:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 218
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

Италия приема 33 000 сезонни работници от страни извън ЕС



Министърът на труда на Италия Роберто Марони съобщи, че през тази година Италия ще приеме 33 000 сезонни работници от страни извън Евросъюза. Той уточни, че от работна ръка спешно се нуждаят земеделският и туристическият сектор в Италия. На колоквиум в Милано той допълни, че според постановлението, което ще бъде издадено в най-скоро време, наетите сезонни работници ще бъдат задължени да се завърнат в страните си след изтичането на договорите им.



Експрезидентът на "Енрон" се оттегли



Бившият президент на фалиралата енергийна компания "Енрон" Кенет Лей съобщи, че подава оставка от борда на директорите, след като сенатска комисия заплаши, че ще го призове чрез съда да се яви пред сенаторите. В заявлението си за оставката Лей пише, че тъй като много от разследванията се свързват с неговото име, той се оттегля от директорския борд, за да не пречи на компанията да се реорганизира и да се възроди.



Бомбени заплахи срещу американски самолети



Самолет "Боинг-737" на американската авиокомпания "Делта", изпълняващ полет от Денвър за Солт Лейк Сити, бе принуден завчера да се върне, след като пътник намерил на борда заплашително писмо. Пътниците и самолетът били подложени на нови проверки и към 22 ч. боингът излетял наново. Същия ден поради аналогична бомбена заплаха самолет на компанията "Нортуест", летящ от мексиканския курорт Канкун за Детройт, се върнал 5 минути след излитането си.



Експлозия пред банка в Барселона



Взривно устройство причини значителни щети на банка в Барселона вчера. Самоделната бомба избухнала призори пред сградата на банков клон в центъра на каталунския административен център. Предната фасада и прозорците на банката са разбити от експлозията. Взривът предизвикал пожар, който бързо бил овладян от пожарникарите.



Стачка на британски железничари



Нова 48-часова стачка на работещите в железопътния транспорт в Северна Англия създаде вчера сериозни затруднения на хиляди пътници. Протестът обхвана мрежата на компанията "Арива" и бе предшестван от няколко подобни стачки през януари. Синдикатът на заетите в железопътния и морския транспорт иска изравняване на заплатите на контрольорите с възнагражденията на машинистите във влаковете и заплаши с нови 48-часови стачки, ако искането не бъде изпълнено.
379
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД