:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Симеон Дянков отложи края на кризата

Финансовият министър Симеон Дянков ревизира прогнозата си кога ще видим края на кризата. Според него това ще се случи към края на тази или в началото на следващата година. "Излизането на страната от кризата ще се случи в три етапа. Първият е икономиката да излезе от кризата и това ще стане в следващите два-три месеца. След това е ред на хазната и данъците, като приходите там ще се увеличат след 4-6 месеца. Последно ще се реши проблемът с безработицата, като очаквам процентът на безработните да спре да се увеличава от шест до девет месеца", обясни той вчера в Пазарджик. Предишните му прогнози за цялата държава бяха, че кризата свършва на 1 април, по-късно каза 1 юни.

Дянков съобщи още, че в момента се отварят т. нар. "данъчни досиета", като се извършват проверки с 10-годишен период назад.



Още в "Икономика"
55
4734
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
55
 Видими 
26 Февруари 2010 23:07
Хер Флик нещо взе да се окопова срещо фин.кризата. Сигурно чака съобщение по галъб, му се е дигнал рейтинга, та да скочи и пребори триглавага криза.
26 Февруари 2010 23:50
брейй тоя Факир контролилал кризата на Запад хората не знаят дали са излезли и кога ще стане Хер Флик вече знае кога приключва у нас. Това момче със сигурност не е за този пост и го доказва всеки ден. Може би в сатирата ще има по-голям успех
27 Февруари 2010 00:20
Много да не знаете че мое да го отложи с още две-три годиники.
27 Февруари 2010 00:48
А за Белене как се изцепи в парламента?
Докато АЗ съм финансов министър, няма да дам и лев за Белене, ни тази, ни следващата, ни по-следващата година!
Почти като Людовик намкойси!
27 Февруари 2010 02:41
Симеон Дянков удължава срока на кризата
27 Февруари 2010 03:30
Така й се пада на кризата като позволява гербери да и планират работата.
27 Февруари 2010 05:17
Може - отлага, той е сега на калема.
Останалите, сите от професор нагоре тука, могат да подрънкват с накитите си, както беше казал най-великия Бийтъл.
Това, което се случва, не е предсказуемо. Нищо не е предсказуемо в определени периоди. Затова човек има глава на раменете си с мозък в нея, да мисли, да реагира на всяка създадена ситуация. Така, както пилот, когато приземява самолет.
Последното не се отнася, естествено, за червенопрашковия дудукариат, те знаят и могат всичко, а най-вече да намират "маана" и дават акъл, какъвто, от една страна, нямат, а от друга - никой не им иска.
Айде да изчакаме да ви избере суверена на власт, па тогава да казвате кой да кара влака, а?
27 Февруари 2010 05:31
Вместо да се сърдим на Дянков, който е може би пето поколение "преходник", да помолим Цветанов да извади политическите досиета на първопреходниците, така и ГЕРБ ще намери общ институционален език с останалите в торбата с лъжите.
27 Февруари 2010 05:34
Дянков:


Няма да дам и стотинка за АЕЦ "Белене"!




Трайчо:


"А ако падне Луната?"





Редактирано от - oIo на 27/2/2010 г/ 05:36:07

27 Февруари 2010 05:37
Докато не бъде ликвидирана БСП
все ще сме в криза.
И все ще има да даваме...
27 Февруари 2010 05:49
Цървенотиквеничковците у форумо джафкат а кервано си оди напред. Другаре епа не се прайте на улави , они и дечурлигата зная че вие сте спецове от празните обещания
27 Февруари 2010 06:15
Хер Флик стреля напосоки...
27 Февруари 2010 07:47
Глупакът да обяви кога ще настъпи комунизЪмът като е толкова ясновидец.
--------------------------------------
Блогът на Генек


27 Февруари 2010 08:33
Ако някой си мисли че Боко ще поведе България към светли бъднини жестоко се лъже.Всъщност българина през последните 20 години показа че е невероятно тъп и неориентиран политически. Да напомня ли лъжите на Сакскобургготски през 2001 година ? Че нали почти изцяло копирани от него бяха и лъжите на Бойко Борисов преди изборите .Особено тези, за новия морал…. Ще се спукам от смях на глупостта на наивниците, които му повярваха .
20 години българина гласува за по–малкото зло и след всяко гласуване остава излъган а държавата ни се превърна в КАНЕФ , както го изрисува и чешкият художник Давид Черни . Че някои и се сърдят на тази истина!... Какво има да се сърдят, че чипа им не се е променил с нищо , а и паметта им е като на маймуните- 1 минута ! ...Боко е поставен там НЕ за да промени статуквото , а за да го запази.. Истинските "творци" на прехода т.е. на грабежа на България няма да бъдат докоснати даже Големият борец за правда Бойко Борисов се тупа по гърдите с нескопосани PR акции на полицията, които като детски балон се пукат в съда, защото са неграмотни какво трябва да правят… Ще изгори тук–там някой който не е от гилдията на Олигархията и това е то… Защото в нито една истинска държава няма такава олигархия и такава безнаказаност на олигарсите -крадци !... В такава територия на беззаконието народа живее и ще живее в нищета, защото се впрегна като магаре в ярем на лъжедемокрацията на мошеници и лъжци, които си оправиха само собственото финансово положение поне за 3-4 поколения напред …
27 Февруари 2010 08:47
Симеон Дрънков сигурно е ходил да му хвърлят боб .
27 Февруари 2010 12:27
Комисията за защита от дискриминация е отказала да подкрепи жалбата на 70-годишен мъж, който се оплакал, че здравната каса не покрива разходите му по купуване на виагра. Според възрастния мъж това било дискриминация, тъй като сексуалното му здраве било част от човешкото му достойнство=
Щом дядовците са в криза, независимо каква, то няма оправия.
27 Февруари 2010 13:41
Ще бъде късмет ако премиерът е подредил правилно приоритетите на този неориентиран човек- икономика, държава, безработица. Икономиката няма шанс срещу толкова мощен съюзен отбор на държавата и банките, които вече повече от година направиха и правят със садистичен ентусиазъм всичко възможно за да я съсипят. Уволнените и закъсалите са само оттам, откъдето този не само неориентиран, но и нагъл човек чака спасение. Вместо чрез банки и фондове да изпълнява поетапно някаква програма за съживяване по приоритетни дейности. Откъде го изкопаха този изкуствен интелект дето не вдява, че можеш да впрегнеш уморено куче в шейната, но не можеш умряло...
27 Февруари 2010 13:59
а скритите комунисти-седесари-ендесевейци-депесари-б есепари-гебрбери пишат глупости като Вуте...

Боко, тиква на конци, обвързан с цървени пари и влияние, за което Вуте нема отговор
27 Февруари 2010 16:18
Диего , я съм от ОФ-ето па и немам пердета пред очите като некои що драскат у тоя форум
27 Февруари 2010 16:20
Най-тежко беше през ноември, декември, януари и сега остава да издържим до края на февруари
.

Дянков , Труд, 14.02.10

Аман от критикари и мърморковци! До март има още цели два дни.
27 Февруари 2010 16:22
Аз му ревизирах прогнозата още щом я каза...
Бах великия икономист..
27 Февруари 2010 16:23
Вчера научих 4 нови неща за Дянков. Три ги прочетох на сайта и блоговете на Световната банка. Едното се сетих сам.
1. и 2. Оценки за работата на екипа на Дянков по проекта Doing business - едната оценка е статия наречена Is doing busines damaging business?
Другото е оценка на независима група от експерти, поръчана от световната банка на въпросния проект на Дянков. Познайте какво пише и в двете - когато Дянков е тръгнал да прилага теориите си на практика, е настъпила тотална катастрофа и пълен, завършен провал. Това е официално установено от Световната банка.
3. Освен разрухата в Грузия, Дянков е предизвикал скандали навсякъде, където е представлявал Световната банка. Най-показателният е в Индия. В Калкута нашият пич организирал в правителствена сграда "Частно правителство". После самият той се похвалил на блога на проекта си какъв готин експеримент е направил. Само че той се похвалил, а в Индия едва не прекъснали отношенията си със Световната банка. Всички медии в страната гръмнали заради невероятния скандал.
4. Дянков все трябва да се е вдъхновил от някого. Вярно, че собственият му баща изглежда не е авторитет за него, което може би обяснява желанието му да причинява страдания и бедност на обикновените хора и да се големее.
Единият авторитет за Дянков са пазарните фундаменталисти, като той дори ги надминал - "приватизирал" е правителството в Калкута.
Другият е Николае Чаушеску. Ако си спомняте, румънският диктатор правеше като Дянков - рязане на разходите, никакъв дефицит в бюджета, никакви заеми. И спомнете си какво причини на Румъния и как свърши...
И той като Дянков беше голям учен.


Редактирано от - popangelov на 27/2/2010 г/ 18:49:00

27 Февруари 2010 17:21
Popangelov, ако написаното от теб е вярно, в такъв случай заглавието на статията е непълно. Не е ясно дали Дянков отлага края на кризата само в България, или иска да зарадва и ЕС, а защо не и целия свят. След толкова много страни, които е съветвал, всичко е възможно
27 Февруари 2010 18:46
След толкова много страни, които е съветвал

В светлината на изнесеното "съветвал" звучи като заместител на сексуален глагол.
27 Февруари 2010 19:07
Нема по-убава работа от съветник и консултант... Правиш каквото правиш и друг после отговаря...Най-обичам да давам съвети на които друг ще носи последствията.
27 Февруари 2010 19:21
Нещо реда не го разбирам. Не би ли трябвало безработицата да намалее и после да се покачи събираемостта на данъците? Повече работещи- повече данъци!? Може и да бъркам. А и по-какво ще познаем, че сме излезнали от кризата ако към момента на излизане няма по-висока заетост и по-висока производимост- по-висок БВП (косвено отчетен чрез по-високи данъци)? Ама сериозно??!!
Тъжното не е че тоя некадърен слугинаж бе набутан на ББ ("Моя финансов министър се казва..." Твоя ли, бе Бойко, или на тези дето ти го показаха с пръст при посещението ти в Щатите?), ами че в нашите медии не съм срещнал един достатъчно грамотен журналист да му раздаде няколко морални шамара за удоволствие на населението.
Попангелов, за резила в Индия не бях чувал- благодаря.
27 Февруари 2010 19:30
Всъщност Дянков се смята за министър председател. Сравнява себе си със Станишев, а не Бойко със Станишев. И може и да е прав. Бойко може пък да е просто пионка в ръцете на Дянков и неговите шефове:
"Водещ: Ето то май и Сергей Станишев май не беше служил, виждате ли приличате си.
Симеон Дянков: Имаме и коса и двамата, макар че неговата е по-малко. Има някои прилики, да, но там спират. Всъщност една разлика е, че той толкова години на власт не можа да получи нито една положителна оценка от Европейския съюз (ЕС), а аз за няколко месеца получих седем. Дори му донесох една, ето може да му я покажете. Тук пише: „Съприемливи”, и всичко което е направено от това правителство е в регламента на Европейската комисия (ЕК)."
27 Февруари 2010 19:32
Изобщо едно негово интервю би трябвало да даде сериозна храна за размисъл и на Борисов, и на психиатрите:

Натиснете тук
27 Февруари 2010 22:01
Симеон Дянков отложи края на кризата



Много моля съфорумците да се отнасят по-уважително към казаното от г-н Дянков, защото ако го ядосаме, като нищо може не просто да отложи, а направо да отмени края на пустата криза!
27 Февруари 2010 22:39
Предупредих ги вече. Виж ми горнио постинг
27 Февруари 2010 22:48
Това интервю, цитирано по-горе, е твърде подтискащо. Излязло е далеч извън рамките на декларираното (на какви основания, не ми е ясно) чувство за хумор и навлиза в зони, които будят тревога.
27 Февруари 2010 23:24
"Симеон Дянков: Изказването ми за БАН е правилно. Изказването ми за кое не е правилно? Аз всъщност не съм грешил досега в изказвания."
27 Февруари 2010 23:27
15.02 13:02 - Симеон Дянков в предаването "Нека говорят", Би Ти Ви:
"Симеон Дянков: И казах: края на април, началото на май икономиката излиза от кризата. Това все още го твърдя, след това обаче...
Водещ: Мина ли най-тежкото?
Симеон Дянков: Най-тежкото беше ноември и декември, и януари и февруари. Имаме още малко февруари, след което започваме да излизаме. Но за да се усети по джобовете на хората, ни трябват след април-май...
Водещ: Първо икономиката.
Симеон Дянков: Първо икономиката, след това финансите, бюджета и след това някъде към края на годината вече и хората реално ще започнат да го чувстват по джобовете си.
Водещ: Това е сериозно обещание.
Симеон Дянков: Сериозно обещание. Аз досега съм обещавал неща и съм ги изпълнявал и смятам и така да почна. "
27 Февруари 2010 23:31
Бойко, разкарай го тоя, преди да те е разкарал той!
И като тръгва, да вземе със себе си Нона и Нанев!
27 Февруари 2010 23:32
Тъкмо ще можеш да се хвалиш, че си уволнил Брад Пит!
28 Февруари 2010 08:26
Цървенотиквеничковците у форумо джафкат а кервано си оди напред.
И с КЕРВАНО и КРИЗАТА си върви, а този ще я отлага до изборите, а тогава ще заяви, че я е преборил. Тук sofej 777 го е казал много добре:
Боко е поставен там НЕ за да промени статуквото , а за да го запази..
Това е, искахте капитализъм , на ви капитализъм - той си върви в комплект с кризи, с мутри. Това е то, а другото дето си го мислихте, че ще ставаме като Швейцария си е пълна фантасмагория. Онова преди 1989г. си беше реалния социализъм преди 20 г., а това сега реалния капитализъм след 20г. с 1/3 от производството от тогава. Другото си е пожелателно мислене. Какво ли не опита народът ни: и професори и асистенти по икономика избира и един педерунгел, и цар си докара от Испаня, и сега и поажарникар си имаме - се си едно и също. Капитализъмът е цял спектър - от Бангладеш до САЩ. Ние сме някъде по средата, като все повече отиваме към Бангладеш.
28 Февруари 2010 09:43
Предложение към ръководството на този форум.
Няма да е лошо, ако се въведе автоматичен критерий - 3 постинга и край.
Така няма да ни досаждат разни попангеловци и други, злоупотребили с алкохол другари.
Едва ли е проблем (технически) - работи за чата на скай-форум.
28 Февруари 2010 09:57
Аман от критикари и мърморковци! До март има още цели два дни.



Ааа, Автоцензоре, внимавай! Не съм казал, но пак повтарям - когато говориш с(за) мен, ще мълчиш!
28 Февруари 2010 09:59
Дянков да каже мнението си по този проблем-
Видни финансисти от Уолстрийт готвят закупуването на еврото. Те са обсъждали на тайна вечеря "размяна на идеи" за извличане на полза от срива на европейската валута.
Дискусията се е състояла на 8 февруари в Манхатън. В нея са участвали водещи фигури от Уолстрийт, шефове на мощни хеджфондове и представители на фонда на легендарния финансов спекулант Джордж Сорос, разкриват британски медии. Сорос не бил на вечерята, но проявил жив интерес към темата, посочва в. "Дейли мейл". Главният обсъждан въпрос бил печалбите от едно "епично събитие" като възможен крах на еврото.
Повод за срещата бил силният натиск върху евровалутата поради възможния банкрут на Гърция, както и негативните бюджетни процеси в още четири от страните в еврозоната: Испания, Италия, Португалия и Ирландия. Обменният курс на еврото към долара вече рязко е паднал.
През декември едно евро се разменяше за 1, 54 долара, а сега за 1, 34 долара. Спекулантите вече са напечелили стотици милиони долари от играта с разликите в курсовете на двете валути.
Финансови наблюдатели отбелязват, че натискът върху еврото се засилва също и от спекулантите. Сорос вече открито изрази песимизъм за съдбата на еврото, дори и ако страните в ЕС се договорят да спасят Гърция от банкрут. "Спешната помощ може да е достатъчна за Гърция. Но зад борда ще останат Испания, Италия, Ирландия и Португалия. Техните икономики, взети заедно, са твърде голяма буца. С нея не могат да се справят дори с обединените усилия страните от ЕС", смята Сорос.
Натиснете тук
28 Февруари 2010 10:07
MRX++.
Капитализмът НЯМА нищо общо с Демокрацията или с НЕдемокрацията! Капитализъм ИМА и при диктаторски и военни режими/Чили, Сингапур, Южна Корея, Гърция Турцияи т.н./! Капитализмът е просто НАЧИН /производствени отношения/ за Производство на Стоки и Услуги за Пазара/ а НЕ за лични нужди/!
Впрочем, Капитализъм е и при СоциализЪма-с тази разлика само, че при Социализма Собственикът на средствата за производство е само ЕДИН/Държавата/! Апропо, това е и причината при СоциализЪма да има само една партия- защото НЯМА другие Субекти на Собствеността върху Средствата за производство и има само една Класа/наемни работници/!
А Демокрацията/ ако въобще такова "животно" съществува?!/ е Форма на държавно устройство и държавно управление- като ВНУШЕНИЕТО е, че Демокрация има само там, където има повече от една партия в Държавата! В резултат- абсурдното ЛОГИЧНО продължение на Внушението е: колкото повече партии, толкова повече Демокрация! Сиреч, Демокрациите САЩ, Великобритания и прочие- с техните мижави бройки от 2-3-5 партийки!- ряпа да ядадат пред българските над 400 партии!
Такива ми ти работи, де- като допълнение към постинга ти по-горе/!
28 Февруари 2010 10:21
Тъпо говедо, понякога оставам с впечатление, че не харесваш това, което пиша за правителството на Бубойка.
28 Февруари 2010 11:23
Интересна прогноза. Жалко, че г-н Дянков няма да може да види нейното изпълнение или провал като министър в българско правителство. С това темпо с което трупа дефицит и харчи натрупания резерв, най-късно до май-юни 2010 спешни здравословни или семейни причини ще му наложат да си ходи.
28 Февруари 2010 12:27
Vokil Dulov: ....по-какво ще познаем, че сме излезнали от кризата ако към момента на излизане няма по-висока заетост и по-висока производимост- по-висок БВП.......


Стар вицза неделна разтуха: Вили Бранд е на официално посещение в България. Води го бай Тошо тук-там, и на връщане се отбиват софийско село. Гледа Бранд, на най-високото дърво сред мегдана виси циганин. Засенчил очи с ръка, върти глава на всички посоки. Кво правиш, бе? - пита го Вили. - Питай тоз дет е до теб, да ти каже! Ами, сложили сме го да следи, кога ще се подобри положението на народа - измънкал бай Тошо. - И колко му плащате за това? - Колкото на всички останали - 100-150 лева в зависимост от сезона. Хей - провикнал се Вили Бранд - в тази криза, в която сега сме затънали, точно таквиз като тебе ни трябват. Що не дойдеш у нас в Германия, ще ти плащаме десет пъти повече за същата работа. Как не, да не съм луд да зарежа тук хубавата си служба - отговорил циганинът - в Германия може и да ми плащате повече, ама до едно време, а тук имам гарантирана постоянна работа!

Редактирано от - Anastass на 28/2/2010 г/ 12:32:38

28 Февруари 2010 12:32
Айдеее, и Хийтку си отвори третото око и стана ясновидящ

_______________________
Блогът на Манрико
28 Февруари 2010 12:33
"три постинга - и край!"
Да живее добре контролираната, охранявана, цензурирана демокрация!
Що ли ми напомня на "Когато говориш с мен - ще мълчиш!"?
----------------------------------------- ------------------------------
Блогът на Генек

28 Февруари 2010 13:09
При такъв излишък от мнения да се въвежда купонна система !?!.... Такваз глупост само едно гов** може да измисли
28 Февруари 2010 13:22
Кризата в България, бе преборена в1999- 2002 със започването на масово строителство.Именно този отрасъл и свързаните с него, създадоха работни места, вкараха пари в икономиката, вдигнаха малко равнището на парцели и имоти.Как точно икономиката ще излиза от кризата според Дянков?Каква икономика-всъщност какво се произвежда?И без световната криза, недвижимите имоти, по мое наблюдение от Царево-като пазар вече се задъхваха...още от 2008!Какво ще стане април-ще дойдат нови хиляди англичани...да пазаруват апартаменти по морето и отново хиляди хора ще са по строежите?Ще взимат хубави заплати ще харчат..както преди-да, ама къде ги англичаните?Няма, нама да излезем от кризата, дори и останалия сват, вече да я е забравил...
28 Февруари 2010 15:46
"....към края на годината вече и хората реално ще започнат да го чувстват по джобовете си..."
Към края на годината много от народа български може да е от неправилната страна на Земята -анадъм му Дянков ?
Както и да е, Дянков ни е ясен колко струва, обаче защо ББ се ослушва и го търпи, това е не дотам ясно ! Ама нищо с Дянковите камъни по бойковата тиква , да си го дондурка дорде имиджа му падне до тревното равнище .
Доналд Тръмп в " Стажантът " изведе едно правило :
" Ако един от екипа дезорганизира дейността, трябва немедленно да го разкараш, за да не повлече останалите ! "
28 Февруари 2010 18:27
Анастасе, виждам твоя мангал са го пратили на обучение в СБ и после са го повишили в министър. Не мога да повярвам колко много пари и влияние има на разположение за да се набутва слугинажа на пазарните фундаменталисти навсякъде по света.
Самуиле, да бе една България само, ами то колко стопанства разчитат на спекулативно надуване на цените за да си вържат гащите. Испания, Ирландия, САЩ... Американското правителство излива милиарди за да надуе балона. Поне едното положително нещо за нас е че имаме балутен борд, който не позволява на слугинажа дянков да нанася щети и в монетарната политика.
28 Февруари 2010 19:10
Май че стигна отдавна нивото си на некомпетентност.Сега пък смята, че това ще се случи към края на тази или в началото на следващата година.Може да е започнал да чете блоговете.Време беше.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД