:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България пак пита в Брюксел за АЕЦ "Козлодуй"

Еврокомисар настоява за премахване на банковата тайна в Европа
Снимка: Ройтерс
Премиерът Сергей Станишев пристига за срещата на Партията на европейските социалисти (ПЕС), която се състоя преди началото на Европейския съвет в Брюксел.
България ще постави въпроса за енергийната ситуация на Балканите след затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй". Това заяви българският премиер Сергей Станишев преди началото на Европейския съвет в Брюксел вчера, предаде БТА. Сред обсъжданите теми освен енергетиката ще бъдат финансовите пазари, климатичните промени и Лисабонската стратегия.

САЩ преговарят едновременно с ЕС и със страните-членки относно сигурността по време на трансатлантическите полети и безвизовия режим. Това обявиха европейският комисар по правосъдието Франко Фратини и американският министър на вътрешната сигурност Майкъл Чертоф вчера на съвместна пресконференция в словенския курорт Бърдо при Краню. Въпросите, които попадат в националните компетенции, ще бъдат дискутирани с националните власти, а онези, които са в компетенциите на ЕС, ще бъдат обсъждани със съответните органи на съюза.

Сега жителите на 14 от "старите" членки на ЕС и Словения пътуват до САЩ без визи. Чехия, Латвия и Естония вече се договориха за изваждането им от визовия списък, а днес това ще направят Унгария, Литва и Словакия.

"Австрия трябва да премахне банковата тайна, за да се избегнат престъпления като укриване на данъци", заяви еврокомисарят за данъчната политика Ласло Ковач в интервю за в. "Дер Щандарт". Той се обяви за премахването на банковата тайна и поздрави Белгия за решението да направи това.

ЕК прати Италия на съд

Европейската комисия (ЕК) даде Италия на съда в Люксембург, защото не изпълни нареждането й да си прибере парите, отпуснати като стимули на фирми за участие в международни панаири, съобщи пресслужбата на ЕК. Брюксел предупреди Рим още в края на 2004 г., че това е незаконна държавна помощ за избрани фирми, но премиерът Романо Проди, който е предишният председател на Еврокомисията, си направи оглушки.

Комисарката по въпросите на конкуренцията Нели Круз (Холандия) заяви, че "фирмите, които са взели незаконна държавна помощ, са имали нечестно предимство пред конкурентите си. За да се възстановят равните условия, тази помощ трябва да бъде върната изцяло". Помощта се изразявала в намаляване на преките данъци. Някои фирми върнаха парите, но други използваха съда, за да блокират събирането им. Заради три от тях държавата ще отиде на съд.

Рим получи вчера и втори шамар от Брюксел, след като ЕК задължи правителството в оставка на Проди, да върне в държавния бюджет 123 млн. евро от девет банки. Според приетия през 2004 г. Финансов закон бившите държавни банки платили само 9% данък върху печалбата от размразения резервен капитал, възлизащ на 2 млрд. евро, вместо дължимия корпоративен данък от 37,25%. Така получили незаконна помощ 586 млн. евро. Ако все още невърнатите 123 млн. евро не постъпят до година-две в бюджета, Италия може да бъде изправена пред Европейския съд в Люксембург и за това неподчинение.
4
1564
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Март 2008 23:14
А за ОНЕЯ ПАРЕ питахте ли?
14 Март 2008 02:34
"Царя" каза "Рано е да се каже!"
14 Март 2008 07:36
И къде отиват теориите , че България била " момчето за бой "?
На мен по-ми мирише на бой през кунките на ВСЕКИ , който не играе по правилата. А че България в лицето на своето правителство е между заслужилите як бой - спор нема.
14 Март 2008 08:14
..... И пак го питат, разпитват:
Даваш ли даваш бедни народе, хубава централа жидь курбан да стане
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД