно , как е разпънат общия ни живот ... Подир "Белене - тръби" , сиреч Русия , "щата" Косово със сичките САЩ , и Турция ни спомня , като вади ДПС от "усулсикиджи" дрямката му в подобно време ... Иначе казано , Премиер ни не требе ... Ще чакаме Съвета на "фамилиите" през уикенда ... Доктор Хаус мълчи и непрекъснато куцука напред-назад ...
06 Февруари 2008 11:38
San De Cannes,
Прав си в своето възмущение!
Единственото с което не съм съгласен е, че България и народа й са ограбени "полузаконно" и "полуморално". България беше окрадена брутално, с взлом, напълно неморално, но "законно" .
06 Февруари 2008 11:46
Бай Асане от бьрзане и вьзмущение забрави да кажеш `бем ти и министьра от ДПС то`

Не министера бе Тимбукту, МИНИСТЪРИТЕ! Барабар со всите замове, замчета, емелчета и прочие напаст божия!
06 Февруари 2008 12:02
Доктор Хаус проговори ... Някой му казал , че покрай АЕЦ и тръбите , Русия имала силен интерес , да си сторим стабилно капиталистическо селско стопанство и прилежаща хранителна индустрия ... Съвместно с ЕС , а и по-конкретно с Унгария , да си разработим мащабни проекти и яко да нападнем на изток ... Да им помогнем в социалната им проблематика ... Според Доктора , "Косово" и ДПС требе да са на безопасно разстояние от високата политика на крупни реформи за устойчиво развитие на страната ... Викам му , добре бе Докторе , ама кога ...
06 Февруари 2008 12:09
Министърът на земеделието Нихат Кабил приема извинението на арх. Георги Янев, съобщиха в сряда от Министерството на земеделието и продоволствието (МЗП). Архитектът Янев се извини публично във вторник на земеделския министър, че "в момент на стрес си е позволил да изкаже в публичното пространство твърдения за корупция, които са недоказуеми".

"Склонен съм да разбера обяснението му, че отправените обвинения за корупция в МЗП са били необмислени и недоказуеми и при тези тези обстоятелства няма да сезирам прокуратурата за случая", коментира министър Нихат Кабил. Той отново потвърди, че при всички следващи обвинения в корупция ще изисква по същия начин доказателства и ако ги получи, ще предприеме административни мерки срещу служителите във ведомството, уличени в подобни дейности.

Натиснете тук

Я внимавайте какво говорите за многоуважаемия министър
06 Февруари 2008 12:18
Айде бе, кога шъ става патакламата, че MG-то почна да фаща паяжини!?
06 Февруари 2008 12:22
Леле-леле, а питат защо имало терористи и камикадзета- ами защото когато властимащите нагло ти се хилят и ти плюят в лицето това е единствения начин да им го върнеш.
Аз съм пропуснал с 2 дена срока за продължаване на гражданската отговорност и хоп!- 500лв. глоба. Това че съм забравил и съм закъснял не с 2месеца, а с два дена- законът е строг, недопуска забравяне! Но на тоя дърт козел му върнали (по-скоро подарили) 4500дка и ДЪРЖАВАТА СЕГА ВСЯЧЕСКИ СЕ ЧУДИ КАК ДА НЕ СИ ГИ ВЪРНЕ.
И после ще ме молят да си плащам сметките за ток, вода, данък сгради и автомобил.
ДА, АМА НЕ!
06 Февруари 2008 12:36
"Дечо е сърце човек, той да има кабил* нашето да изнесе и да го раздаде на сиромасите, та от тях ли да иде да краде!" (Г.Караславов)
------------------
*кабил - 1. да може; да има как/ 2. готов съм; съгласен съм/ 3.възможно е
И оттук:
1. Да е кабил Кабил да го маанат.
2. Кабил съм Кабил да го маанат.
3. Кабил ли е Кабил да го маанат?
06 Февруари 2008 13:43
щом рязаните пеликани се ошумоляват, 'начи кроят шапка на некой от коалиционните си пАртнери...
06 Февруари 2008 14:20
Само нови избори. С тая пасмина в момента сме за никъде. Тройната коалиция е оле мале, хвани единия че блъсни другия. А Дпс отдавна трябваше да се забрани.Няма ли кой да гръмне тоя рязан читак. Опоскаха държавата, още малко и ще ни изгонят от нея.Трябва да се обединим и да не допуснем рязаните в Българския парламент.
06 Февруари 2008 14:53
Д П С - проклятието на България.
06 Февруари 2008 16:16
ТАПА,
Първо "царя" вкара официално ДПС-то на "султана" в Изпълнителната Власт в "демократичната" РЕПУБЛИКА/!/ България- през 2001 г.!
После, ПАК "царя" пак вкара ДПС-то на "султана" в Изпълнителната Власт в "демократичната" РЕПУБЛИКА/!/ България- през 2005 г., с помоща на "Гоце-Юч"!
А когато една РЕПУБЛИКА се управлява от "цар"+"султан"+"г-н Юч"- пиши я пропадаща и пропаднала тая Република/България/! Както и си е, де- туй го казват сега завоалирано даже и от ЕС!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД