:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Очаквано Роналдо спечели "Златната топка"

Португалецът може да се похвали с най-убедителния успех в 53-годишната класация
СНИМКА: francefootball.fr
Броят на "Франс футбол" с новия носител на "Златната топка" на корицата.
Португалецът Кристиано Роналдо е носителят на "Златната топка" за най-добър футболист, играещ в Европа, на списание "Франс футбол" за 2008 г.

Това, което се очакваше от футболния свят през последните месеци, вече е факт, след като френското издание вчера обяви резултатите от анкетата си. Общо 96 журналисти от цял свят дадоха своя вот, като крилото на "Манчестър Юн" събра рекордните досега в анкетата 446 т. от 490 възможни. На второ място се нареди Лионел Меси (Арж, "Барселона") с 281, а трети е Фернандо Торес (Исп, "Ливърпул") със 179 т. В Топ 10 най-много са испанските футболисти, помогнали за спечелването на Евро `08 - четирима.

Кристиано Роналдо стана 4-ият футболист на "Манчестър Юн", печелил престижната награда. Преди него това признание заслужиха Денис Лоу (1964), Боби Чарлтън (1966) и Джордж Бест (1968). Нападателят е и третият португалец, избиран за №1 от "Франс футбол" след Еузебио през 1965 и Луиш Фиго през 2000 г.

През този сезон Роналдо нямаше конкуренция, след като спечели титлата във Висшата лига на Англия и Шампионската лига на Европа. Той вкара общо 42 гола в 49 мача и стана №1 в Англия за втора поредна година. Единственото разочарование за него бе европейското първенство в Австрия и Швейцария, където тимът му отпадна на 1/4-финалите, а самият той се контузи и остана извън терена 3 месеца. По време на шампионата се разигра и друга драма около него - "Реал" (М) предложи близо 100 млн. евро, за да го привлече, но "Манчестър Юн" отказа.
803
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД