:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 470
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕК въвежда нови правила за кланиците

ЕК е разработила общи правила за дейността на кланиците в ЕС, които гарантират хуманното отношение към животните, съобщи електронното издание "ИЮ Обзървър". Предвижда се всяка от кланиците в страните членки да назначи служители, които да съблюдават за хуманното отношение към животните и да обучават работниците.

Ще бъде обновен и списъкът с методите, използвани в кланиците за умъртвяване на животните. Новите правила обаче не предвиждат забрана на методи като зашеметяване и заколване, използвани за умъртвяване на животните, въпреки че са доказано нехуманни. Новото законодателство трябва да бъде одобрено от страните членки, след това да се гласува в ЕП и едва тогава би могло да влезе в сила. Очаква се това да стане не по-рано от пролетта на 2009 г.

"Като общество ние имаме задължението да се грижим за животните. Трябва да намалим стреса и болката на животните в кланиците", казва европейският комисар по въпросите на здравеопазването Андрула Василиу. Според нея сегашните правила, които са в сила от 1993 г., са остарели и се налага да бъдат осъвременени.

Всяка година за храна на населението в ЕС се колят 360 млн. прасета, телета, овце и кози, показва официалната статистика. 25 млн. животни са убивани, за да се използва кожата им. Когато има заболявания като например син език, броят на умъртвените животни се увеличава.
2
1418
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Септември 2008 08:14
ЕК е разработила общи правила за дейността на кланиците в ЕС, които гарантират хуманното отношение към животните

И това още не е връх на лицемерието! Какви други директиви, насоки, указания има! Надникнете в книжата на ЕК, ЕС и СЕ - ще има да се хилите!
20 Септември 2008 12:06
Това е в УСА, дано в ЕУ да не е така.
Внимание! Кадрите не са всеки !
Натиснете тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД