:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Василев: Всички оферти за "Булгартабак" на черната дъска

"На 22 юли всички данни от офертите за "Булгартабак" ще бъдат отбелязвани на специална дъска, поставена на видно място за участници и журналисти." Това обяви вицепремиерът Николай Василев по БНР по повод упреците за информационна мъгла около приватизацията на холдинга.

Около трима души, по израза на Василев, знаели предварителните заявки на кандидатите. Липсата на информация подтиквала участниците да качват цените, така че продавачът бил в изгодна позиция. До втория кръг е възможно сегашните кандидати да привлекат фондове или други цигарени гиганти, с които да излязат с общи оферти, смята още вицепремиерът.

От днес петимата кандидати, допуснати до втория кръг, ще имат пряк достъп до отчетите на дружествата от продавания холдинг. Документацията е на разположение на участниците в сградата на дружеството. Кандидатите са консорциумът "Тобако кепитъл партнерс", руската банка "Регионална перспектива", унгарската тютюнева компания "Ви табак", "Тобако холдинг" и "Метатабак".

Кандидатите могат да свалят предварителната цена, след като кандидатите се запознаят с действителното финансово състояние на дружеството, коментират експерти. Тази седмица се очаква да бъдат приети и окончателните критерии за оценяване по точковата система. Най-високо ще се оценяват ангажиментите, които купувачът поема към тютюнопроизводителите. Следват цената, запазването на работните места и очакваните инвестиции.





--------АНТИКОРУПЦИОННО



"Често се срещам с посланици, но досега никой не ме е информирал за случай на корупция в нашия кабинет", обяви по БНР вицепремиерът Николай Василев. Той съобщи, че прокуратурата още не го е викала по случая с писмото на шефа на руската фирма "Метатабак" Гевондян срещу изпълнителния директор на "Булгартабак холдинг" Георги Попов. Преди месец той обвини Попов, че му е искал рушвет. Миналата седмица прокуратурата привика Гевондян, но не стана ясно дали той е представил някакво доказателство за обвинението си.
900
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД