:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Масаж за очите

Най-активните мускули на лицето са мускулите около очите. Те работят, когато човек се смее, мига, мръщи, усмихва, т.е. почти винаги. Ако искате да се предпазите от преждевременното образуване на бръчки, е добре да полагате грижи за тънката кожа на клепачите. Грижите не означават само употреба на специални козметични продукти. Има и други фактори, от които зависи свежестта на най-нежната част от лицето и изразителността на погледа.

Както всички останали мускули на тялото, очните мускули също се нуждаят от физическо натоварване. Специалистите предлагат специален фитнес за очите, състоящ се от няколко елементарни упражнения: местете погледа си нагоре-надолу, наляво-надясно, правете кръгови движения, концентрирайте погледа си, а след това отпускайте мускулите.

Тези движения способстват за притока на кръв към очните ябълки и насищането на техните съдове с кислород. Тази гимнастика премахва микроспазмите и нормализира обмена на веществата. В резултат на това се повишава остротата на зрението, поддържа се тонуса на околоочните мускули и се запазва еластичността на тънката кожа в тази зона.

Друг вариант е масажът на клепачите. Тази процедура помага за засилване на кръвообращението в малките съдове и по този начин предпазва от поява на бръчки. Специалистите не препоръчват самостоятелното извършване на масаж. По-безопасно и ефективно е да се оставите в ръцете на опитен козметик. В противен случай може да извършвате неправилни движения, с които рискувате обратния ефект - да разтегнете тънката кожа около очите.

Ако все пак сте решили да се занимавате с тази дейност самостоятелно, няколко пъти дневно можете да си правите масаж шиацу. Силно натиснете с безименните пръсти точките от външните ъгълчета на очите, пребройте до 4, а след това преместете пръстите (с по 4-5 натискания) до вътрешния край на очите.

Аналогичен метод може да се прилага и върху горните клепачи, но в този случай движенията стават в обратна посока - от вътрешната част на клепачите навън. След процедурата затворете очи и не много силно, но осезаемо, ги натиснете с показалеца. Повторете това 5-10 пъти за около 5 секунди. Тайната на този метод се състои в бавното пренасяне на центровете на тежестта, което се смята за най-важното условие за успешния масаж.
3688
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД