:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 462
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Две градчета край Мюнхен ужасени от вендета на несретник

Кървава драма с уволнен германец

20-годишен безработен застреля трима души и се самоуби
Снимка: Ройтерс
Обезумял млад германец на около 20 години, който загубил работата си преди няколко дни, застреля вчера трима души в две градчета край Мюнхен и се самоуби, съобщи Ройтерс.

Младежът, за чиято самоличност до вчера вечерта не бе съобщено нищо, първо нахлул в дизайнерската фирма в малкия град Ехинг, откъдето го уволнили. Бил облечен с бронирана жилетка и носел едрокалибрено оръжие, сочи Ройтерс. Започнал да стреля наред. Убил управителя на фирмата и един свой бивш колега.

После стрелецът се качил на влака и отишъл до съседния град Фрайзинг. Там нахлул в местния техникум, чийто випускник бил. Пак открил стрелба и взривил две гранати. Ранил двама учители, които са в тежко състояние, но без опасност за живота. После застрелял директора. Барикадирал се в кабинета му и накрая се самоубил, като взривил самоделна бомба.

За преследването му били мобилизирани стотици полицаи и бойци от спецчастите с маски на главите, пише Ройтерс. Те евакуирали от техникума намиралите се вътре по време на стрелбата ученици за успокоение на ужасените родители. Тийнейджърите били натоварени на военни коли и откарани на безопасно разстояние. Над сградата на училището кръжали два хеликоптера, готови да се включат в акцията по обезвреждането на нападателя. Той обаче се самовзривил още преди щурма срещу него.

Според Ройтерс подобни инциденти не били редки в Германия, където мъжкото население се подготвя за боравене с оръжие в казармата. Агенцията допълва също, че в страната циркулира и много нелегално оръжие, внесено покрай многобройните въоръжени конфликти на Балканите. "Докато човек може да си купи от улицата автомат "Калашников", това няма да се промени", заяви пред Ройтерс Йоахим Щрайтбергер, оглавяващ местна асоциация за контрол над оръжието за самоотбрана.
1
434
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Февруари 2002 18:37
Purvo e na 22g.
2. putuval e s taxi, koeto go e chakalo dokato ubie purvite dvama
3.Zaebi!

ЗКПЧ-др.Радул
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД