:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел сключва примирие с "Хамас"

Израел сключи примирие с радикалната палестинска групировка "Хамас", контролираща ивицата Газа. Прекратяването на огъня влиза в сила днес сутринта, съобщи представител на израелското министерство на отбраната, цитиран от Ройтерс.

Ако се окаже трайно, примирието може да доведе до преустановяване на конфликта, в който 560 палестинци и 14 израелци бяха убити за една година, откакто "Хамас" пое контрола в Газа през миналия юни, припомня агенцията.

Междувременно скандал избухна в две израелски болници, издавали актове за раждане, в които са вписани като местни граждани деца, чиито родители са чужденци или нямат еврейски произход, пише в. "Йедиот Ахронот". Документът за израелско гражданство носи много социални и финансови придобивки не само за бебето, но и за неговите родители, пояснява изданието и допълва, че по констатираните случаи на фалшификация полицията води разследване.
45
1517
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
19 Юни 2008 09:23




Динаин къде е? Знам, че някой го подбазикват, ама той е наистина на място там. И би трябвало да каже нещо - субективно, разбира се, и според някои зли езици - официалното мнение на една служба, но е интересно. А Душко и сие - моля малко да замълчат, все пак далече сме от събитията.
19 Юни 2008 10:29
да сключиш примирие с терористи значи да ги признаеш.голяма грешка.
19 Юни 2008 11:12
Печенег ако не можеш да ги обуздаеш трябва да ги признаеш. Динайчо де е днеска? Да не е отишьл да наблюдава изпьлнението на примирието.
Иначе то едно примирие - почна с израелска ракета и един убит палестинец в 6 без нещо.
19 Юни 2008 11:53
Значи ако децата не са еврейчета няма израелско гражданство Къде са правозащитните организации,"Отворено общество" на Сорос и наш Динаинчо да реват за демокрация или тя е само за износ и не се консумира от богоизбраното племе Ето и един подходящ виц:
Малко еврейче пита баща си.
-Тате какво е това демокрация?
- Това е система при която да събираме парите на хората по лесно.
- А те не се ли сърдят , тате?
- Разбира се , че се сърдят.На това викаме антисемитизъм.
19 Юни 2008 13:44
Чаках за късното включване Какво да казвам, бре? Вчера вече казах - договориха спиране на огъня. Колко ще издържи, ще видим. Предишния път огънят неофициално се поднови вече на третата седмица, а официално споразумението беше обявено за недействащо след 10 месеца.
19 Юни 2008 13:51
Колкото до Морския Ловец, коментарът му е толкова плиткоумен, че няма смисъл от обяснения даже. Тя самата новина явно е scoop на редакцията, защото така и не можах да открия оригинала.
За който се интересува - явно става дума за бебета на чуждестранни работници (то си е и написано), които са били записвани като местни, за да получи бебето гражданство. Срещу съответно заплащане от родителите, разбира се.
19 Юни 2008 13:56
Значи ако се роди чифутче в България , получава Българско гражданство, а ако се роди Българче в израел не е достойно за гражданство.
19 Юни 2008 14:13
pecheneg, примирие се сключва с врагове, но примирие не означава мир...не означава и капитулация (така както се иска на много...)Просто сега на власт в Израел се намира наий-слабото правителство през цялата история на държавата, правителство , което е на път да си отиде и което няма доверието на народа нито да сключва мир, нито да води военни действия.
timbuktu, ракетата беше изстреляна срещу звено палестинци опитващи се да изстрелят ракета Касам срещу израелска територия...а убития палестиннец е артилерист, член на същото това звено срещу което е изстреляна ракетата, така, че той не е мирен продавач на фъстъци.... както ти се е сторило
Драги seahunter, преди да да се опитваш да учиш другите на демокрация, бих те посъветвал да се огледаш и да потърсиш демокрация в България и ако намериш такава, да ми покажеш в какво се изразява тя...и тогава може би ще се съглася да дискутирам с теб въпросите на израелската такава. Помисли си също така дали детето на чужди граждани, което е родено в България трябва да получи автоматично българско гражданство(ако родителите нямат нищо общо с българската народност)
19 Юни 2008 14:23
Значи ако се роди чифутче в България , получава Българско гражданство, а ако се роди Българче в израел не е достойно за гражданство.

Значи, от това ти изказване става ясно колко покъртително задръстен човек си (ако псувните, дето използваш не са достатъчни за целта). Ако се роди дете на български граждани в България, автоматично получава гражданство, без никакво значение дали родителите му са християни, евреи, будисти или атеисти - в българските паспорти никъде не пише религия или етнос, на което явно не си обърнал внимание, но не е изненадващо. А ако в Израел се роди дете на чужденци, откъде-накъде трябва автоматично да получава израелско гражданство? Въпросът е реторичен де - хората с примитивни предрасъдъци като теб първо плюват, после мислят (второто не е задължително).
19 Юни 2008 14:27
Демокрация в България няма има диктатура на постноменклатурната олигархия.
И аз смятам , че имигрантските деца не трябва да получават гражданство но в Европа е така и един куп правозащитни организации финансирани с еврейски пари ревът постоянно за човешките права, а за тяхната си градинка и дума не обелват
19 Юни 2008 14:35
Хм, като стана дума за "демокрацията, бунаците и има ли тя почва у нас". Ако се сещате за катастрофата на Максим Ставийски, където смаза колата на двама души, момичето което оцеля, Мануела се казва май, сега е тук в Израел. Дошла е на лечение, намерила се е някоя "йодейска" фондация да и поеме разходите. Моя позната се грижи за нея, обади ми се преди два дни да ме пита дали познавам психолог, говорещ български. Момичето се събудило и е в доста тежко състояние. Може би тия дни ще отида да я видя и аз.
Преди около две години пък се запознах с жертвите на друга тежка катастрофа - двама братя, останали сираци, единия с мозъчна травма и в инвалидна количка. В България нямали никого, само стари баба и дядо. Пак се бяха намерили "йодейските" фондации да ги поканят, покриха им сума разходи, уредиха им визи, дадоха им всички права като инвалиди и т.н. Та като чета писанията на такива ол*игофрени като морскиот ловец, Тапата и подобни мижитурки, понякога ми кипва
19 Юни 2008 14:43
seahunter, ...значи и ти мислиш като мен (въпреки, че на теб мисленето не ти е от силните качества)....защо тогава нападаш и се правиш на демократ...а си всъщност от вида примати, които навсякъде виждат еврейската връзка....и парите им
19 Юни 2008 14:49
Уважаеми D9,
Казвате:"ракетата беше изстреляна срещу звено палестинци опитващи се да изстрелят ракета Касам срещу израелска територия...а убития палестиннец е артилерист, член на същото това звено срещу което е изстреляна ракетата, така, че той не е мирен продавач на фъстъци.... "
Значи Вашите наблюдатели виждат, че някакви палестинци се трудят около ракетна установка и тъкмо да стрелнат, решават да ги изпреварят и те стрелнали и уцелили до установката. Един убит, като резултат.
Хайде по-подробно, разкажете на какво разстояние се водят наблюденията?Могат ли да се фотографират палестинските позиций? Що за ракети са тези Касами?Кой им ги доставя?
19 Юни 2008 15:03
Многоуважаеми zamislen, а не искате ли да ви кажа и моминското име на тъщата на комадира на ескадрилата от чийто хеликоптер е изстреляна ракетата...
19 Юни 2008 15:13
Е и това е отговор - Благодаря , щом сме вдигнали ескадрила, няма нужда от "моминското име".

Помислех си няма ли начин да ги снимаме в реално време юнаците, та да заздравим преговорите!
19 Юни 2008 15:23
Има начин, замислен. Наблюдението се извършва от едни машинки, наречени БЛА или БПЛА. Освен това има наблюдателни камери по оградата. "Палестински позиции" няма, това е партизанска война. Касамите са самоделни ракети и се правят в мазета и работилници. Купешките продукти като 120 мм минохвъргачки и ракети "Град" се внасят в ивицата Газа контрабандно - с дейна помощ от Иран, Сирия и други. За подробности има Гугле.
19 Юни 2008 15:23
Да за показна благотворителност сте първи, но не си мислете , че така си купувате индулгенции.
19 Юни 2008 15:27
19 Юни 2008 15:32
Дали ще се смееш така с опряно дуло на АК в слепоочието насочено от 14 годишно палестинче.
19 Юни 2008 15:32
Времето на индулугенциите мина - оттук нататък само сметката се удължава...
19 Юни 2008 15:38
Кара, чакай да разбера - солидарен ли си с морския ловец?
19 Юни 2008 15:46
Чакам да се вдигне що малко дет-тола на примирието, че да се включа. Засега шъбана скука. Израелците имат право да отстрелват всеки мъченик, който смрадливи около подготвен за изстрелване "Касам".
19 Юни 2008 15:49
Да не сме на митинг, че да съм солидарен с тоя или оня? Казах това, което мисля. За да няма недоразумения, да го повторя в прав текст - не мисля, че държавата Израел има шансове да закара до 100-годишен юбилей.
19 Юни 2008 16:01
А, това е съвсем друг въпрос. Мислех че си солидарен с говедото по въпроса за "показното благотворителство".
19 Юни 2008 16:04
Израел и САЩ работят усилено за ислямизацията на Европа надяваики се да се достигне до нова световна война коят да реши проблемите им.
19 Юни 2008 16:07
Говедо е Авраам или както се казва там , смешния ви родоначалник.Не случайно един говедар е водил пъпчивото ви племе цели 40 години докато ви намери пасище.
19 Юни 2008 16:12
Показното благотворителство е друг въпрос. Омръзнало ми е да гледам по тукашните телевизии сърцераздирателни репортажи за осакатени иракски дечица, за които се полагат нежни грижи и се ронят лицемерни сълзи. На всичко отгоре, преди всеки мач върви една реклама на някакъв си фонд, който иска пари за протези на афганистански деца, осакатени от мини. Повръща ми се от такива неща.
19 Юни 2008 16:27
И последно, че ме е гнус да пиша под тая тема - ще повярвам в благодушието на "йодейските" фондове, когато построят една болница в ивицата Газа и я издържат, ей така, от доброта...

Този е пътя към мир и просперитет, не дървенето на целия свят.
19 Юни 2008 16:35
А ти откъде знаеш че не са построили?
19 Юни 2008 16:36
За другото - няма какво да смесваш темите така селяшки. Какво общо има Мануела, премазана от пиян шампион по фигурно пързаляне, с Афганистан? Това ли можа да измислиш наистина???
19 Юни 2008 16:51
Болници няма, не се мори да търсиш. Само те пробвам.
Натиснете тук
Виж това, забележи датата и си спомни кога Хамас завладя ивицата. Преди около два месеца зоната беше евакуирана поради непрестанния обстрел на прогресивните сили. Излишно е да ти обяснявам че сега пустее. А университетът в Газа ще става на религиозно училище под вещото ръководство на същите прогресивни сили. Искаха независимост, да се оправят сами.
19 Юни 2008 16:56
Caravaggio, дори и тогава няма да повярваш(в благодушието на"йодейските" фондове)...както и не вярваш , че бензина , нафтата, млякото, телефонните връзки, по-голямата част от лекарствата и дори оръжията с които са въоръжени палестиските полицаи идват от Израел.Както няма да повярваш , че голяма част от ранените им и раково болните им се лекуват в Израел.Но не може да се очаква от такива като теб, дето им се повръща когато им нарушават удоволствието от наближаващият мач с молби за дарения за протези на някакви си афганистански деца....това по дяволите разваля вкусът на бирата и фъстъците....и за всичко това са виновни "йодейте" разбира се
19 Юни 2008 17:01
Caravaggio,
19 Юни 2008 17:02
Да и мините за Афганистанските деца идват от Израел.
19 Юни 2008 17:48
Ма разбира се, някой съмнявал ли се е...
19 Юни 2008 18:19
А идеологическата артилерийска подготовка се води от специалисти, занимавали се и преди това с тази дейност. Като например - някой си В.А., бивш варненец и бивш българин.
И към Динаин - помощ ли си викал или това ти е другия ник? Нещо пощите ви еднакви, пък не ми се гледа за адреса. Пък и нали имате достатъчно компютри ТАМ.
Караваджо -

Редактирано от - генек на 19/6/2008 г/ 18:22:22

19 Юни 2008 18:26
И, ловец, бъди по...абе малко по-техничен в изказа. Тук си дискутираме - Динаин, например, е много далеч от симпатиите ми, но не си позволявам да го наричам какъвто и да е, нито родоначалника на рода МУ да обиждам.
Техника! Ако трябва да кажеш някому, че е тъп - по-добре звучи: 'Извинявай, но заемаш второ място по интелект след табуретките".
Дискусии - без войни!
Изказванията ти, с които принципно съм съгласен /почти!/, само губят.
19 Юни 2008 19:13
Генчо, идваш, демонстрираш параноите си, простотията и невежеството си. Досущ като антуражът на главната мажоретка в тийн комедиите - "Какво тя каза! Да, аз подкрепям!" - какво ново?
19 Юни 2008 19:22
Динаин, нормалните хора не употребяваме "Да, аз подкрепям!". Това ти се е набило във вакуума от партийните събрания.
Впрочем, прегледах правилата на форума. Няма забрана за идване, изказване на мнение и заминаване. Ако нейде в Талмуда има нещо - дръж си го за себе си.
19 Юни 2008 19:56
Много добре разбра за какво говоря, не се прави на улав
19 Юни 2008 20:27
Заинтересувал те е първият ми постихг? И има защо, има!
19 Юни 2008 21:02
Дизраелин отново се е развилнял, но това му е навик.
Много ми е интересно, ако двама американци дойдат на почивка в Бурга си жената м/увременно роди, с какво гражданство ще е детето? Няма ли да е с две гражданства?
Ще потърся, ще копирам и ще поспорим!
19 Юни 2008 21:13
Израелците са прави да не дават гражданство на сулю и пулю, които не са евреи, защото циганията ще ги залее, както ни е заляла нас. Веднъж вътре циганията ще им оглозга социалните придобивки и ще иска още. Накрая ще сформира партия и ще иска да ги управлява.
А примирието им с хамасарите ше трае от ден до пладне, до следващото сбиване.
19 Юни 2008 21:58
генек, какво знаеш ти за Талмуда...от къде чу тази дума...какво означава тя...и след като нищо не знаеш, защо я използваш....та табуретката до теб изглежда като пет етажно здание
19 Юни 2008 22:43
Д - девети ник на Динаин!
Първо - не кради изрази и стил.
Второ - какво знаеш какво знам? Но си дрънкай!
Май улучих точно в целта.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД