:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Още евродепутати с проблемни участия във фирми

Емил Стоянов
Румяна Желева не е единственият български евродепутат с проблемна декларация за финансови интереси. Под въпрос са още двама представители на ГЕРБ в Европейския парламент - Емил Стоянов и Илиана Иванова, показа проверка на "Сега".

Според фирмените регистри Емил Стоянов и Илияна Иванова участват в управителни органи на търговски дружества, което е забранено от правилника за дейността на Народното събрание. Според Търговския регистър Емил Стоянов е член на директорския борд на "Телевизия Европа", управител е и на фирма "Реклама и консултации", 100% негова собственост. В регистъра липсват данни да са правени постъпки за оттегляне на Стоянов от ръководните постове, въпреки че той самият твърдеше, че отстъпва председателското място в борда на директорите на новите собственици на телевизията. "Ако има такива постъпки и заявлението все още не е обработено, то въпреки това ще фигурира в досието на съответното дружество като чакащо обработка", обясни вчера и.д. шефът на Агенцията по вписвания Анастас Георгиев. Според досието на "Телевизия Европа" бордът на директорите е вписан през 2008 г., а мандатът му изтича на 1.10.2010 г. Емил Стоянов е вписан като управител през 2008 г. и промяна в това обстоятелство няма. В декларацията си за финансови интереси като евродепутат Стоянов е вписал и двете фирми, както дружеството Vega invest consluting Gmbh. До редакционното приключване на броя "Сега" не успя да се свърже с Емил Стоянов, за да уточни детайлите около участията му.

Илиана Иванова пък според фирмените регистри е управител на фирма "Седона", в която държи 75% дял. Фирмата е вписана от съда в началото на 2008 г., но не е пререгистрирана и по тази причина все още не фигурира в базата данни на Търговския регистър. Това не позволява проследяването на актуалното състояние. Вчера от офиса на Иванова не можаха да отговорят дали тя се е оттеглила от управителния пост след избора й за евродепутат. Иванова не е вписала фирмата в декларацията си пред ЕП.

Като управител в еднолично дружество по време на мандата си на евродепутат фигурира и проф. Владко Панайотов от ДПС. Той е евродепутат втори мандат. От офиса на проф. Панайотов вчера заявиха, че той не е управител на фирмата от август 2007 г. "Веднага след избора на г-н Панайотов с генерално пълномощно е определен друг управител - Добромира Карапенева", обясниха сътрудниците му. Според Търговския регистър обаче е бил управител на "ИТМ Интернейшънъл" до септември 2009 г.



СЪМНЕНИЯ

Покрай скандала с фирмата на Желева въпроси започнаха да предизвикват и декларациите й за придобито имущество по време на мандата като евродепутат, подавани пред нашата Сметна палата. В публикация "Юроактив" изтъква, че част от обстоятелствата звучат объркващо, като например декларацията за придобито имущество през 2007 г. В нея е отбелязано, че на Желева са били възстановени от ЕП 73 000 евро.
5
2758
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
15 Януари 2010 01:00
сичките немачервене зелени бинбяни и сърамбозави начело с Желева да отговорят за нарушенията вън от политиката и ако може (щото тук неможе) присъди за направените умишлени нарушения Ганьовсите номера важат само у нас
15 Януари 2010 07:50
Абе, ако се проверят декларациите и на тия тук, и на министри, и на чиновници...
Обаче - няма кой!
-------------------------------
Блогът на Генек

15 Януари 2010 10:35
сега е сезона за проверка на цоциалистите, тия са за следващия сезон. Може до тогава прокуратурата да са научи на нещо
15 Януари 2010 15:19
За сведение на журналистите, след 2007-ма година не може да има промяна в регистрацията на фирма, без това да е отразено в Агенция по вписванията (www.brra.bg)
След справка в Апис (без да задълбаваме), г-н Владко Панайотов, все още е в управата и/или собственик на 3 (три) фирми, управляващ е на "Колеж по минно дело - Кърджали" и е в управата на Сдружение "Обществена коалиция за здраве"
Една от фирмите е ЕООД, на която той все още е собственик и управител, е пререгистрирана октомври 2009-а, което води до извода, че стига да е искал е можел да го ликвидира, продаде, подари и пр.
В допълнение, това, че е издал на някой пълномощно, не означава, че вече не управител или собственик.
15 Януари 2010 18:46
К нам приехал агроном,
Весь измазанный говном,
Говорит: "У нас в стране
Все купаются в говне".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД