:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ПАСЕ: Наблюдението над България не може да се протака безкрайно

Комисията по наблюдението към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) си избра вчера нов председател - френската социалистка Жозет Дурийо, която не можа да си спомни пред в. "Сега" меморандума на СДС срещу правителството на Симеон Сакскобургготски, внесен само преди месец от депутатката Мария Стоянова. "Признавам си, че България заедно с Беларус са страните, които познавам най-слабо", каза г-жа Дурийо и обеща да ни гостува до края на годината.

Новата председателка изрази личното си виждане, че процедурата на т. нар. последващо наблюдение, в която се намира България, не трябва да се протака безкрайно, след като веднъж ПАСЕ е приела резолюция за прекратяване на мониторинга. "Трябва да се поддържа диалог в рамките на комисията по направените забележки в резолюцията, но той не бива да се разглежда като ново наблюдение", заяви френската депутатка.

Тя замени начело на комисията унгарския социалист Андраш Баршони, който бе обещал да дойде този месец на проверка в България, алармиран от меморандума на СДС. Тревогата бе вдигната на 16 май по време на заседание на комисията в Букурещ. Тогава депутатката от СДС отправи обвинения срещу правителството, че извършва масови чистки, че налага контрол над медиите, че се намесва в работата на местните власти и че не изпълнява препоръките, отправени преди 2 години в резолюцията за спирането на наблюдението над България. Андраш Баршони не бе избран за депутат на последните избори в Унгария и трябваше да напусне също асамблеята в Страсбург. Той каза пред в. "Сега", че не е дошъл в България, защото не му е стигнало времето, но че е завещал досието й на своята приемничка от Франция.
1
411
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Юни 2002 02:59
... И всичко това е благодарение на "родолюбивото" ни СДС, което както винаги работи в полза на България. (до тук с иронията, току виж някой не разбрал)
Най-накрая се видя че СДС не работи за България, а че са зажадняли за власт като глутница кучета. За тяь няма да има мира докато не докопат властта.
По големи проклетници няма!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД