:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стартира процесът срещу Милошевич

Съдебният процес срещу бившия югославски президент Слободан Милошевич, обвинен във военни престъпления по време на войните в бивша Югославия през 90-те години, започна вчера в Хага с встъпителни речи на прокурорите, предаде Ройтерс.

Жаждата за власт накара Милошевич да извърши военни престъпления на Балканите, заяви главният прокурор на трибунала Карла дел Понте.

60-годишният Милошевич изслуша речта на прокурорката с каменно лице. Той е първият държавен глава, уличен във военни престъпления, докато е бил на власт. Обвинен е по 66 точки за зверства по време на войните в Хърватия, Босна и Косово. Прокурорите твърдят, че той стои зад план за създаване на велика сръбска държава чрез насилствено експулсиране и убийство на хора от несръбска националност. Най-сериозното обвинение срещу Милошевич, който управлява Югославия 13 години, е в геноцид срещу хиляди мюсюлмани в Сребреница, Босна, през 1995 г. Командващият тази операция - Радислав Кръстич, бе осъден м. г. за геноцид на 46 г. затвор.

Заради големия интерес към процеса бе създадена система с билети и запазени места.

Встъпителните речи на прокурорите продължиха през целия вчерашен ден. Днес Милошевич ще има възможност да направи изявление.

Очаква се процесът да продължи най-малко 2 г. Призовани са около 300 свидетели.

Милошевич не признава трибунала и отказа официална защита. Ако бъде признат за виновен, може да получи доживотна присъда.
1
377
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Февруари 2002 05:23
Тук е уместно да се спомене, че в Париж е образуван екип на адвокати с известно реноме, които обявяват процеса на Милошевич, абсурден. Нещата са съвсем различни от това което се печата в масовата преса. Ето и един интересен материял на английски.
http://www.larouchepub.com/other/2002/2906v_axis_evil.htm
Много интересни са и анализите на един от кандидатите за президент на престоящите президентски избори във Франция Jacques Cheminade .
http://solidariteetprogres.online.fr/Editoriaux/edito0202.html
http://solidariteetprogres.online.fr/Communiques/AG2000.html



Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД