:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,489
Активни 143
Страници 24,123
За един ден 1,302,066

Басаев призна, че се е провалил в Налчик

В нападението са участвали 217 бунтовници
Чеченският сепаратист Шамил Басаев официално пое отговорност за организирането на нападението срещу Налчик, столицата на кавказката република Кабардино-Балкария, миналата седмица. Това става ясно от комюнике, публикувано на интернет-сайта на чеченските сепаратисти. "Аз осигурих оперативното ръководство на нападението", заяви Басаев. Той обаче призна, че акцията е претърпяла провал, тъй като руското разузнаване е разкрило плановете му с помощта на внедрен сред терористите агент. Въпреки това сепаратистите смятат, че са нанесли сериозен удар на руските власти. Шамил Басаев твърди, че в нападението са участвали 217 бунтовници, 41 от които са загинали.

Руските власти съобщиха за 92-ма убити терористи и 30 пленени. По техни данни са загинали 33-ма милиционери и военни и около 20 цивилни. Москва обяви, че силите за сигурност са нанесли тежък удар на ислямистите.

Руският президент Владимир Путин е бил замерян с яйца и майонеза от крайнолеви демонстранти по време на негово посещение в град Пенза преди няколко дни, съобщи в."Комерсант". Атакуващите не били забелязани нито от държавника, нито от охраната му, нито даже от журналистите. Този факт не е бил веднага огласен, тъй като обкръжението на губернатора Василий Бочкарев е "убедило пензенските вестници да не пишат за инцидента, за да не развалят имиджа на областта", допълва изданието.

При посещението на Путин на площада пред сградата на правителството на Пензенска област се били събрали 300-400 души. Путин не спрял при тях, само им помахал с ръка и тръгнал да се качва по стълбите. В този момент от тълпата към него полетели няколко яйца и пакет с майонеза. Те се размазали на тротоара до президентската кола. Руският държавен глава обаче не видял това, тъй като в този момент, съпроводен от свитата си, вече влизал в сградата. Многобройните камери, които снимали Путин, не запечатали този момент, но инцидентът бил видян от мнозина, пише изданието.

Отговорността за акцията срещу Владимир Путин пое местният клон на крайнолявата организация Авангарда на червената младеж (АКМ).

Това не е първата атака с яйца и майонеза на левичарите от АКМ срещу водещи политици на Русия, което е тяхна запазена марка, припомня "Комерсант". Техни жертви са бившият премиер Михаил Касянов, шефът на ЦИК Александър Вешняков, лидерът на комунистите Генадий Зюганов, ултранационалистът Владимир Жириновски и енергийният шеф Анатолий Чубайс.
 
Руски милиционер се опитва да усмири привърженици на крайнолявата организация АКМ по време на митинг в центъра на Москва. Нейни членове хвърлиха яйца и майонеза срещу президента Владимир Путин в град Пенза.
8
667
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
18 Октомври 2005 00:06
Я бързо парагафа да дойде и да разясни на населението кога точно чеченците са терористи и кога- бунтовници...А може и FL

18 Октомври 2005 02:11
Зависи КОЙ пита! И ЗАЩО пита!!!
А ти, преди да питаш мен, питай ООН, "Великите Сили", Папата, Вселенския Патриарх и т.н.: Защо и до ден-днешен Те НЕ са дали официална дефиниция за "Тероризъм" и за "Терорист" !!! Аз знам- за да им е по-лесно и по-БЕЗотговорно, когато някой им зададе въпрос, като твоя или пожелае да им потърси отговорност, май?!!
18 Октомври 2005 06:01
Мдааа, Фл го няма в тази рубрика.... Лошо!
18 Октомври 2005 10:17
Нема се пуашите! са ше долети америчкото мереке! као муа на лайно!


На чайчето - лимончето (a.k.a. инж. химик Сапунджиев).
18 Октомври 2005 10:50
А дали наистина той е организатора или е закъсал за спонсори? Все пак рекламка - "вижте аз ко направих - с 200 души нападнах град. Дайте пари и друг ще нападна". Той беше обявил спирането на тока в Москва за свое "произведение".
18 Октомври 2005 11:02
Същински ислямистки Кастро.
18 Октомври 2005 13:48
Така скоро чеченците ще влязат в книгата на изчезващите видове....
"Ядерный грибок, висит, качается,
степень радиации растет..."
18 Октомври 2005 13:52
Жалко че на са успели да освиткат и самия Басаев.Като е толкова мъж, бунтовник и голям боец що не нападне някоя база на ОМОН например, сигурно защото това ще му е последната акция.Училища (в Беслан) и магазини се нападат лесно.Всеки може да воюва срещу невъоражени цивилни.Тия всичките са рзстрел
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД