:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕНП не обезкуражи Борисов за съюз с БСП

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Президентът на ЕНП Вилфред Мартенс заяви, че се надява следващият премиер на България да е Бойко Борисов.
Европейската народна партия (ЕНП) не се меси във вътрешните работи при формирането на национално правителство, на европейско ниво не приема само съюз с леви и десни екстремисти. Това обяви президентът на ЕНП Вилфред Мартенс в отговор на въпрос за евентуално бъдещо управление на ГЕРБ и БСП. Той обаче отрече слуховете, че от Партията на европейските социалисти вече лобират пред ЕНП за подобна коалиция. "Най-важното са резултатите от изборите", каза Мартенс. И поясни, че се надява на силно правителство под ръководството на Бойко Борисов.

Днес Мартенс ще закусва с лидерите на българските партии - членки на ЕНП - ГЕРБ, ДСБ, СДС, ДП и двамата земеделски съюза на Анастасия Мозер и Стефан Личев. "Не искам да се меся в организацията на изборите в България, но в Белгия е невъзможно да се правят избори през лятната ваканцията", съобщи Мартенс. "Ами вие нямате комунисти там", репликира го Бойко Борисов. Мартенс пък изтъкна, че в период на криза не е разумно да се харчат много пари, и то за два вота - за български и европейски парламент. Те спокойно можело да се комбинират.
46
2207
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
17 Февруари 2009 04:30
ББ+АД=ВЛ
Нищо чудно они да изненадат сичкото лево и десно с либерална коалицийка за чудо и приказ.
17 Февруари 2009 07:51
"Ами вие нямате комунисти там", репликира го Бойко Борисов.

17 Февруари 2009 08:11
....Проекта ГЕРБ си е на БСП, не е нужно ЕНП да казва...
17 Февруари 2009 08:37
Боико Сергеиска Партия
Борисово Станишев Парламент
Борисов Станишев Първанов
Бате Сергеи Педесетката
17 Февруари 2009 08:44
Заглавието на тази статия е манипулация.
Днес сутринта по БНТ Мартенс НЯКОЛКО пъти отрече възможност за коалиция ГЕРБ+ БСП Предположението ББ+АД е плод на прогресираща умствена недостатъчност....или нездрави съновидения.
17 Февруари 2009 08:48
Предположението ББ+АД е плод на прогресираща умствена недостатъчност....или нездрави съновидения.
Бени, , ама да знайш, че шъ тъ гази анадолска мечка!
17 Февруари 2009 09:36
Германик, не е мечка, а невестулка, и не е анадолска, а помашка...Въпреки това се надявам на твоята помощ
17 Февруари 2009 09:49
За тебе винаги, с каквото мога!
17 Февруари 2009 09:53
Само без пешкирче...
17 Февруари 2009 09:56
Защо няма един достоен журналист, който да зададе въпроса на Формалният лидер на ЕНП в ЕП г-н Мартинес:
Кой го е поканил в България - Софийският кмет, или партия ГЕРБ?
Софийският кмет не представлява по никакъв законен начин партия ГЕРБ и не е редно "Да се бута като пърле пред майка си!"
Още един въпрос има за него, след като допуска лицето Борисов за някакъв фактор в ГЕРБ:
Споделя ли ЕНП и лично г-н Мартинес политическите послания направени от лицето Борисов в Чикаго, съвсем наскоро?
И последен въпрос , който българската угодническа журналистическа гилдия никога няма да има смелост да зададе:
Не е ли ухажван така настойчиво Б.Борисов, респективно ГЕРБ, от ЕНП единствено за това, че конюктурно се очертава да бъдат избрани много евродепутати с листата на ГЕРБ, покрай харизмата на Бойко Борисов и всичко друго за ЕНП няма никакво значение! Най-малко просперитета на България.
17 Февруари 2009 09:59
Почвам да си мисля, че раздухването на нищоказаното за "материала" е съгласувано м/у Герб и БСП за да накарат раздвоените да се убедят, че Герб и БСП са "противници". Срамни представления.
17 Февруари 2009 10:09
Троден, защо не четеш пресата, преди да питаш ? Натиснете тук
Изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Чикаго не е фашизоидно, а искрено. Думите на столичния кмет за материала са извадени от контекста. Това е мнението на президента на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфред Мартенс. Той от вчера е у нас по покана на ГЕРБ, която е член на ЕНП. Мартенс каза пред БНТ, че се е запознал с целия текст на изказването на Борисов в Чикаго и то не може да бъде манипулирано
17 Февруари 2009 10:10
М, да...По прицип у нас наи-безпринцините коалиции се обясняват с резултатите от изборите, следователно са виновни избиращите, които обяснено логично са материал, с който неможе да се работи пълномащабно, тоест да няма извинения после.Оттук следва извода, че нямат никакво значение клетви и декларации, щом предварително се знае виновника.Колкото до политично изказаното мнение на госта, то би следвало да се прецени реалната тежест на всеки член...и после да се посочи за виновник нищо не подозиращият избирател.А, иначе резултатът е от предварително известните.
17 Февруари 2009 11:11
Почвам да си мисля, че раздухването на нищоказаното за "материала" е съгласувано м/у Герб и БСП за да накарат раздвоените да се убедят, че Герб и БСП са "противници". Срамни представления.


Най-накрая да прочета една вярно мнение за прословутото изказване на ББ
17 Февруари 2009 11:19
Това не е вярно. Сутринта Мартенс каза, че съюз с БСП е изключен.
17 Февруари 2009 11:29
Бойко Борисов бавно и мъчително помита мегдана с останките от БСП и ДПС. Обира внимателно прахта от всяко кьошенце.
Воплите на комунетата и пишман турчетата ясно го доказват.

17 Февруари 2009 11:59
И туй, ако не е намеса във вътрешните работи на България, здраве му кажи.
17 Февруари 2009 12:03
Че, ще се замита е повече от очевидно, тънката част е как ще се замита и кои ще са прислугата.Тук не е за подценяване нито замитащите / тъй, като ще са повече от един.../, нито точно какво ще се замита /естест.разб. по кюшетата.../, ако, някои ще се отказват от десетилетната си идеология, а други ще си търсят взетото им от последните, то формулата е печеливша и за останалите.Така, че нищо чудно посещенията да зачестят до предизборно и след него време.Извън шегата , всичко си е по местата и няма да има изненади.
17 Февруари 2009 12:35
Плюещите ББ стават все по-жалки и смешни, кой не чел, кой не разбрал поради недостиг на интелект; един даже търси сметка на чуждите политици, дали не е писал и на Обама да му иска обяснения? Кютуците край немат
17 Февруари 2009 12:40
От всичко до тук се разбира, че БСП и Атака са аут, а ДПС и НДСВ са специални “партии”, защото не бяха споменати всред сбърканите.А за БСП няма как да бъде друго, когато ЕС приравни националсоциалистите и комунистите като фашизоиди и престъпленията им са престъпления извършени срещу човечеството, а за Атака са определили, че явно тича след тях.
ДПС е ариергарда на Турция, като най-голям приятел сега на Русия, Англия и САЩ които ще ни накажат с минарета и ..., ако продължим да бъркаме пътя.
Колкото до НДСВ и тези които прекрояват днес света икономически и политически са:
"Всички роднини на царя из целия свят, както и монархическото братство използваха сребърната сватба на Великия херцог на Люксембург Анри и херцогиня Мария Тереза, за да осъдят дискретно Виктор Емануил.На тайната масонската сбирка в Люксембург на монарсите, Симеон Сакскобургготски е получил уверението за абсолютна подкрепа на синьокръвното братство."

17 Февруари 2009 12:45
Този Мартенс пък абсолютна шушумига на външен вид. Имах по-добро мнение за белгийските мъже... впрочем, имах ли?
17 Февруари 2009 13:18
И защо толкова потвърждения на отрицанието? Май, за засилване на внушението...Ще го видим и тоз' Илия....
17 Февруари 2009 13:33
Заглавието на тази статия е манипулация.
Днес сутринта по БНТ Мартенс НЯКОЛКО пъти отрече възможност за коалиция ГЕРБ+ БСП Предположението ББ+АД е плод на прогресираща умствена недостатъчност....или нездрави съновидения.



Бени,
този път
Позволявам си да добавя, че освен манипулативното заглавие на статията, тази сутрин забелязах и още по-настойчивото манипулиране в същия дух по БТв от Бареков. Стана ми криво, но за голяма моя изненада след това по Канал 1, където БСП управлява чрез Уляна Пръмова, имаше интервю с Вилфред Мартенс, което и ти си видяла и в което той каза, че ако ГЕРБ не спечели изборите така, че да състави правителство без БСП изходът е един - ГЕРБ в опозиция.
Непрекъснато ни манипулират и не показват никакво чувство за срам, нямат мярка и спиране.

17 Февруари 2009 13:39
Митев, а направи ли ти впечатление , че пак БТВ и пак този вестник, в чийто форум пишем, тиражираха манипулацията с думите на ББ от Чикаго , като вкараха думата "лош " за материал, която той не е употребил? Не са само те, но за тях мога да го твърдя със сигурност. Какво значи този нов опит за манипулиране...?
17 Февруари 2009 13:47
Споделя ли ЕНП и лично г-н Мартинес политическите послания направени от лицето Борисов в Чикаго, съвсем наскоро?


a trodden,
Бенедикта вече ти е отговорила, но аз ще добавя че освен че не четеш пресата, не гледаш и Канал 1. Същевременно ще си позволя да попитам ти слуша ли записа с отговорите на лицето Борисов в Чикаго? Чу ли в него да се говори за лош или кофти материал, както веднага започнаха да внушават правителствените клакьори, включително и от Атака?
Тъй като наскоро бе чествана годишнината от срещата на Митеран с български интелектуалци, такава среща според теб очевидно не е трябвало да се състои, след като по закон те не са представлявали някаква партия или институция, нали? Може да ти е антипатичен ББ, към който и аз имам своите възражения, но това не е повод да напускаш полето на истината и обективността, нали?



17 Февруари 2009 13:54
Няма дим без огън! Какво постоянно ни се втълпява? Няма да има коалициа с БСП. Постоянно! С повод и без повод. Защо? Значи те самите не са още сигурни.
17 Февруари 2009 13:59
Kotka
И туй, ако не е намеса във вътрешните работи на България, здраве му кажи.



А ти забеляза ли, че преди да дойде Мартенс в България дойде лидерът на ПЕС по покана на Станишев за да клейми ББ? Ти за първи път ли забелязваш намесата във вътрешните работи на България? Тя не е преставала от 20 години насам, пък и преди това не е била изолирано явление.

17 Февруари 2009 14:00
Твърде мнителен си, Валери....
Понеже постоянно някой намеква , че ще има такава коалиция, е необходимо това да се отрича! Защото ако БСП остане във властта, то какво ще се промени- нищо, а това ще демотивира много да НЕ гласуват. От ниско участие печелят БСП и ДПС заради твърдите си електорати.
17 Февруари 2009 14:12
Митев, а направи ли ти впечатление , че пак БТВ и пак този вестник, в чийто форум пишем, тиражираха манипулацията с думите на ББ от Чикаго , като вкараха думата "лош " за материал, която той не е употребил?



Бени,
забелязах, помня че Сега употреби думата "кофти" за материала. Забелязах освен това че и телевизията на Атака СКАТ се включи в манипулациите, да не говорим за тълкуванията на Станишев. Забелязах и как набърза ръка организираха ромски протест във факултето, където ромка се заканваше, че ако ББ дойде при тях ще го застрелят, забелязах и набързо организиран протест на обидени червени пенсионерки пред столична община и т.н. и т.н. Явно много започва да ги гази страхът от загуба на властта.


Edited by - Mitev on 17/2/2009 г/ 14:24:29

17 Февруари 2009 14:14
Бенедикта няма да споря , но и на теб като на Митев предлагам облог. Така и така нямам право да гласувам , поне да искяра някое и друго кафе аванта покрай изборите! Какво ще кажеш!?
17 Февруари 2009 14:16
Валери, прочети това Натиснете тук
Облог за какво?

Редактирано от - Benedicta на 17/2/2009 г/ 14:16:50

17 Февруари 2009 14:23
Прекалено многото чувства замъгляват посттоталитарната картинка на т.н. политически живот.Не става дума нито за любов, нито за омраза към Б.Борисов който има качеството да се харесва на избирателите и което е факт.Съвсем друго е обаче, така да спечелиш изборите у нас, че да можеш самостоятелно да управляваш.Този случай не е такъв и то поради , и външни, и вътрешни фактори.Б.Борисов е преди всичко вписващ се кандидат за властта, както и да политично говори Мартенс-пределно ясно е, че от ЕС ще искат стабилност, а това ще доведе до очаквани за тях резултати.Форумът е подходящ за мнения, а не чувствени словоизливи.
17 Февруари 2009 14:31
Благодаря Бенедикта , но тези муцуни са същите , ако ли даже и по-противни. Те като плъхове първи избягаха , и не само избягаха а и гризаха за по бързото потъване на кораба. От едно котило са с цоцоалистите. PS. Облогът е такъв- Аз мисля че ББ ще се коалира с БСП. Ти- не. Залагаме и чакаме след изборите. С удоволствие ще си платя ако не съм познал. И на мен ми се иска да не съм прав.
17 Февруари 2009 15:27
Облогът е такъв- Аз мисля че ББ ще се коалира с БСП. Ти- не. Залагаме и чакаме след изборите. С удоволствие ще си платя ако не съм познал. И на мен ми се иска да не съм прав.


valeri59,
съгласен съм и аз с качеството на облога - за какво залагаме. Но кажи по колко залагаме -кръв, злато, пари - да видя дали и аз ще се включа.
ПП
аз вече се хванах вчера на бас с колега от форума за по 10 лв. че ББ няма да се коалира с БСП. Както е тръгнало на облози или ще се разоря, или ще забогатея.





Edited by - Mitev on 17/2/2009 г/ 15:30:05

17 Февруари 2009 16:20
ББ няма да се коалира с БСП.-облог
17 Февруари 2009 16:50
Нека всеки да даде своя дан, за да няма ГЕРБ+БСП, гласувайки за център-дясно!

БЪЛГАРИНО, ГЛАСУВАЙ! ..ТЪПАНАРИНО, за тебе не се отнася!
17 Февруари 2009 17:28
Митев моите уважения! Не знам на каква възраст си(мислех че ни си много по дърт от мен , но май съм се заблуждавал) , но без да се сърдиш ще ти кажа че ти е нужен лекар. Нали с мен се обзаложи Митев! Или вчера е много далече във времето?! Кофти Парцалев, кофти!
17 Февруари 2009 17:31
Валери, понеже е ясно, че ще загубиш, кажи първо какво залагаш, че да не се отметнеш после.
17 Февруари 2009 17:51
Нали с мен се обзаложи Митев! Или вчера е много далече във времето?! Кофти Парцалев, кофти!



valeri59,
днес ме подведе с това:
"Бенедикта няма да споря , но и на теб като на Митев предлагам облог. " Много добре помня, че вчера се обзаложих, но ме домързя да погледна в архива с кого съм се обзаложил. Останах с усещането, че ти сега предлагаш облога заедно на мен и Бени и мързела ми изигра лоша шега





17 Февруари 2009 19:34
Valeri59 и аз съм на същото мнение, дори преди няколко дни се осмелих да го споделя във форума. За сега сме двама.
17 Февруари 2009 19:49
Бенедикта оставям на теб да избереш. Не се отмятам. Свикнал съм че на думата тябва да се държи. С Митев се хванахме на символично-10 лева.
17 Февруари 2009 19:52
Liberta скоро ще станем много повече от двама! Жалко! И на мен не ми се иска да се коалират (който и да е) с цоцоалистите!За България е най-добре БСП да е извън власта!
17 Февруари 2009 19:55



Митев няма нищо! Мачът продължава!
17 Февруари 2009 20:27
Проекта "ГЕРБ" е замислен през 1998 г. с идеята да "обере" недоволните олевяващи се граждани и да бъде противопоставен на десницата. Но по времето на управление на СДС, е взето становище да се изчака , тъй като надделява мнението, че политиката водена от управляващите, по естествен път ще консолидира недоволните. Съглашението с НДСВ продължава този етап на изчакване, тъй като се е смятало, че иницирането на такъв тип партия в този момент може да попречи на текущата консолидация на БСП. Но процесите разслояващи обществото на много бедни и малко богати (олевяване) по естествен път извикват на живот няколко групи (организации) от които се заражда коалиция "Атака"...Първоначално се е смятало, че не трябва да се пречи на изграждането на тези структури, като идеята е била, след тяхното масовизиране да бъдат превзети и контролирани от вътре и да се използват за нуждите на БСП...За жалост се оказва, че момента на присъединяване е пропуснат и организацията на националистите не може да бъде взета под контрол...Това налага спешно да се създаде формация, чиито лозунги да са между тези на Атака и центъра-НДСВ...Ражда се ГЕРБ, но в този момент за него няма политическа ниша...Дясното е все още заето от остатъците от СДС, НДСВ е в центъра, ДПС по презумпция отговаря за реда в малцинствата, а крайнолявото е заето от Атака...За това днешната задача поставена пред проекта "ГЕРБ" е да си изгради образа на всеядна - от най-дясно до ултра ляво - партия на угнетените? и да привлече на своя страна недоволните, като по тоя начин канализира и насочва недоволството им в необходимата посока ...
Именно тази всеядност - заложена априори - създава този еклектичен образ и разнопосочност и не позволява създаването на ясна и разбираема визия на ГЕРБ...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
17 Февруари 2009 20:42
Геновева -
Този Мартенс пък абсолютна шушумига на външен вид.



Много си права да говориш само за външен вид! Вътрешно този Мартенс е пич отвсякъде с три брака, втората му била секретарка, а я взел чак след като му родила близнета в кабинета, с третата се любили страстно в ранни младини, пък не се взели тогава, но тя го дочакала...


Виж го в Уикипедиите, на английски и френски, в глава Прайвит лайф. Не лъжа! Като Бенедикта
17 Февруари 2009 22:31
Дано излезем лоши пророци. Наистина трябва да се гласува колкото се може по-малко за социалистите. 20 години наистина стигат!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД