:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,494
Активни 143
Страници 24,128
За един ден 1,302,066

Овчаров започва офанзива за по-ниски цени на бензина

Министърът ще натиска "ЛУКойл", заместникът му предлага държавата да определя колко да струват горивата
И българската държава, както повечето в ЕС, ще се опита да притисне петролните фирми да намалят цените на горивата, за да тушира отчасти ефекта от поскъпването на нефта. За разлика от останалите обаче у нас управляващите замислят да създадат и специална регулаторна комисия, която да определя крайните цени на бензина, дизела, пропана.



"Трябва да помислим дали не ни трябва вече такъв орган по подобие на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Когато "ЛУКойл" купиха бургаския "Нефтохим", държавата определяше цените на бензина и дизела, но днес ситуацията е съвсем друга", каза вчера заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иванка Диловска. Цените на бензина и останалите горива в България бяха либерализирани през 1999 г.

Другата седмица екип на министерството се среща с ръководството на "ЛУКойл България", за да уговаря компанията да минимизира увеличението на цените. "Докато в Западна Европа поскъпването от януари до септември бе 11%-19%, у нас то е 35%. Надяваме се фирмата да докаже, че е отговорна компания. Тя има достатъчно голяма печалба", заяви министър Румен Овчаров.

В Европа няма държава, в която друг освен самите фирми - производители и вносители - да определят цените на горивата. Именно това накара през последните месеци някои правителства да окажат натиск върху петролните фирми заради ръста на цените. Френският финансов министър Тиери Бретон заяви през септември, че ако тези компании не свият печалбата си, ще въведе данък върху онази част от приходите им, която идва от спекулативно вдигане на цените. Миналата седмица румънският президент Траян Бъсеску пък се закани да накара правителството да преразгледа сделката с ОМV за "Петром".

От пресслужбата на "ЛУКойл България" не можаха да коментират идеите, но заявиха, че среща с тях все още не е искана. През последните няколко седмици компанията няколко пъти намалява цените на бензина. Вчера направи същото. От днес бензин A-95 ще струва с близо 5% по-евтино.

Срещу създаването на държавен орган, който да определя цените на горивата, се изказаха от Българската петролна и газова асоциация. Според председателя й Андрей Делчев подобна комисия няма никъде в Европа. "На нас ни трябваха години да убеждаваме различни правителства да освободят цените на бензина, като отговорът беше, че това ще доведе до инфлация. А след 1999 г., когато се либерализираха, това не се случи", коментира той. Според Делчев изкуственото замразяване на каквито и да е цени впоследствие води именно до инфлация и до задържане на инвестициите.

Икономическото министерство предлага още две краткосрочни мерки, които да тушират негативния ефект от скъпите горива. Едната е бюджетът за догодина да преотстъпи на "Булгаргаз" всички приходи от транзита на природен газ, тоест около 45 млн. лв. Втората е АЕЦ "Козлодуй" да намали вноските в двата фонда за затварянето на ядрени реактори. Сега централата внася по около 69 млн. евро годишно в тях. Ако финансовото министерство се съгласи за "Булгаргаз", това ще поевтини с до 5% синьото гориво. Самият Овчаров обаче отбеляза, че не вижда особен ентусиазъм от страна на колегата си Орешарски за тази идея.

"Намаляването на акцизите върху горивата не е възможно заради поетите ангажименти към Европейския съюз", заяви вчера премиерът Сергей Станишев. В отговор на депутатски въпрос от лидера на ДСБ Иван Костов той призна, че правителството е ограничено във възможностите си да намали отрицателния ефект на високите цени на горивата и електроенергията върху икономиката, бизнеса и крайните потребители.

Другият вариант - да се намали ДДС-то върху нефтопродуктите, според Станишев е рискован заради необходимостта от бюджетни средства за щетите от наводненията. Премиерът смята, че изходът е бизнесът да намали разходите и маржа си на печалба.

Сред дългосрочните мерки на екипа на Овчаров е засилване на действията за пестене на енергия. "Всяка година между пръстите ни изтичат към 1,2-1,4 млрд. лв. от недобре построените или недобре уплътнени сгради", каза Овчаров. Според представените данни инвестициите в такива мерки се възвръщат за 6 години при панелните жилища, за 4 години при монолитните и за 2.5 години при промишлените сгради.

Поскъпването на парното и премахването на 50-те киловатчаса евтина електроенергия месечно за хората без радиатори ще ударят най-вече социално слабите, призна Станишев. Това ще се компенсира с увеличение на енергийните помощи. Агенцията за социално подпомагане е издала 349 000 заповеди за отпускане на твърдо гориво за отопление до 26 септември. Като компенсираща мярка в тази насока премиерът посочи и осигуряването на безплатен транспорт на учениците, които са принудени да учат в друго населено място.

На кметствата ще бъдат предоставени допълнителни средства от преизпълнението на приходите от данък общ доход, като това ще стане на два етапа, каза Станишев. Първият ще е, след като се отчете изпълнението на приходите към 30 септември, а вторият - към 30 ноември. Обмисляла се и възможността правителството да не спести нищо от субсидията за общините и да им предостави изцяло последните 10%, или 32 млн. лв., утвърдени в бюджет 2005 за финансиране на делегираните от държавата дейности в образованието, здравеопазването, културата и социалните грижи.
69
1126
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
14 Октомври 2005 22:54
Пак демагогия, държавата вика "дръжте държавата"!
Сега на "голи олюви" ли ще се правим
14 Октомври 2005 23:01
Аман от този ЕС!!!
1. Затварят АЕЦ заради ЕС.
2. Вдигат "Гражданска отговорност" заради ЕС.
3. Вдигат винетните такси заради ЕС.
4. Вдигат акцизите заради ЕС.
5. Не вдигат Минималната Работна Заплата (която е по-ниска от МРЗ в Албания), пак заради ЕС.
Е? Да си вадим ли заключението, че геноцида над българския народ е целенасочен и цели пълното ни унищожение?
Или някой има по-добра идея какво точно става тук?
14 Октомври 2005 23:08
браво овчи, само по леко с натискането, да не вземе да ви хареса и после да започнете да се натискате насам натам
14 Октомври 2005 23:17
Ха сега да видим дали е крепка старата българосъветска дружба? Ще пуснат ли аванта братушките на бойните другари отсам както едно време др. Брежнев хвърляше трохи на Т.Ж.? Силно е съмнително, но не е изключено. И двата варианта ще са доста показателни за някои процеси, очаквам ги с любопитство. Между другото, в един форум прочетох обширен компромат за П. Стоянов. Някой да каже нещо по въпроса? Ха живи и здрави.
14 Октомври 2005 23:17
Много интересна по въпроса е статията в " Строго Секретно" <Предстои голямо гАзоболие> Интелектуален клуб "Строго секретно
Чак сега започнаха да говорят с половин уста за онова, за което предупреждаваме от години. Че ще плащаме за глупавата външна политика и за русофобията на изредилите се режими. Преди всичко с цените на нефта и газа. По-важен въпрос от този сега за нас, а и за целия свят, няма. Ще припомним, че в момента в България се продава най-скъпият нефт в Европа спрямо средната заплата.

14 Октомври 2005 23:27
ТJ,
Какво става ли? - ами... бананова република...
--------------------
Агенцията за социално подпомагане е издала 349 000 заповеди за отпускане на твърдо гориво за отопление до 26 септември

Колко хора се занимават с това, колко пари се харчат за техните заплати?...
Не е ли по-просто да се махне ДДС на тока за отоплителния период?...


Редактирано от - редник на 14/10/2005 г/ 23:33:21

14 Октомври 2005 23:32
Карррай...оборот да става, "Глобул" нали направи кампания за наводненията - SMS по 1 лев... +20% ДДС за "социалната" държава
14 Октомври 2005 23:34
колко дни останая за да се спрат крадците на БГ ???
15 Октомври 2005 00:24
Тов. Овчаров да поговорите с товарищами по службе, в конце концов!
15 Октомври 2005 00:54
1. Когато "ЛУКойл" купиха бургаския "Нефтохим", държавата определяше цените на бензина и дизела, но днес ситуацията е съвсем друга...
Точно така. В името на истината трябав да се спомене, че тогава министър-председател беше Иван Костов и един от малкото му положителни хода беше, че беше ги притиснъл тези от петролната мафия, включително Мултигруп (икономическият двор на БСП, според самите тях) и водеше с руските олигарси в бизнеса, преговори на равни начала. 2. Сега Овчаров (БКП-ДС) щял да натиска един от основните спонсори на БСП - Валентин Златев (БКП-ДС)!? 3. Или един вид ще се прави на Путин. Но в Русия нешата са други. Там мафията (ЦК-КГБ) се раздели на руско и еврейско крило, условно казано. В борбата за надмощие временен връх взеха куките от руски произход, защото политическата власт беше тяхна. Но и там, Абрамович си плати и го оставиха да "емигрира" в Англия. Хардовски се оказа по-стиснат и замина за панделата. Березовски, или както му беше името, като човек на Елцин беше оставен също така на свобода. Така, че вроденият инстинкт на нашите комунисти да имитират московските си колеги, този път няма да им е от полза.
15 Октомври 2005 01:25
Ще припомним, че в момента в България се продава най-скъпият нефт в Европа спрямо средната заплата.


15 Октомври 2005 01:35
Е-е, българите винаги сме били най-! И нефта ни най-скъп, и заплатите най-ниски, и хайдуците(пардон политиците) ни най сръчни...и бъдещето ни на-шибано! Двгнчкм и на дмкртте-е...

Редактирано от - Т_Живков на 15/10/2005 г/ 01:43:46

15 Октомври 2005 01:36
Chicho Dr.,
Диагнозата е вярна, кажете зе лечението...
15 Октомври 2005 01:40
Т- Живков стига си се пазил да напцуеш некой, за да останеш в форума да пишеш щуротии !
лесно е , никой няма да те уволни от работата че псуваш шефа си - даже ще те направят и шеф на синдикатите ?!?! само дето в частни предприятия не съществуват синдикати на разбойници ! Особено от вашия сорт ?!?!
15 Октомври 2005 01:52
Незнаещ, право да то кажем, тия що лежахте по градинките и у палаткови лагери и гладолечение провеждахте пред Парламента - те тия се оказахте най-големите айдучетини и загробихте България...
15 Октомври 2005 02:16
Тези тука форумджии изобщо не се интересуват от материала. Чешат си партийните мании и паранои.
Ако е останал някой от що-годе умните участници в този форум, и знае, къде отидоха останалите, що не издаде тайната?
Загубена работа
15 Октомври 2005 02:18
Т-Живков бях от тия и не отричам - но не предадох БГ както вие го направихте ! Излъгахте сума ти народ със обещания и незнам какво - но мене не успяхте да излъжете ! Затова ти казвам че съм чист и ще ви нападам отвсякъде защото съм емигрант не за пари а заради вашите тъпотии които БГ все още търпи ?!?
не знаеш нищо ти момче младо ! Всичките или почти всичките депутати ги вкарвам в затвора ако бях на мястото на СИМЕОН ! ма и той добродушен човека , а трябваше да ви ликвидира още 2001 за да не ми надувате сега главата ! за избиване сте , и ще стане вервай ми ! 1/01/2007 !
15 Октомври 2005 02:29
Абе, нали Ал Божков и сие ни убеждаваха, че държавата запазила за себе си т.нар. "Златна Акция" при приватизацията на "Нефтохим"-а, и така щяла да контролира "ЛукОйл" по всяко време и за всичко!?
Ами, да размаха сега държавата тази прословута Божкова "златна" акция и да удари с нея по главата "Лукойл"- белким паднат цените!!! КАЗАХ!
15 Октомври 2005 03:09
Не е важно ние да сме зле, важното е да има и други като нас. Пак от "Строго секретно"
Икономиките на Украйна и Грузия няма да издържат. Досега Киев плащаше, за природния газ от Русия по 50 долара за 1000 кубометра, сега "Газпром" иска европейска цена, която може да стигне до 160 долара. Нещата са прости. Щом като Киев е така влюбен в САЩ и ЕС, нека оттам да получава "любов" и газ по същите приятелски цени, по които досега ги получаваше от Русия. Новото приятелство ще завърши с голям студ за украинците през зимата.
Май тази наша любов към наследниците на Ку- Клус Клан, също така ще бъде добре възнаградена. Колко съм щастлив, че всяка година броя на милиардерите отвърт океана става все по голям, та и за нашит гастърбайтери остава нещо за дооглозване.
Руският "Газпром", чрез своята износна фирма "Газекспорт", продаваше 1000 кубометра на първия посредник "Овергаз"(с регистрация във Вадуц - Лихтенщайн, ръководен от газотехника Сашо Дончев, не криещ своите симпатии към Костов), за около 90 долара. "Овергаз" продаваше същото количество на другия посредник от българска страна "Топенерджи" за 100 долара, а "Топенерджи" продаваше същото количество на крайния потребител "Булгаргаз" за 105 долара. Обърнете внимание - бяхме наказани да плащаме по 105 долара още преди 8 години, когато Украйна и Грузия плащаха за тези количества по 40 долара, и даже и по-малко. А ние, заради лакомията и тъпотията на политици и бизнесмени, плащахме три пъти повече.

15 Октомври 2005 04:23
Овчаров, много ти се иска да контролираш петрола. Не си мисля, че другите комунисто-капиталисти ще те допуснат. Нали помниш какво стана с Луканов........
15 Октомври 2005 05:00
1. Редник, благодаря! Лечението за сега е бързо влизане в ЕС, където щат не щат кражбите ще трябва да се ограничат. Иначе по-драстичната форма на лечение е предложена от Светло Пиво: един по един та до един. По примеру премиера имени Андрея Борисовича Луканова. Това е терапията за горните етажи на мафията - БКП-ДС капиталистите. Лечението пък за долния етаж - циганите, го е подсказал без да иска Иванов, с вметването му на Ку-Клукс-Клан. 2. Иванов, знаеш ли историята на този клан? Или само така се изказваш в стил "борба срещу империализма"? След освобождаване на черните от робството със Закона за Еманципацията през 1862 г., много от тях се връщат обратно при бившите си господари от липса на знания за справяне в живота. Но други от тях започнали да грабят, убиват, нападат белите хора и да изнасилват бели жени. Последното едва ли би се оправдало с търсене на прехрана. Нещо да ти напомня тази картинка нашата съвременна България? Нима циганите не правят същите поразии у нас сега? Та за да се предпазват от неконтролируемите негра, белите хора, в тогавашна Америка се съюзяват в дружества за самоотбрана наречени Ку-Клукс-Клан. Като всяко освободително движение и този клан след време се извращава и на моменти стига до някои неприемливи крайности. Кланът е законен все още и има право на митинги и събрания, които не нарушават закона. Но не този клан е носител на злото в Америка. Носителят на всяко зло в тази страна и отвъд нея се нарича Корпоративна Америка или Уолстрийт. Това са хората, които с помоща на юдео-масонската връзка, интегрирайки я обаче в себе си, създадоха комунизма, разпространиха го по света и установиха първата държава от масонски тип - Съветският Съюз. Те са същите, които продължават да бъркат 'айната в света, заедно с рожбите си от Белокаменната. Но стана много дълго. Жив и здрав!
15 Октомври 2005 05:57
Тези двамата Руменовци направо се надпреварват кой по голяма простотия да извърти. Хем ми е смешно, хем тъжно. Цените в Европа и в България са високи най вече поради високи данъци и акцизи. Нормални мерки биха били намаляване на данъците и акцизите, намаляване/премахване/ на митата и таксите за внос на бензин и дизел и драстично увеличаване на същите за износ и т.н. Притискането на фирмата да намали цените под пазарните и да спонсорира държавата ще доведе до организирани форми на контрабанда и износ и нови поводи за другия Румен да брои убитите.
15 Октомври 2005 06:30
посветено на незнайко... / препечатка /
Автор: Antony Де Ла Реа, 14/10/2005
Понякога си мисля (да, и аз го правя от време на време ) защо не взема да се върна в България вече?
Стига толкова, каквото можах - направих. Няма вече притеснения какъв език ще говорят децата, край на безкрайните телефонни разговори всяка неделя. Няма да ме интерисуват нито цените на самолетните билети на "Балкан" , нито таксите за парични преводи на "Western Union".
Ще продам всичко, което имам сега тук, ще закрия банковите сметки, ще си събера парите и семейството и ще се върна.
Като бял човек.
Натиснете тук
15 Октомври 2005 08:00
Премиерът смята, че изходът е бизнесът да намали разходите и маржа си на печалба.

Така се гради капитализъм!
С БСП Напред!
15 Октомври 2005 08:22
Всъщност, притеснителното е, че за разлика от френския министър на финансите(!!!) и румънския президент, българският министър на икономиката
"уговаря" и "натиска". . При това, без еднозначно заявена цел на това упражнение - не е ясен изходът по неговите думи: можело да стане, ама можело и да не стане. Което вече намирисваааааа ... като се има предвид каква е славата на министрите от това министерство...
15 Октомври 2005 09:04
Ще "натиснем" слънцето та да топли повече през зимата
15 Октомври 2005 09:25
Незнаещ,
...Тия говеда трябваше да ги изчистят ощи през 89-та, та да не замърсяват околната среда.
15 Октомври 2005 11:00
Хвани министъра та удари журналистите или обратното. Много интересно как се намалява цената на нещо което е масова борсова стока и си има котировки? Във Франция министърът иска просто френските петролни фирми (с доста сериозно държавно участие) да спонсорират за известно време правителството като продават бензин на загуба и да покриват това нещо с печалбите от суровия петрол. Рафинерията в Бургас не е производител на петрол и много силно ме съмнява Лукойл да отдели от печалбите си в Русия от суровия петрол за да спонсорира безвъзмездно българското правителство. Транзитните такси на Булгаргаз също са тъжна работа. България взема заеми за да осигури този транзит, след което заемите се плащат от данъкоплатците (с по-високи данъци) за да могат същите тези данъкоплатци да купят газ малко по-евтино. Боже прибери си вересиите.
15 Октомври 2005 11:30
Умно, умно... то сега всекидневно няколко хиляди коли возят нафта за Турция, сега и държавата като определи цените, кервани от тирове ще тръгнат. Как веднъж БСП не дойдоха на власт и да няма бензинова криза? Написахме си името в световната икономика по Виденово с първия фалит на петролна рафинерия в света, Нефтохима и той на ръба беше, време е другарините да си довършат работата. Айретен сега бургаската рафинерия е чорбаджийска.
15 Октомври 2005 11:37
В България не е в цените проблема! Какви са тези димки! "Голям праз", като у нас литър бензин струва 1.82 лв. а във Франция, Германия или друга западна страна 1.70 евро, като 90 % от нашето българско население има 15 пъти по ниска покупателна възможност от реципрочните му по образование, професия и ранг лица в западните страни на ЕС!
Основното е да се създаде законова база за забрана на чудовищната експлоатация на наемният труд в България. Но, още по-важно от законовата база е да се намерят хора в паравозащитните органи, които да я прилагат, а не да я използват за лично обогатяване!
В момента в България почти 90 % от бизнеса и всичко друго върви, въпреки законите! Имам чуството, че контролните и правозащитните институции са обърнати с хастара навън. Те преследват с настървение законно работещите фирми и случайни нарушители за да отчитат някаква дейност и с по-голям плам пазят плащащите нарушители, оформяйки документално всичките им шашми, постфактум!
15 Октомври 2005 11:42
Hifor, какви да са тези законови мерки? Дай предложение, де! Минимална заплата 1000лв? Имаш ли идея какво ще стане после?

_____________________________________
Не ви ща млякото! Кой ми изяде закуската?
15 Октомври 2005 11:56
nesnaecht пак се показа незнаещ. С кого Симеон се обгради ? С партийни - номенклатурни издънки. Кунева-Пръмова ( ЦК на БКП ), Велчеви - Стоян Марковци и Луканови-Александровци ( няма нужда да се напомня кои са те ), хора от Втория и Първия ешалон на БСП, ..., няколко масона, и т.н.

Какъв "добродушен човек" - егати наивника си? Или пък не си ... , тогава какъв си ?
15 Октомври 2005 12:23
Hifor, къде ги видя тез 1, 70 евро за литър бензин в западните държави..Ся точно минавам през Виена и тука най-скъпия бензин А100 -СУПЕР е 1, 22 евро за литър; ИМА разлика май , а
15 Октомври 2005 12:33
Този Овчаров няма понятие от Пазарна Економика!
Реди глупости една след друга!
България с трепет и ужас следи безобразията на комунистическата шаика дето ни управлява!
Какво ни чака пак?
Луканов глад?
Виденова финансова катастрофа?
15 Октомври 2005 12:34
ако нема пари за бензин, се шъ съ намерят за едно шкембе
15 Октомври 2005 13:09
тия дето се правят на чок тарикати пак ще забатачат положението.искат хем вълка сит, хем агнето цяло.ами няма да стане това.бедния ще стане още по-беден, богатия още по-богат.абе как попадаме че и ги избирами такива дето да ни управляват.мислят повече с долната си глава.всички от един дол дренки.некадърници.
15 Октомври 2005 13:15
Натиснете тук
15 Октомври 2005 13:16
Здравейте за днес на сите !
Дакиец има един феномен който ясно се вижда
незнаещ съм но мислещ , а при тебе е точно обратното знаещ си но немислещ .
Пък избягвам да го наблюдавам - не е присъщо на незнаещите но мислещи . Пиши по темата ако имаш нещо да казваш , другото не е интересно , пък е и събота ден за отмора за почивка от седмичното напрежение !
15 Октомври 2005 13:26
Армадильо
15 Октомври 2005 15:25
Разликата между тъп човек и тъп комунист е, че тъпият комунист , като наш Ядрен Овчаров не може да не покаже публично тъпотията си.
При 70% от цената на горивата от акциз и ДДС /това което държавата ограбва/ тръгнал Овчарят да иска намаление на цената от рафинерията.
На извратените любители на българо–руската "дружба" /демек разбирай аванта срещу лизане/ мога да кажа, че сезона на лизане е свършил.
Горивата и в Русия се качват със същата скорост, а в процентно отношение дори по бързо. В Русия, за разлика от България, комунистите са отдавна извън власта и са абсолютни маргинали, за да могат да помагат на "братята" си комунистически идиоти в България. Русия вече е нормална държава, далеч по нормална от нас, а отношението и към нашите комунисти е както към всички национални предатели, родоостъпници – плаща им ако има нужда, разстрелва ги ако няма нужда. В момента Русия няма нужда от нашите национални предатели – комунистите и затова ги разстрелва.
15 Октомври 2005 15:28
Ще компенсира социално слабите?
Че те социално слаби са 80% от населението, ко не и повече.
КОИ социално слаби ще компенсира и какви са останалите?

И почнаха си прехвърлят топката-държавата на мастодонтите, мастодонтите на световния империализъм, държавата на ЕС...като горещ картоф.

_______________________
Държавата изеде кравата, млеко вече нема.
15 Октомври 2005 15:40
Никой знаещ или сведущ не коментира това, що така:
Докато в Западна Европа поскъпването от януари до септември бе 11%-19%, у нас то е 35%

_______________________
Държавата изеде кравата, млеко вече нема.
15 Октомври 2005 16:12
Цени на горивата в Европа
Натиснете тук
15 Октомври 2005 16:41
"Всяка година между пръстите ни изтичат към 1, 2-1, 4 млрд. лв. от недобре построените или недобре уплътнени сгради", каза Овчаров.

Абе овчи, те изтичат между вашите пръсти, ама къде се втичат???
Монополистите трябва да ви целуват изходното отвърстие.
Както казва форумният дух на бай Тошо, двгнч на димукрацийътъ.
15 Октомври 2005 17:16
цената на дизела днес в куала лумпур (малайзия) е 1.25RM, което прави около 0.50лв. от една седмица повечето бензиностанции не приемат кредитни карти в знак на протест срещу високите комисионни на банките по обслужването на плащания чрез кредитни карти (3.5-4%), което почти изяждало печалбата на търговците

PS: в малайзия си произвеждат собствени автомобили от много години
15 Октомври 2005 17:22
ДедоБоре, ти па намери с кой да нъ сравняваш. От догодина еврото ще се печата в Малайзия.
15 Октомври 2005 17:30
Още никой не е коментирал кво питАх, що така бе?

_______________________
Държавата изеде кравата, млеко вече нема.
15 Октомври 2005 17:39
Щото отговорът, Кайли,
е в един линк, дето по-горе ни го пусна Армадильо...
15 Октомври 2005 17:54
'Кайли, а още по-добре кликни тук..
15 Октомври 2005 19:53
не е по темата ама карай !
През последните месеца , близа 5 000 000 членове на Китайската Комунистическа Партия напускат публично редовете и . И те ще помогнат за срутването на комунистическата диктатура в Китай ! За подробности - ще ви разказвам по натам или ще отворя тема за тая работа - за да видите как китайците знаят и могат да се защитават против прословутите комунистически набези ?!?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД