:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Измерения на кризата

Криза икономическа люлее цялата планета. Всички са вперили ужасени погледи в индекси и цени, движещи се като на апарат за кардиограма - малко нагоре, много надолу, все към чертата на предсмъртното равнение... У нас като че ли това не се усеща толкова драматично, тъй като България е в перманентна криза и трудно се впечатляваме.

В "Труд" икономическият министър Димитров разяснява парадоксалната същност на управлението у нас: "Правителството води дясна политика, която има леви резултати". Е, има хора, за които есенцията на властта се изразява в координационната система "лява ръка - десен джоб". "Светът се регулира чрез стомаха, а не чрез главата. Необходими са ни нобелисти, а не консуматори, за да се справим с кризата", съобщава още министърът, без да го е грижа, че тълкуванието на тези противоречиви мисли може да докара някому бъбречна криза... "Новинар" също тиражира мъдри констатации на министър Петър: "Европа може и да е в криза, но България е като Хонконг" по привлекателност за инвеститорите и въобще се падаме един райски остров на стабилността. И няма да спрем дотук: "Имаме амбицията да бием Хонконг", цитира министъра и "24 часа".

Нещо като криза на самоличността се наблюдава в "Стандарт", където на португалската певица Мариза Нунеш е посветена статия за посещението и у нас. Изпълнителката е известна също и като Марица, но не и като Мизия, както е представена в "Стандарт". Но какво пък - то в дописката си пише, че жената "Говори няколко езика и има няколко лица" - що пък да няма и няколко имена?

Завършваме с откритие в "24 часа", че "След 60-те започвала възрастта на еротиката" - противно на разпространеното схващане, че на тия години по-скоро започва кризата в тоя жанр. Според сексолога Бостанджиев това е така, защото чак след пенсия на човек му остава време за развлечения. Преди това - работа, ангажименти, деца и стрес убиват оная работа.

Но какво да правиш - човек за мъки и кризи е роден.
5
1439
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
14 Октомври 2008 10:11
14 Октомври 2008 16:43
Ах, колко се радвам, че статиите във вестника Ви продължават да ми дават повод за мнение по тях! След като миналата седмица уважаемата Сабина Василева остана в историята с отчайващата си неграмотност относно фламенкото и концерта на Естрея Моренте, днес, прелитащия над печата анонимен остроумник направо е отлетял към Царството на Безнадеждната Тъпота. Как иначе да си обясним факта, че подигравайки се на колегите си от "Стандарт", предизвика трудно удържим в мен смях, докато четях как автора на статийката и хал хабер си няма, че Мариза и Мизия са ДВЕ НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ певици и личности и единственото, което ги свързва е фадо. Да, точно Мизия ще има концерт през ноември. А Мариза ще пее края на октомври.
За пореден път се забавлявам с тези чудеса на природата - авторите на статии, олицетворяващи крилатата фраза "Чукча писатель, не читатель".
Моля Ви, не спирайте да пишете за музика! Яркият комизъм, който извира от Вашите писания е способен да ми дава повод за смях с дни наред.
Дерзайте!
14 Октомври 2008 18:40
Петър Димитров - президент! Не ни занимавайте с Мизия и с Марица.
14 Октомври 2008 19:13
За екипа на "Сега"
П.С.‌ На кого не му харесва, да не го чете! Бягай при "Стандарт".
15 Октомври 2008 15:52
svetulka, да разбирам ли, че и Вие смятате, че Мизия и Мариза са едно и също лице??? Защото, съдейки по подкрепата, която оказвате на любимия си вестник (който аз също уважавам, изключая някои изцепки, свързани с музиката), явно сте съгласна с написаното в тази статия. И за да не считам мнението Ви за апотеоз на глупостта, ще приема че е първосигнална реакция, един вид първичен инстинкт за самосъхранение.

Редактирано от - Ramirez на 15/10/2008 г/ 15:55:47

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД