:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фондът за лечение на деца затънал в бюрокрация и безхаберие

Около 50% от средствата във фонда за лечение на деца в чужбина не са усвоени по бюрократични и административни причини, сочи одит на Сметната палата на фонда от старта му в началото на 2005 г. до края на 2008 г. "А в същото време деца имат нужда от лечение", коментира шефът на Сметната палата проф. Валери Димитров. Законът не е нарушен, но дейността не е ефективна, допълни той.

За 4 години фондът е платил лечението на 139 деца. Общо са кандидатствали 411. По закон структурата поема единствено разходи за лечение, което не може да се предостави в България, и на доста от случаите е отказано, защото лечение има и у нас. Одобрени са били 165 деца, но при 26 от тях родителите са се отказали от финансиране заради насрочване на късни дати за прием. Три деца са починали, докато са чакали одобрение от фонда.



Още - в "България"
39
1860
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
23 Ноември 2009 23:02
Три деца са починали, докато са чакали одобрение от фонда.

Сигурно има много причини, за да се стигне до тук. Но, ма*ка му, става въпрос за деца! Чиновниците и докторите, които са в тоя фонд не знаят ли за какво става дума?!? Как изобщо може да стигнат до такова падение?!? И дали изобщо ще им бъде потърсена сметка за трагичния край на децата?!? Българите сме ег*ти и хората. Размазан съм от такъв непукизъм.
24 Ноември 2009 00:33
тука чичко чуруличко нема да го има,
нито либертанската шматка
те са по глобалните неща
24 Ноември 2009 01:42
Около 50% от средствата във фонда за лечение на деца в чужбина не са усвоени по бюрократични и административни причини...Три деца са починали, докато са чакали одобрение от фонда.
Де си бре пичо, кажи нещо за най-успешнио. Или викаш остави ги децата, ами комисионите за вятъро изпуснахме, а? Гнусно, гнуснооооо
24 Ноември 2009 06:47
Отвратително! Някои червени тикви направо се подиграват с трагедията на родителите и не им пука, че децата на България измират!
А Фичо, Брайти и прочее комунисти няма да ги видите под тази статия. Ще се снишат и след два-три дена огън по тулумбаджията.
24 Ноември 2009 07:34
Три деца са починали, докато чакали решение за лечение! ТРИ!
Но не вярвам да има възмездие - прекалено опитен и скептичен реалист съм.
---------------------------------
Блогът на Генек
24 Ноември 2009 08:59
Да се правиш на Бог - ти ще живееш, ти - не. Егати самочуствието. Но всичко било законно. Е*ем ти и законо.
24 Ноември 2009 09:05
Често съм поствал по въпроса за чуждите пари.
А тук става въпрос за чужди ДЕЦА...

Но може би нищо няма значение, освен 'нашите' комисионни.
24 Ноември 2009 09:09
Три деца са починали, докато са чакали одобрение от фонда.
Три - докато са чакали одобрение. Колко са от тези, на които е отказано лечение или на които лечението е одобрено твърде късно, не се казва. Колко пък от тях са можели да бъдат излекувани напълно, но заради отказаното или закъснялото лечение това не е станало - също. Мамицата им троегъза коалиционна! Затвор им е малко!

_______________________
Блогът на Манрико
24 Ноември 2009 09:23
Айде всички дружно да повикаме адептите, лакеите, ибрикчиите, педикюристите, чревовещателите и прочия обслужващ персонал на Тригъзата да дойдат да коментират тук. Вопросо е поименно и публично ли да ги викаме както предлага Тромпеткобуркарнобатлъ ефенди или да им пратим супщение по ноосферата
А дебелогъзите дармояди, които са се устроили на ясла в цитираното учреждение да бъдат предадени на содомяните в Централнио с цел катарзис и корекция
24 Ноември 2009 09:47
Отвратително! Да си отиват деца, заради мърльовщината на разни буквоеди и некадърници. Било законно всичко, но не било морално. Адекватната реакция е - в панделата, незаконно, но морално.
24 Ноември 2009 09:50
Маузер,
Надай се ти апологетът на цоциалистите да обърне внимание на такава дреболия.
На него сега му е пламнала главата, че ако Боко не падне до януари, май ще трябва да се преквалифицира в управдом.
24 Ноември 2009 09:55
Да ги съдят! И да ги разпнат тея престъпници! Пари значи има, ама разни кретени клатикурци обричат децата на смърт! Цялата им работа на предишните управници е такава - ПРЕСТЪПНА БЕЗХАБЕРНОСТ спрямо България и Българите!
24 Ноември 2009 10:03
Най-гнустото от всички гнусни престъпления на първановата троица. Що не излезе сега този коледен благотворител Първанов с изявление!
24 Ноември 2009 10:52
Що не излезе сега този коледен благотворител Първанов с изявление!

И да направи, и да не направи - все тая. Децата ги няма... Заради такива като него и тройката мерзавци, не си мръднали пръста поне тази срамна за България случка да не се беше реализирала... А когато е да се врътне някоя далаверка, с гори напр., нещата ставали светкавично, както чувам. Не знам за вас, но аз лично се чуствам адски тъпо от тази новина...
24 Ноември 2009 10:55
Сократе,
аз освен хвърляч (на боб), разваляч (на магии) и онождач(за здраве), имам патент (подписан лично от Кашпировски) за прокобвач. Дали ако не прокобя че Боко ше са гътне до Коледа, колегите няма да довтасат?
П.П. Сущо така имам опит и в чревовещаенето - мога да вещая какво ще се случи на чревото (дебелото) на дебелогъзите дармоеди от фонда ако ги добарат родителите на децата чакащи за помощ от същия фонд след сия статия.
24 Ноември 2009 10:56
Стига констатации - искам конкретни имена и отговорност. Цинично е, когато става въпрос за българските деца. Пари има, а те не могат да стигнат до нуждаещите се?! А става въпрос за живот. В същото време от телевизията постоянно ни заливат с молби да помогнем. Престъпен непрофесионализъм, некомпетентност и роднински назначения. Чувам, че подобна била ситуацията и с ежегодната "Българска коледа" на президента Първанов. Парите се събират, но без идея как да се управляват и използват. Излиза, че предназначението на мероприятието е реклама на президента, а не да се помогне на нуждаещите се. Циничен и мародерски ПиАр.
24 Ноември 2009 10:59
Маузер,
Не ми се вярва.
Наскоро пробвах с БОКО КЕ ПАДНЕ 2009, ама не фаща дикиш.
(Ех, да му се не види, фройдистки лапсус - без малко да напиша "сикиш".)
П. С. Освен това в момента Чичо чете Григор Лилов с фенерче под юргана. Без майтап - сам си го каза.

Редактирано от - Сократ-май на 24/11/2009 г/ 11:00:49

24 Ноември 2009 11:06
Всичко било законно?! Айде стига с тези лафове. В Белгия заради един педофил всички излязоха на улицата и промениха законодателството, а ние само констатираме. Няма ли поне трима свестни адвокати, който да разровят документацията и да открият престъпление, защото тук има такова. Или има само дебелогъзи плямпала, дето са на издръжка на мутрите, убийците и сводниците
24 Ноември 2009 11:28
Освен това в момента Чичо чете Григор Лилов с фенерче под юргана.

Аз по ултрахипергигаупсадупсатурбокомпресор квантовия канал на ноосферата, получих съобщение кодирано като два фъндъка сукно (от пожарникарски шинел) сплетени съгласно каноните на писмеността на инките "кипу". В съобщението се казва че правилният начин за возприимане на Григор Лилов е да се изчете изразително на глас и да се запише на грамофонна плоча. Много е важно грамофона да е съветски, лампов, с гидроприводы. След това плочата се пуска наобратно на 33 и 1/3 оборота и така се чува истинското съдържание на книгата. Разкритията са потресаващи: само ще спомена че Боко е агент-провокатор на Имперската Контрареволюционна Агенция на Алфа Проксима Кентавър и е изпратен за да провали крупните енергийни проекти у мамковината, тъй като компрадорската буржоазия на Алфа Проксима се бои от конкуренцията на Варненска област като енергиен център на Млечния път. Мамата си трака с две думи, контрареволюционерите не спят. Чичо най-добре да чете с инфрачервено фенерче и очила за нощно виждане, щото ония са насекъде. Оня ден отворих консерва с копърка и на едното рибе окото му беше пластмасово, подозирам че е шпионска камера.
П.П. И не забравяйте - най-добре да унищожавате чрез изяждане втория пласт от тоалетната хартия, щото контрареволюционерите я събират, подшиват и прилагат към досието. После иди доказвай че тия доматени люспи са от български зарзават, а не от македонски
24 Ноември 2009 11:34
Товарищ, гадно е е спамваш този проблем.
24 Ноември 2009 11:52
Товарищ, гадно е е спамваш този проблем.

Мнението по проблема си го казах по-горе: дармоедите - на манафите или на родителите. След него поддържам дискусия със Сократ, относно трагичната липса на едни колеги форумци под тази тема, която по един трагичен начин илюстрира качеството на работата на администрацията на предишните две правителства. Отделно смятам че при такива факти вместо да се надпреварваме кой ще сложи повече тъжни емотикончета и думио в поста си, може да се направи нещо по-смислено: има достатъчно юристи във форума - нека предложат как точно да се осигури на невършещите работата си чиновници възможност за катарзис. После ще помагаме, кой с каквото може - ще сигнализираме до омбудсмана, арменския поп, до Боко и т.н. Целта е цирея да бъде пукнат. Не само у тоя фонд, ама е добре да се почне отнякъде.
24 Ноември 2009 11:59
За юристите ставаше дума, другото наистина са емоции. Не може тук да няма престъпен състав, каквито и да са нормативните документи. Има починали деца, имало е възможност да бъдат лекувани. Повече няма какво да кажа.
24 Ноември 2009 12:09
Бай Джоне,
Там е голяма част от същината на проблема - в огромния брой адвокати сред депутатите. А на тях би трябвало да им се забрани със закон да стъпват в Народното събрание, освен може би като консултанти.
На огромна част от тия депутати целта им е една: да създават закони с дупки, през които спокойно може да мине цял ешелон цистерни.
Естествено, че после никой не е виновен за нищо.
24 Ноември 2009 12:18
Какви нежни изрази...бюрокрация..безхаберие ...
Госпожи и господа, става дума за престъпно бездействие!
24 Ноември 2009 13:38
нищо по различно от всяка друга дейност.
пак учудващо високо КПД и дори премного производителни са били - сравнете ги с онези експерти от кушлев и компания.
24 Ноември 2009 13:42
Тази сутрин по БТВ гледах управителя на фонда. ядко излизам извън кожата си, но този жалък чиновник, който криекйсе зад някакви закони е разигравал родители с болни деца ме накара да замервам телевизора с чехъл. Не може, не бива тези хора да останат по местата си и да получават заплати. Необходимо е да бъдат съдени най-строго по всички човешки и божии закони. Не може всеки отнас да праща смс-и, да пуска в разни касички стотинки, а хората, за които за които са пресназначени да се молят за жижота си, докато такива охранени червей ги разиграват за някакви си документи. На съд в името на народа. И не съм комуниска... майка съм !Р
24 Ноември 2009 16:02
Истината е, че се множат като хлебарки бездушни чиновници, които удобно скрити зад "буквата на закона", правят живота на хората същински ад.Този д-р Николай Добрев трябва да отиде на прокурор. Както и изродите от Министерството, които оставиха онкоболните без лекарства и диабетиците без инсулин.

Когато бях главен лекар, такива ги изритвах безмилостно от работа.

Редактирано от - Doctora на 24/11/2009 г/ 16:04:01

24 Ноември 2009 16:14
...Истината е, че се множат като хлебарки бездушни чиновници...

Ако икономиката се развива в аритметична прогресия, то бюрокрацията се развива в геометрична...
P.S. По времето на кралица Виктория, Англия е била с най-много колонии и е имала министър на колониите и секретар...Сега - когато няма колонии - никой не може да каже от колко човека се състои министерството на колониите

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
24 Ноември 2009 16:29
Мнемозина, по божиите закони Бог ще ги съди. Тук трябва земен съд. Това е престъпно бездействие. Хората пращат SMS-и, даряват пари, държавата отделя други пари за лечение на децата и те да не стигат до нуждаещите се - това се нуждае от съдията Калашников. Строг, справедлив и безкомпромисен. Не е хуманно ли? А хуманни ли са действията на фонда?
ПП Сега видях съобщение, че управляващия фонда е подал оставка. Бих казал - след дъжд, качулка. Необходима е спешна промяна на нормативната база, за да не може при налични пари, да умират деца поради чиновническо бездушие и безхаберие.

Редактирано от - браун на 24/11/2009 г/ 16:35:28

24 Ноември 2009 16:48
На чичето снощи това му го изкрещях в лицето, още щом го видях по новините.
Тцъ отговор-беше отлетял вече в неговите си светове...
24 Ноември 2009 16:53
Ловки, докато само псуваме и им говорим през екрана на ТV, нищо няма да се промени. Кучето (и не само той) от кога говори за това прословуто гражданско общество. Ние сме сила, но още не го знаем.
24 Ноември 2009 17:00
Ние сме сила, но още не го знаем.

Абе вече не знам, друже, какви сме...
Нали имаше януари протест? Видя колко души излязоха и какво се случи на много от тях...
Народи, които иначе презираме, щото били не знам какви си, умеят да отстояват правата си и да търсят сметка на управниците, да свалят и издигат правителства и целият свят научава.
Ние се спасяваме поединично...
24 Ноември 2009 17:49
"Около 50% от средствата във фонда за лечение на деца в чужбина не са усвоени по корупционни причини"
24 Ноември 2009 17:52
Обясни ми последното, родителите не са плащали процент от лечението на децата им в чужбина ли?
24 Ноември 2009 17:56
От всичко видяно, остана отвращението от едно високомерно чиновническо бездушие. Друго е извращението тук
24 Ноември 2009 18:06
Няма ли в НК квалификация за непредумишлено убийство? Нещо от сорта на " поради действие или бездействие причини смърт..."?
24 Ноември 2009 18:08
Ние се спасяваме поединично...

Прав си, колега. Но си мисля, че още не ни е прекипяло. Всеки намира начин сам да излиза от ситуацията. Виж, ако ни докарат до там, че измъкването поединично не е възможно... Мисля си, че за това поотпускат клапана - за да не гръмне казана.
24 Ноември 2009 21:24
Сповням си на времето имаше в "букварите един разказ за азербайжански мислител Е *бай джан, който нищо не казъл?!Потем появился Е Бай Джон, който също не казва нищо по въпроса, че Комунисти вече няма и всичко е един подъл
грабителски Капитализъм!
















Редактирано от - sybil на 24/11/2009 г/ 21:40:23

24 Ноември 2009 22:13
tupakmango, лош алкохол ли си пил, нещо не схващам алабализмите ти
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД