:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 160
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Адвокатът на Чакала съветва Слобо да призове Блеър в Хага

Хагският трибунал да призове бившия американски президент Бил Клинтън, френския държавен глава Жак Ширак, британския премиер Тони Блеър и германския канцлер Герхард Шрьодер по време на започващия идния вторник процес срещу Слободан Милошевич, настоява неговият съветник Жак Вержес.

Вержес е френски адвокат, защитавал Карлос Чакала (Илич Рамирес Санчес, извършил атентата по време на срещата на ОПЕК във Виена през 1975 г.) и Касапина от Лион (някогашния шеф на Гестапо в Лион Клаус Барби). Според него лидерите на западните държави трябва да бъдат разпитани за ролята им във войните на Балканите и по-специално в Косово. "Ако този трибунал е независим, трябва да призове Клинтън, Блеър, Шрьодер и Ширак", заяви Вержес пред Ройтерс. Той смята, че Милошевич е "жертва на агресията на НАТО".

Вержес не посочи дали е посъветвал Милошевич да настоява за призоваването на четиримата западни лидери. Той се срещна с него два пъти през януари.

Бившият югославски президент трябва да отговаря пред Хагския трибунал по обвинения в престъпления срещу човечеството в Косово през 1999 г., в Хърватия през 1991 г. и за геноцид в Босна в периода 1992-1995 година. Милошевич отказа да признае съда и не пожела официална защита.
1
356
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Февруари 2002 12:01
Сърбите си имат силно лоби във Франция...и в Русия
Ние обаче .... не знам.....
Ако Първановите другари не набутат БСП-то в социнтерна, след затварянато на АЕЦ балканската война ще се пренесе на наш терен.
Президента ще замести Слобо в кауша, не защото говори добре или е виновен,
а защото му грозно именцето.
Това е логичното обяснение на изискването да си нарежем ракетите сс23.
От лобистите ни в Русия останаха само Черной и Лужков просто защото делят пари със Софянковския и Лефскарчетата - и двамата на крачка от панделата.
И Черной и Лужков по-скоро ще подклаждат огъня срещу нас, отколкото обратното, от ревност че сме вироглави и сме забравили за времето на КПСС.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД