:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

Реконструкция на сръбския кабинет



Сръбският премиер Зоран Джинджич предложи вчера на извънредно заседание на парламента петима нови членове на правителството, предаде ДПА. Това е първата реконструкция на кабинета, откакто Джинджич пое управлението през януари 2001 г. и след серия оставки. Всички кандидати са от партиите в управляващата коалиция - Демократична опозиция на Сърбия (ДОС). Джинджич предложи и две нови министерства - на местното самоуправление и на околната среда.



Обвинения във военни престъпления



Главният прокурор на Хагския трибунал Карла дел Понте обяви вчера в Сараево, че има 35 нови обвинителни актове срещу босненски граждани за извършени военни престъпления, но отказа да съобщи подробности. Според нея трибуналът има готовност да разпредели част от делата към местни съдилища в Босна веднага щом бъдат изпълнени основните изисквания.



Папата ще ходи в Гватемала и Мексико



Въпреки крехкото си здравословно състояние папа Йоан-Павел Втори ще посети Гватемала и Мексико, след като отбележи Световните дни на католическата младеж в Канада идния месец. Вчера Ватиканът съобщи, че той ще замине на 23 юли за Торонто. На 29 юли ще пристигне в Гватемала и на следващия ден ще отлети за Мексико, а на 2 август ще пътува обратно за Рим.



Скандал за корупция в Китай



В Китай е бил задържан шефът на медийна групировка в Гуанчжоу във връзка с голям скандал за корупция, развихрил се около една от най-печелившите вестникарски групи в страната "Гуанчжоу дейли", съобщи Ройтерс. Ли Юанцзян бил задържан в началото на юни по обвинение, че големи суми, получавани като комисионни, били прехвърляни през 1999 г. в частни сметки на служители на групировката в чужбина.





Компютър ще лови терористи



Финландската авиокомпания "Финеър" е първият въздушен превозвач, който планира да внедри компютърна програма за идентифициране на терористи при покупката на билет, съобщи ИТАР-ТАСС. Софтуерът "Сейфгард" съдържа имена на терористи, за които при откриването им в списъка на пътниците се алармира отделът по сигурността на авиокомпанията.
416
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД