:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 210
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Размразяваме сътрудничеството с руските спецслужби

"Естествено е да си сътрудничим с руските служби, защото в България почти всички поръчкови убийства се извършват от руски говорещи хора", заяви вчера пред радио "Нет" по телефона от Москва главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Той е там заедно с шефа на полицията ген. Васил Василев за срещи с оперативните служби на Русия, които работят по линия на международния тероризъм, трафика на наркотици и хора. С тях е и оперативният помощник на Борисов Иван Чобанов, определен за нов шеф на контраразузнаването. Тримата ще обсъдят с руските си колеги и облекчаването на визовия режим и условията за работещите в Русия българи, най-вече строителите на "Главболгарстрой". "Целта ни е и да облекчим туризма, защото, ако направите анкета по нашето Черноморие, ще разберете, че руските туристи са най-предпочитани", поясни Борисов. Той каза още, че в руската Федерална служба за безопасност се учудвали, че от години нашето МВР не е работило нищо заедно с тях и не е искало сътрудничество. "Ние им казахме, че сега ще бъде друго - тук не става въпрос за политика, а за тероризъм и там всички са обединени", каза Борисов. В Москва той цитира отиващия си от България посланик на САЩ Ричард Майлс, който също смятал, че МВР досега ненужно се е конфронтирало с руските си колеги. "Няма причини, след като сътрудничеството между САЩ и Русия е толкова добро, между нас и руските колеги то да не бъде на такова ниво", заяви Борисов.

От руския спецотряд "Алфа" проявили интерес да видят как работят нашите спецслужби. Очаква се представители на отряда да посетят скоро България.
741
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД