:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 579
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снимка РОЙТЕРС
Спецполицаи отблъскват със сълзотворен газ демонстранти в центъра на Атина. Гръцката столица и Солун станаха арена на ожесточени сблъсъци между силите на реда и стотици хора, които от събота организират яростни протести. Те се разбунтуваха срещу убийството на 15-годишно момче, което бе застреляно от полицаи при сблъсък между полицейски патрул и анархисти. Още - в "Чужбина"
15
2248
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
07 Декември 2008 23:21
Айде, почна се патакламата.
08 Декември 2008 03:24
Ебаси маиката и по деца почнаха да стрелят мръсните ченгета.Съболезнования за жертвата.
08 Декември 2008 09:38
Ей, я вземи да прочетеш какви точно "деца" и как точно са предизвикали конфликта, пък после плюй по куките.Пожелавам ти едни такива "деца"да ти поискат ключовете за колата, пък дано здравната ти застраховка да е в ред...
08 Декември 2008 10:57
Свободолюбиви са ЕЛИНИТЕ, хвала им!!
08 Декември 2008 13:02
08 Декември 2008 15:32
ние сме държали окупационен корпус в Северна Гърция

това все едно да кажеш че сме окупирали Южна Добруджа или Централна Мизия

------------------------------------------ --------------
Felix qui potuit rerum cognoscere causas! (Virgilio)
08 Декември 2008 17:22
08 Декември 2008 17:55
Ловък,
Северна Гърция започва южно от река Бистрица (на гръцки Алиакмон). Териториите, за които говориш се наричат Западна Тракия и Егейска Македония и с изключение на колониите по крайбрежието не са били заселени с гърци/елини даже и през древността.
08 Декември 2008 19:00
Гърция влиза в дълбока икономическа криза. Основните приходи за тази страна идват от флота и туризма. Поради световната криза тези два сектора са почти напълно блокирани. Дългът (вътрешен и външен) е над 100% от брутния вътрешен продукт. Причината за тези бунтове не са някакви си леви екстремисти, а все по-утежняващото се икономическо положение на хората.
08 Декември 2008 21:32
Убитото момче е било на 15години!
То тук кризата не е по-лека, ама кво от туй?
Браво на гърците!
08 Декември 2008 22:44
Към правилните изказвания на Хауптман, д-р Гилотен и Ловкия - много от днешните "гърци" имат прародители, които до 19 в., някои дори до първата третина на 20 в., не са знаели гръцки. А са говорели български, албански, влашки, турски и други езици, и са били повече или по-малко насилствено асимилирани - някои и досега не съвсем.

Особено тежко е засегнат в момента гръцкия воден транспорт - след многомесечните стачки на пристанищата в момента много хиляди кораби се клатят празни на рейда - пресъхна кредита, търговците не купуват. Нашето БМФ също е засегнато, но гърците имат около 80 фирми колкото БМФ - това е най-голямата им индустрия. Най-големия търговски флот в света, много по-голям от британския и японския.

Друг голям проблем им е глобалното затопляне.

За свободата на елините - след Втората св. война Гърция, макар и не окупирана от СССР и официално в британската сфера на влияние, води 5 годишна кръвопролитна гражданска война за победата на комунизъма, и само енергичната намеса на САЩ (след изтеглянето на Британия) я остави в западния лагер. Затова Гърция и досега е най-антиамериканската страна в Европа, дето терористи убиват американски тайни агенти от засада.
08 Декември 2008 23:32
Chengel , , когато едно едно хлапе не е в състояние да бъде озаптено с думи, как би могло по друг начин!? Жалко, че е загинало от полицейски куршум, ама да би си седяло у дома!!!
Баш Комита, може и да си чел история, ама съм чувала, не слушала репликите на свекъра ми, който като млад войник е бил в Северна Гърция. Бог да го прости, синьо-зелените му очи святваха от гняв, когато хвърляше реплики за участието си като Щурмовак във Втората световна война! Когато ми каза, че са избивали гърци по северните села, аз в ужас го питах, ама татко как така сте избивали хора - той в ярост ми отвръщаше, а знаеш ли какво е да убият теб, защото не изпълняваш заповед!!! Заврете си където искате историите, истината е много по-различна от написаното- Бог да те прости, татко, и ми прости за това, че не винаги те разбирах навреме!
Има хлапета, които трябва да се смачкват навреме!
09 Декември 2008 02:17
Веста,
Твърде късно е и не знам дали ще го прочетеш, но съм съгласен, че събитията са били много по-различни от това, което се пише в нашите учебници по история и най-вече в гръцките. Имам много приятели, които са потомци на бежанци от Западна Тракия и Егейска Македония. Разказите на техните дядовци за деянията на гърците с нищо не се различават от разказите на дядо ти за нашите деяния. Искам да допълня само, че гръцкия великошовинизъм (мегаломания) и злодеяния са първо по-стари и второ много по-жестоки от нашите.
09 Декември 2008 21:44
Д-р Гилотен, не знам дали ще разбереш, че съм ти прочела написаното за мен съгласна съм и аз с теб! Нормално е да си имаме от столетия насам, проблеми със съседите си, а не с датчани или французи, нали!? Прав си и за това, цитирам те - "Искам да допълня само, че гръцкия великошовинизъм (мегаломания) и злодеяния са първо по-стари и второ много по-жестоки от нашите." Затова съм и бясна на нашите политици, уж мъже, изпратили хиляди българки слугини на гърците. Е, как да ни уважават.
10 Декември 2008 00:09
Приятна вечер Веста.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД