:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Градушка като орех удари София

Снимка: Емил Иванов
Невиждана градушка се изсипа около 16,30 ч. вчера над София. За 15 минути ледени парчета с големината на лешник до орех покриха центъра, източните и южните райони на столицата.

Спасителни екипи на Гражданска защита с отводнителни помпи се опитваха да "пресушат" местата в центъра, кв. "Люлин" и Симеоновско шосе, където водата беше достигнала 40 см. На няколко места движението на автомобили и градският транспорт бяха блокирани заради наводнени участъци, където шахтите бяха запушени от шума и клони. Най-тежко беше положението на Сточна гара и "колелото" на 4-и км, където временно беше спряно движението.

На помощ бяха изпратени и коли на пожарната, които да изпомпват водата. Градският транспорт се движеше със закъснения.

Заради 20 аварии със скъсани и преплетени електропроводи бе прекъснат токът на кварталите Изток, Бистрица, Панчарево и Студентски град. Без ток остана и сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където била прекратена работна среща. Превантивно е бил изключен токът във Владая и Симеоново заради наводнени трафопостове. В много села в Софийско също останаха на тъмно.

По мрежите на много от кабелните оператори има поражения. От БТК съобщиха за малки прекъсвания на места по основните радиотелевизионни предаватели.

По същото време дъжд с град се е изсипал и над Кюстендил и Перник, където токът спирал аварийно и пак се включвал. Градушка имало и над Западна Рила, част от Тракийската низина и Стара планина, но там няма поражения. Днес над централните и източните части на страната се очакват още силни валежи и градушки, предупредиха синоптиците.
780
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД