:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

До дупка

Дума дупка не прави, ама и не пълни. Ако дупките можеха да се тъпчат и подравняват с думи, пътната ни инфраструктура щеше да изглежда съвсем другояче. Всички вестници са издумали по един чувал думи за дупките, техните свойства и социален живот.

"Наливат 100 млн. в дупките", пише на две страници "Стандарт". Досегашният ни горчив опит обаче показва, че дупките по пътищата имат бездънното свойство да поглъщат колосални средства и пак да остават незапълнени. Някои мислители на нашето време обясняват това с понятието корупция. Иначе звучи обещаващо: "Кърпят улиците със заеми и пари от Европа"; "Хората казват къде да се асфалтира", гали възприятията "Стандарт" и допълва темата с информацията: "Кратери за "Гинес" лъснаха в сайта dupka.net".

"В София имало около 10 000 "кратера" твърди сайт срещу ямите", пише и "Труд". Активисти на сайта, издокарани в жълти жилетки, изсипаха публично една торба материал в дупка на "Витошка" и "България", но блюстител на реда възпря самодейното пътно строителство. "Пълниш частно дупка в София, идва катаджия", обобщава вестникът.

"24 часа" говори в инициали и цифри: "SMS от 2.40 лв. за пълнене на дупки в столицата". Парите се събират от същия сайт, а младежите, свързани с него, са млади социалисти. Което обяснява гражданската им активност.

Заглавието в "Новинар" идва да каже и коя е същинската мишена на сърдитите млади хора: "Сайт организира акции срещу Бойко Борисов". Останалото е дъра-бъра: имали били ослепителната идея София да се прекръсти на "Дупкапулко".

Дупки прозират и в държавния бюджет. "24 часа" алармира, че "Приходите се свиват, НАП търси поне 600 млн. лева". Друг материал във вестника може да насочи нападжиите къде по-конкретно да търсят: "Крием пачки в матрака, фризера и гардероба". "Апаши намират 20 хил. в пералня, оставят двойно повече - мушнати в щорите".

Е, очакваме данъчните да са по-прецизни.
2
925
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
31 Март 2009 10:22
Идеята за дупкопулко е добра, но аз предлагам София да се нарече-Бойкодупко, така е по-справедливо и по-точно, за да се отчетат заслугите на Пожарникаря за "успехите" на управлението му!!
31 Март 2009 12:37
Какво беше там за кучетата и кервана, а?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД