:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Литературознание

"Славейков разплака кандидатите за СУ".

Няма средно грамотен българин, който да не е наясно с това заглавие от "Новинар". Той даже веднага му туря устно подзаглавие от себе си: "И мамата, и лелята им разплака! Така им се пада на маскарите, като не четат..." - и посяга към в. "Шок".

"Оу, каква литературна държава! - би се възторгнал обаче кой да е американец, комуто свеждат до съзнанието, че разплаквачът е поет. - Оу, каква интелектуална преса, печата това на 1-а страница. И оу, какви състрадателни младежи..."

Оу-оу, ама ноу, брате янки. Корава е нашата младеж. Тя зарад разни ми ти лирически лиготии сълзи не лее! Просто яд я е на дърташкия консерватизъм на образователната система. Но ех, ако на изпита задаваха свестни теми като "Пипането тук и пипането там в творчеството на Румънеца и Енчев"...

А всекидневниците ни, големи бели, братко, просто няма как да пострадат от излишна интелектуалност. (Ако държиш на нея, посегни към "Култура".) Щото и държавата ама никак не е високолитературна, а мяза на pulp fiction в буквалното значение. В "Труд" например челният материал е посветен на симбиозата между... уу, човек да не каже култура, увлича се по умни думи... бе я направо да цитираме: "Митничари в комбина с пътни бандити". В "24 часа" - "Взривче под кабинета на Петканов". По умалителната форма личи, че има още какво да се желае по линия на побратимяването с нявгашно Чикаго. А сухарският изказ на Бойко Борисов ("Това е несериозен случай. Докладваха ми естествено, но вероятно става въпрос за някакви хулигани.") го равнява засега само по конвейерните образци на съветската криминална проза. Нашият съвет е генералът да го дава по-атлантически, с вдигнати на масата крака, и да реди между две дъвки и три плюнки нещо по-шерифско, f*ck 'im!

Така, де. Тая приказка отдавна си е съвсем литературна, па и звездичка сложихме.
287
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД