:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Пирин" прави курбан преди 1/2-финала за Купата

Шефовете и треньорът обявиха тима си за фаворит срещу "сините"
СНИМКА: НЕТИНФО
След като на 4 март футболистите на "Пирин" сензационно отстраниха на 1/4-финала ЦСКА насред София, сега те се готвят за нов подвиг - този път срещу "Левски".
До странни ритуали прибягнаха в "Пирин" преди днешния домакински мач с "Левски" - 1/2-финал за Купата на България. Две агнета бяха заклани и изядени от футболистите и треньорите, а с кръвта от курбана бяха намазани гредите на ст. "Христо Ботев", където ще се играе срещата.

След това въпреки разликата в класите благоевградчани се обявиха за фаворит в мача. Според президента на "Пирин" Николай Галчев отборът му ще победи "Левски" както за Купата, така и в последния кръг на първенството."Ние сме домакин и това ни прави фаворит. Бихме ЦСКА на "Армията", сега ще отстраним и "Левски", категоричен бе бизнесменът.

Друг от шефовете - Петър Байкушев, пък обясни, че в тима никой не мисли за премиите при победа. "За нас е чест да спечелим турнира. "Пирин" има два загубени финала, време е това да се промени. Колкото до премиите - футболистите ще бъдат добре възнаградени при успех и те знаят отлично колко ще вземат", обяви Байкушев.

Треньорът Наджи Шенсой също е оптимист. "Шансовете в проценти са 51:49 в наша полза. Силата на "Пирин" не е в отделните играчи, а в силния колектив. Предимството ни е публиката, която ще ни подкрепя", каза той. Косоварят няма да може да разчита единствено на контузените Ивайло Иваников и Костадин Кацимерски.

Ентусиазмът на местната публика обаче може да бъде охладен от цените на билетите, определени от ръководството. Те ще бъдат най-високите в последните години - по 5 лв. Досега запалянковците от Благоевград, както и феновете на гостуващите отбори, плащаха по 3 лв. Въпреки това се очаква сериозна "синя" агитка от София и от регионалните фенклубове на "Левски". Заради това на стадиона ще има 100 полицейски служители.
131
2211
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
131
 Видими 
29 Април 2009 08:26
к`ви са тия шамански изпълнения А бира пили ли са
29 Април 2009 08:55
Пешев, не помниш ли, че преди всеки мач на лефски е ШЛ, играчи и ръководство палеха свещи в църква да не паднат с повече от 5 гола и наистина май нямаха загуба с инкасирани брой голове над тази цифра. А макетата винаги са били бам башка от другите, ама да беха взели теле.
29 Април 2009 08:57
с телешка глава викаш по щяха да хванат дикиш магиите
29 Април 2009 08:59
Пешев здраво,
Няма начин да се е минало без Пиринско
Добре, че са хапнали и пийнали ПРЕДИ мача, защото довечера ще има люти, македонски псувни за съдията, синия БФС, а вероятно, по инерция от миналото и за Наско Сираков
Купата отново ще е СИНЯ
САМО ЛЕВСКИ
29 Април 2009 09:01
.
29 Април 2009 09:02
Главата задължително завита в шкембето, иначе разваляме матРиала!
29 Април 2009 09:04
Анти,
Въпрос на ценностна система и култура: едни ходят на Църква, други мажат с кръв греди, някои подкрепят отбора в трудни моменти, други режат греди и предашат футбалерите и тренера си по бензиностанции, някои нахлуват на терена, за да поздравят отбора си, други окупират стадиона си след мач...
29 Април 2009 09:22
Не ща да коментирам тъпотиите разни!! Всички знаем, че фенското в тях се изчерпва с поставянето на удивителната в рефрена "К** за Левски!", тъй че...
За днес само можем да започнем рано-рано с едно мощно:
Само Леевски, обичамее теее!

Редактирано от - bibar на 29/4/2009 г/ 09:32:05

29 Април 2009 09:25
Бибар, Интересно е как ще завършите?
29 Април 2009 09:26
Учудващо, но изразните сретства на Антиговедара, удивитерлно съвпадат с тия на берковският общински съветник Мечо... А дали пък не са един и същи ... ?
29 Април 2009 09:26
Реално обаче ще е доста трудно, зашото освен Гонзо ще липсва и Петков...
Ей сега е момента младите да покажат дух и умения и да си вдъхнат малко увереност за в бъдеще!!!
29 Април 2009 09:31
Да, даскале, интересно е! Пирин не е лош отбор, особено на собствен терен, в което смятам се убедихте... Надявам се, не очакваш да изразя нещо друго освен уверенеост, че макар и трудно - ще излезем победители!
Само Левски!!!
29 Април 2009 09:36
Не се притеснявайте! Имате си и Да Коща! Кокала така и не му намери място, а е класен футболист! Като го няма Гонзо Маската, ще спрат безкрайните центрирания и може да заиграете правилен футбол.
Пирин направиха чудесен мач срещу Славия и са с приподигнато настроение и вяра, че дяволът не е толкова черен. Очаквам интересен мач.
Нека по добрият победи!
29 Април 2009 09:37
Ринцо, кой тук е изразил пристрастия към орлетата Коментираме си ритуала който са спретнали.Вярно, че Пирин винаги са били симпатичен отбор, но не ме вълнува много кой ще е победител.Интригата е единствено от гледна точка на това ще има ли за какво да ви бъзкаме след мача
29 Април 2009 09:43
Твирем, мечо е левскар
29 Април 2009 09:51
Ринцо, Кале, по принцип сте прави, с това нещо шега не бива да се прави.
29 Април 2009 09:53
Струва ми се, че някои бяха ПИРИНЖЕРТВИ, при това в "Градинката" на Брис lll.
Много приповдигнато настроение за следобеда, а дали ще се подкваси морето...?
Иначе орлетата са грамотен, прилично играещ отбор - видях и го разбрах от мачовете с ЦСКА.Но кучето скача според тоягата, коя е по-добрата, синята или червената, ами ще го разберем след 7-8 часа.
И често си мийте ръцете, че -грип е много заразен!
29 Април 2009 09:54
Бибар, Дори и да отпаднете-всяко зло, за добро! Поне няма да се наруши традицията, да сте с нов тренер за дербито.
29 Април 2009 09:57
Твирем, Тя и "лудата крава" не прощава!
29 Април 2009 10:07
Прав си Даскале, като чета писанията на червените фенове, видно е, че неколцина здраво ги тресе "лудата крава".
29 Април 2009 10:11
Като чета тук, май ще излезе верен слуха за голяма група от 1/16 финалистите, които се придвижвали към Джумаята, за да залягат в храстите край стадиона и да гърмят при всеки гол на Пирин. Дано им стигнат амунициите, защото ще има дузпи накрая
29 Април 2009 10:13
Твирем, Днес отвсякъде ще си е корав мач. Орлетата показаха, че си го могат. Плюс това за тази купа не ви върви и все в последния момент успявате! Дано онова със стомната не излезе вярно!
29 Април 2009 10:16
Драгой, ето ти нещо което ще те заинтригува:

вестник Земя, брой 144 от февруари1992г

Въпрос към генерал Джуров(армейски генерал):

Сега, след 10-ти Ноември, много се говори за намесата от Ваша страна и от страна на други ръководни кадри от БКП в българския спорт и по-специално във връзка с привилигированото положение на ЦСКА. Не смятата ли, че тази намеса беше погрешна?

Отговорът на Генерал Джуров:

В никакъв случай. Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Знаете, че преди победата на Деветосептемврийската революция във спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашиски елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Времето беше такова. Затова създадохме нашия ЦСКА. И в спорта ЦСКА постигна много. Това не беше грешка!
29 Април 2009 10:16
Драгой, Гошо вратарчето е контузено и не си пожелавай дузпи, като спасителен вариант!
29 Април 2009 10:25
Ех, сега не ни върви!Защо?Та "Левски" има най-много спечелени финали.Друг е въпроса, че когато има мъзел и работата е тегава, а в последните години "сините" много често имат желание да играят легнали.Ма пустият му правилник не разрешава и им се налага да ходят по игрището.
Това е проблема, не се знае сериозно или несериозно ще си вършат работата, а уж са професионалисти, ама на ужкем...
29 Април 2009 10:46
Твирем, И при вас започва да се очертава движение в правилната посока. Гледам разгонихте "наемниците" и започнахте да налагате "българското". Там е истината!
29 Април 2009 10:59
Zalaegerszeg 2 - 7 Gyor
29 Април 2009 11:09
от "Задочни репортажи за България" (Георги Марков, 1990, София, 40):
***

"... От друга страна, футболът беше добре прикрит повод човек да изрази своята ненавист към режима. Разполагайки с власт да правят каквото си искат, другарите създадоха отборът на ЦСКА, който трябваше да бъде символ на партийната непобедимост. Това естествено тласна огромната маса футболни зрители към "Левски", който логично се превърна в символ на стара България. Мачовете между двата отбора бяха истински войни. Спортът се командваше от военните и те взимаха мерки да подсигурят падането на "Левски". По игрищата често можеха да се видят сблъсквания, които в основата си бяха политически. И досега ми е пред очите един юначен хлапак от Коньовица, когото милицията се опита да измъкне от стадиона по време на мач и който просна на земята половин дузина милиционери. Преди друг мач на тези два отбора майорът от МВР, който ръководеше охраната на стадиона, събра всички, които трябваше да пазят реда, и им дръпна една реч, в която най-важен беше пасажът: "Днес играят нашите срещу буржоазно-капиталистическата сбирщина на "Левски". Ние ще докараме цяло поделение. Ако някой от ония се надигне, то веднага го приберете." За еволюцията на стиловете може да се съди от факта, че години по-късно популярността на "Левски" бе ликвидирана по най-безобидния начин - направиха го отбор на Държавана сигурност..."
29 Април 2009 11:12
Виж Даскале, не че жаля Батков, но Мъри, Наско и още двама-трима много пари на хаус му изхарчиха.Един И.Попов в какво е по-лош от Жоазиньо?Един Макриев не е ли по-добър от Ж.Карлуш.Един Михайлов едва ли е по-лош от Зо-то, а го разхождат- ту в Спартак Вн., ту в Македонията.Дано Машиниста да е прозрял истината и да ги стисне яко за гръцмуня...Защото това купа, това шампион е умряла работа, ако не го направи.Па то важи и за ЦСКА.
29 Април 2009 11:16
Анти,
Евала ти за цитата
покъртителен, ще си го запазя.
29 Април 2009 11:25
Твирем, В мача с Ботев играха пет юноши! Титаните в момента са приготвили голямата метла и разни незнайни, неизвестни, непознати никому чужденци скоро ще си стегнат куфарите.
Дано това го проумеят скоро в БГ, защото дето вика Ловеца-мамата си бало!
29 Април 2009 11:27
Къде се загуби Докича? Да не съм пропуснал нещо?
29 Април 2009 11:31
Даскале, Ловеца и друго казва - сере ми се от балкона И аз одобрявам налагането на младите момчета.Наистина тези чужденци които са в момента с нищо не са по-добри от нашите.Дано само малките не си навирят пишките и Любо овреме да ги слага на мястото им
29 Април 2009 11:32
И така де, как сте със залаганията за мачовете
Да си спретнеме една мини темичка Т У К

Редактирано от - Lowec на 29/4/2009 г/ 14:12:04

29 Април 2009 11:34
миналата година по това време като почваха драмите с лиценза, аз казах че кризата в ЦСКА може да има и оздравителен ефект.Долу горе така стана.Сложиха Пенев за тренер, той започна да налага млади момчета, добре че и Любо продължава тази традиция, да видим какво ще излезе
29 Април 2009 11:35
за кой мачове Ловец ?Днешните ли?
29 Април 2009 11:35
Нещо неправилно я постнах, но там в темите я има
Изчезвам и се прибирам в 13.30 ч.
29 Април 2009 11:43
И аз не схванах "тънката" мисъл на Ловеца? Изчезвам и аз, че требе да се изкара някой лев за мЯсо!
29 Април 2009 11:46
това е имал предвид Натиснете тук
29 Април 2009 11:46
а мачовете къде ще ги дават днес
29 Април 2009 12:00
Баев, вместо да ползваш цветовете първосигнално, по павловски се поинформирай малко преди това. Още повече, че правилното оцветяване е:
Zalaegerszegи 2 - 7 Gyor
Натиснете тук и Натиснете тук
Сега да не забравиш да си плюеш у пазвата
29 Април 2009 12:21
Пирин ще бият! Ама център няколко пъти )))
29 Април 2009 12:37
"Таймс": Не всичко при Бербатов е статистика
Сря, 2009-04-29 11:30

Английският вестник "Таймс" излезе в днешния си брой с коментарна статия за капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов, акцентирайки върху неговото представяне откакто се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Според журналистите от един от най-тиражираните английски вестници, да качествата на българина не трябва да се съди по статистиката, която стои зад гърба му.

„Бербатов е един от тези футболисти, които ни напомнят, че не всичко е цифри във футбола. Неговото значение за Манчестър Юнайтед е далеч по-голямо и значимо, от това, което човек би си помислил, гледайки показателите му. Играчи, като българина, ни напомнят за какво е всичко в тази игра и защо тя значи толкова много за нас”, пише Матю Сийд.

След пристигането си на "Олд Трафорд" Димитър Бербатов отбеляза 14 попадения във всички надпревари, а към тях е добавил и осем завършващи подавания.


29 Април 2009 13:49
За Бербо много може да се пише, но Стоичков право му го каза; Е** им п.....
Довечера като накаже 1-2 Топчиите и реализира асистенция, всичко ще се забрави.
29 Април 2009 14:06
Айде, че време не остана (снимка: натиснете тук)
29 Април 2009 14:20
Днеска ... зор много, довечера и ловджийско субрание / кога през празниците да опаткаме едно агънце /, и време немам и бъркам У правописО и У правоговорО, ма дават ли нещо по компа, да фърлям по едно оченце, че си бало пиперо
29 Април 2009 14:20
Правилно му е казал Кюрда на Бербатов! Да им еее мутката пайна на всички и следващия път ДА ПОКАЖЕ ХAРАКТЕР !
ако може

Редактирано от - СИНИЯ ГРЪМ на 29/4/2009 г/ 14:21:38

29 Април 2009 14:20
В Перник ако я карат така и до утре няма да си вкарат гол
29 Април 2009 14:22
Пешо, нема те у предвижданията
На позналия и втората част, по темата - мезето от мен
29 Април 2009 14:30
Добрем ще се включа, Ловец
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД