:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 320
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Вносители на руски гуми се оплакват от диктат на пазара

Управителите на 13 фирми, които внасят и реекспортират пневматични гуми от Русия, Беларус и Украйна, изпратиха вчера специална декларация до президента, премиера, министрите на икономиката, вътрешните работи, отбраната, финансите и правосъдието. Те алармираха, че има реална опасност да бъдат блокирани вносът и продажбите за нуждите на отбранителната промишленост, селското стопанство и строителството. През миналата година само военните са поръчали гуми за $ 600 000.

От около година диктат на пазара се опитва да наложи варненската фирма "Братя Бангиеви - Николай, Огнян и синове". През март фирмата информирала вносителите, че е регистрирала в Патентното ведомство през 1999 г. 7 търговски марки на 6 завода от Русия, Беларус и Украйна. След това предложила целият внос, складовите наличности и магазините за гуми, където се продават тези марки, да бъдат изцяло под техен контрол.

В документа вносителите твърдят, че при регистрацията на търговските марки са допуснати ред нарушения. Представители на Патентното ведомство обясниха, че вече е в ход производство за служебно заличаване на регистрацията.

Вносителите се оплакаха и от НСБОП. Преди седмица спецченгетата тарашиха складове във Варна и Шумен. Иззеха стока за около $ 50 000 и я извозиха с помощта на "Братя Бангиеви", обявиха вносителите. Те са категорични, че варненската фирма не била внасяла руски гуми от март миналата година. Според бизнесмените миналата година у нас са внесени гуми за $ 5,1 млн. и са платени данъци за 3 млн. лв.
2273
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД