:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 142
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Този свят съвсем полудя

***
Вчера дотича при мен един Мишо, ама задъхан, ама възбуден. И знаете ли кво ми вика? Вика ми:

- Видя ли ги ония от Разград?

- Кои от Разград?

- Дето са сковали стол - четири метра висок?

- Ей, порасна му на Бойко работата - отвърнах със завист. - Кой знае пък колкаво му е бюрото в Министерския съвет... Сигурно - олимпийски стадион!

- Глупости!! - нервничи тоя Мишо. - Монтирали са стола в разградската градска градина. Ще влизат в книгата на "Гинес"!

И ми предложи и ние да влезнем в "Гинес".

- Ще омесим тутманик! С размер на площадка за волейбол. Ще ни има по всички вестници и телевизии! Аз и ти, а зад нас - тутманикът!

Задъхва се, присяда и вади изписан лист.

- Всичко съм изчислил. Нужни са ни двайсет тона брашно, две цистерни олио, три хиляди яйца, сто тенекии сирене и сол - колкото поеме!

Съгласих се. В литературата не можах да вляза, дай поне в "Гинес" да се запиша.

Отидохме при шефа на мелничарската фирма "Хубавата воденичарка".

- Мислил съм вече за нещо такова! Щото хем реклама, хем ще давам интервюта. Обаче да се разберем - тутманикът трябва да е поне колкото футболно игрище! Проучил съм, в "Гинес" вече има печиво колкото волейболна площадка! В щата Айова вече са я постигали тая големина посредством ябълков пай! В Монреал пък са правили бюрек колкото тенис-корт!

...Брашното, обаче, ще ви го отпусна другото тримесечие, момчета. В момента складовете ни са празни. Всичко дадох за направата на най-голямата кифла с мармалад в човешката история. Ще бъде колкото панелен блок с десет входа. Мястото й в "Гинес" е сигурно. Но работата нещо се закучи...Трима кифладжии се удавиха в мармалада! Източили бяхме езерото в Борисовата градина и струпахме мармалада там на склад. Ония тримата се напили, тръгнали да се поразходят с лодка и ето ти на тебе трудова злополука. Иначе следователите работят бързо. Щото и те, нали, влизат в "Гинес". Ще бъдат първите, разследвали удавяне в шипков мармалад!

При сиренето също ударихме на камък.

- Нищо не давам! - посрещна ни шефът на асоциацията на сиренарите. - Ние самите кандидатстваме за книгата на рекордите! Правим ски писта от Алеко до Бистрица, която е изцяло от краве сирене. Първи по нея ще се спусне Алберто Томба! Грамче не мога да ви отпусна!

Изобщо голяма навалица от кандидати на славата... Но най-внушителният рекорд за "Гинес" се задава откъм Китай. Значи в определен ден, час, минута и секунда един милиард китайци щели да излязат на улицата и да извикат в един глас "Този свят съвсем полудя"! Според мен няма начин да не влезнат в книгата на рекордите.

Аз, заради сиренарите, не можах! Като не върви - не върви...
 ***
1150
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД