:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И посланикът ни в Белгия подаде оставка заради Първанов

Посланикът ни в Белгия Константин Димитров подаде оставка, съобщи МВнР. Молбата си той мотивирал с "принадлежността си, в най-широк смисъл, към екипа на предишния президент Петър Стоянов", съобщи БТА, цитирайки Димитров. "По дълбоко убеждение следва да отстъпя място на приемник, предложен от сега действащото правителство и назначен с указ на новия президент", декларира той и напомня, че е бил пратен в Брюксел от кабинета "Костов".

Димитров си написал молбата още в деня, в който Първанов встъпил в длъжност, но нарочно я подал, след като приключило президентското посещение в Брюксел. Отлагането бе предпоставка за добрата подготовка на визитата и провеждането на срещи на възможно най-високо ниво, обяснява Димитров.

Първанов отказа да коментира мотивите на Димитров, които определи като "лични" и "политически". Те обаче не били основание да се дава негативна оценка за неговата работа. "Посланикът се държа коректно, точно като един добър професионалист, за което аз му благодаря", обясни Първанов. Нито той, нито МВнР съобщиха кой ще е новият посланик в Брюксел. Димитров възнамерява да мине на работа в неправителствения сектор.

Той става третият български посланик, който подава оставка заради избирането на Първанов. Първи напуснаха Филип Димитров и Едвин Сугарев.
614
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД