:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Властта трудно си призна гафа с пистата за Формула 1

Министерството на икономиката продължава да вярва, че в Доброславци ще има писта
Аферата "Формула 1" премина в нова фаза - оправдания, заличаване на следи и прехвърляне на отговорност. Макар и трудно, властта все пак призна, че е разпространена некоректно информация от срещата на собственика на арабската компания EABG Мохамед Абдул Жалил ал Блюки с премиера Бойко Борисов. Но не стана ясно кой и защо е представил арабския бизнесмен като шейх, а неговата компания - като държавна вместо частна. Замесените институции и посредници в проекта се опитаха да омаловажат скандала, избухнал след публикация на "Сега". В нея бе цитирано писмо от набедената за инвеститор Emirates Associated Business Group (ЕАBG), в което се твърди, че фирмата няма намерение да влага пари в строежа на писта за Формула 1 и е разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти.

Основният радетел за изграждането на писта - депутатът от БСП Румен Петков, вчера пръв зае отбранителна позиция и обяви, че никога не е подвеждал премиер, "който и да е той, особено Бойко Борисов". "Това с пистата не е виц, аз съм убеден, че проектът е реализуем. Не знам защо се създаде този ажиотаж. Очаквам утре да дойде представител на фамилията, за да продължат разговорите и да има конкретните уточнения за среща при г-н Бърни Екълстоун на 10 и 11 септември", обясни бившият вътрешен министър. Според него изпълнителният директор на компанията Раид Абу Худра не се е отказал да инвестира в България, а проектът за пистата е пред финализиране. Петков се усъмни, че "Сега" изобщо разполага с писмо от Худра, и заяви, че "никога не сме били по-близо до реализацията на проекта". В успеха на проекта е убеден и шефът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, който заедно с Петков от години работи за тази кауза.

Икономическият министър Трайчо Трайков задочно опроверга Петков, като призна, че строежът на пистата е само добро намерение и по него няма предприети конкретни стъпки. "Единственото, което ние направихме, е да подпишем писмо за намерения с компанията EABG от Абу Даби. В него съществуват следните точки: "Ще подкрепим проект за строеж на писта за състезанието Формула 1 и други проекти от взаимен интерес." Под писмото за намерения има подписи - моя и на генералния мениджър на компанията, в документа не пише шейх, нито е нужно това да го знам", коментира Трайков. Той изобщо не коментира официално обявената от него готовност за създаване на смесена компания с ЕABG, в която да се апортира теренът на бившето военно летище в Доброславци.

"Който е съобщил, че преговаряме с държавна компания от Абу Даби, е допуснал грешка, това може да е станало и в министерството на икономиката", призна Трайков след дълго увъртане. На въпрос дали е знаел с кого разговаря той бе лаконичен: "Малко се заблуждавате, знаете ли колко шейхове има във всяка страна от Персийския залив - много, в Абу Даби са поне няколкостотин". Трайков вчера не знаеше подробности за статута на земята, на която може да бъде изградена пистата.

Часове по-късно историята направи съвсем мистериозен развой. Икономическото министерство разпространи до всички медии съобщение, в което се цитира "неофициално писмо" от EABG, получено чрез Федерацията по мотоциклетизъм, с което арабската фирма потвърждавала поетия ангажимент към проекта. В писмото се казва, че "в медиите е разпространена заблуждаваща информация, която създава лоша атмосфера, но EABG стои зад намеренията си да работи с българското правителство съобразно подписания документ". До това решение се стигнало след продължителен разговор с изпълнителния директор на EABG "Mr. Raid".

Странното в случая е, че въпросното "неофициално писмо" е подписано от напълно непознато до момента лице - Ануар Бадуан. Не става ясно какъв е постът на новия герой, замесен в аферата от президента на федерацията Богдан Николов. Прави впечатление също, че въпросното писмо е изпратено не от EABG, както твърди министерството, а от и-мейл anwarbadwan@aol.com. Справка в Интернет показва, че този и-мейл се ползва от компанията Baynunah Global Solution, базирана в Абу Даби. Тя не фигурира сред посочените компании на сайта на EABG, членове на консорциума. Странни в писмото са и множеството езикови грешки. Вместо за "Letter of intent" в него се говори за "letter of attend". Министерството на икономиката е изписано с 2 грешки "Minsery of econmic".

В официалното съобщение на МИЕТ има и друга любопитна подробност. Тук вече се съобщава, че "некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ, е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали г-н Мохамед Абдул Жалил ал Блюки". Конкретни лица не се сочат. Както "Сега" писа, в преговорите освен Румен Петков и Богдан Николов участваха и родните бизнесмени Анастас Терзобалиев и Йордан Начев от близката до арабските бизнесмени фирма "Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти" (МКРТНИ).

И вчера премиерът Бойко Борисов препрати репортерите към Румен Петков и Богдан Николов и отрече да има вина за скандала. "Ако не вярвам на депутатите на кого да вярвам?", възкликна раздразнено той. Още рано сутринта вчера съобщението, че "Абу Даби и София договарят строежа на писта за състезания от Формула 1 в България", вече не фигурираше на правителствения сайт. На сайта на министерството на икономиката пък съобщението бе поправено.

Вчера достъп нямаше и до сайта на фирма МКРТНИ. Той вече е "under construction". Проверка на "Сега" не успя да открие много сделки, с които се свързва фирмата. В различни международни форуми от фирмата са се представяли като търгуващи с апаратура за добив на вода и петрол в страни като Украйна, Русия, Канада, САЩ и компании в Северна Африка и Близкия изток. МКРТНИ фигурира и като партньор на държавната "Техноекспортстрой" в продажбата на жилища от строящия се в София затворен комплекс "Вишнева градина".
67
6264
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
67
 Видими 
03 Септември 2010 19:42
Много вярно са си го написали хората - the misery of economics.
03 Септември 2010 20:09
Странно - кой отговаря за срещите на ББ? Кой допуска Сульо и Пульо при премиера?
Май е зелено човече, което вече е на път към планетата си. Сократ знае повече.
-----------------------------------
Блогът на Генек

03 Септември 2010 20:38
33-та сина и 5-те дъщери на Лейтенант Шмидт в действие...
03 Септември 2010 20:38
"Май е зелено човече, което вече е на път към планетата си..."


Айде сега, генек, какви са тези "долни инсинуации", колега
(една лъжа, повторена 1000 пъти, се превръща в истина)
***

Редактирано от - sybil на 03/9/2010 г/ 22:05:44

03 Септември 2010 21:12
Ми ще те трият. Пиши си в марсианския форум и няма да те трият

Това адски ми напомня Казанската афера на адв. ТБ(Бай Ганьо). Само че не на футболно клубно ниво, а на държавно. С главни действащи лица Трайков и Великият, неповторим, да се слави името Му, Премиер на републиката - Бат Бойко

Редактирано от - nikola_tsanev на 03/9/2010 г/ 21:17:46

03 Септември 2010 21:39
Икономическото министерство разпространи до всички медии съобщение, в което се цитира "неофициално писмо" от EABG, получено чрез Федерацията по мотоциклетизъм
Тия от министерството ама много здраво ги тресе жегата
03 Септември 2010 21:51
Марсианец, че само при вас ли има зелени човечета?
То и другаде има - на руснаците им излизат я зелени човечета, я дяволчета при белая горячка...
03 Септември 2010 23:17
Всичко това е крайно абсурдно, особено за България и особено за България през 2010. Гледам снимки от Индианаполис, Лас Вегас, Остин - те са като космически пейзаж в сравнение с кратерите тука. Нямам друго обяснение, че това е нечия фикс-идея, но това няма просто как да стане, със или без тези араби.
03 Септември 2010 23:31
.... Боже, Божееее .... колко мъка имало по тоя свят ....
03 Септември 2010 23:47
Ето го последното засега писмо
To: office@bfm.bg
Subject: From: anwarbadwan@aol.com <anwarbadwan@aol.com>
From: anwarbadwan@aol.com <anwarbadwan@aol.com>
Subject: letter of attend with the Minsery of econmic
Date: Thursday, September 2, 2010, 10:42 PM
After a length conversation with Mr Raid chief executive officer of EABG , he stated that they are committed to the letter of attend they sign , he further stated that his company is private company and the chairman is not a sheikh , he is private business man and somebody in the press is writing misleading information and creating a bad atmosphere . EABG is moving forward to work with the government of Bulgaria in according in the letter of attend.
03 Септември 2010 23:49
Което само по себе си наистина поставя повече въпроси, отколкото да дава отговори, както пише в статията.
03 Септември 2010 23:54
Освен, депутат в момента Румен Петков е доказан мошеник, истински комунист.
Лъже и краде повече и от последния манго в махалата.
Не би трябвало българския Премиер да се среща с него по какъвто и да е повод, освен ако не е от същата порода.
03 Септември 2010 23:55
After a length conversation with Mr Raid

... арапите много знаят по английскому ...
04 Септември 2010 00:13
Старши,
няма никакви араби в този имейл и някой прави правителството на маймуни. Лицето и имейлът са anwar badwan. Тази фирма ще построи писта за Формула, а ползва безплатен домейн и самият човек се споменава 2-3 пъти в цялата мрежа, и то без да е ясно дали е един и същ, защото има някакъв в Щатите. Единият път е посоченият от вестника, другият е във фирма Epsilon Energy Ltd. Английският е може би машинен преводач. Това е Казанската афера на куб. Много интересно кой ще пристигне утре от Абу Даби. Някой добре се е посмял за сметка на Борисов, Петков и Трайков.
04 Септември 2010 00:17
Подигравката е с мистър Райд - изтребва ги до крак. И министерството пуска този имейл в медиите без да се замисли изобщо? Какво става тука, с извинение?
04 Септември 2010 00:22
Старши, дъртите каскети им набиваха канчетата дорде го научат тоз пусти енгелезки и после ги пращаха по Запада да го очукат.
БоБо сега играе за Шестаците на превшкото котило, а те за разлика от Първаците, останаха на местна почва и от езици много-много не фащат.
Те ако требе целио шоплук могат могат да изкарат на Божурище и асфалта на ръка ще го трамбоват, обаче език моного-много не разбират и грешки са простими.
Виж, тия от Първо Главно са отракани на езици и маниери, ама кат требе да се свърши работата на местно ниво баялдисват.
Нафукани като Денди-Менди, език шпрехат, и маниери имат и царски поклони правят по етикет европейски, обаче като требе да се свърши работа на местна почва са гола вода.
Пълен фалит.
Де що кина из София зеха и досега не знаят кво да ги правят.
въпросът на въпросите, Старши, докога нашто българин ще ги изтрае и му кипне да изрине "каскет-разузнавачите" и веднъжза винаги да се освободим от тая некадърност и генетична простотия?

04 Септември 2010 00:24
Басси аджамиите.
Абе тия верно са по-некадърни и от Виденовите! А доскоро това ми се струваше невъзможно.
04 Септември 2010 00:40
През годините , три се случиха с непетролни арапи . Не са лесни , а да не говорим за петролните . Стараеш се да стане , питаш , съобразяваш , ориентираш се , а не стигне ли - бавиш стъпката и пускаш "възхищението" . Има ефект ...
04 Септември 2010 00:46
Аз казвам, че няма вече араби, те се изнесоха незабавно, а сега някой пуска имейл от тяхно име и работата се заплита. Това е добре, от друга страна, защото в днешно време има малко поводи за смях.
04 Септември 2010 00:50
Васик никво писта нема да има.
Тва е нигерийска врътка. Преди кризата и последната селска община из татковината разписваше папари на ангро да строи голф игрища. Ония опъваха кредити от банките и бегаха.
Също и сега. Цял миниситър председател на европейска държава се вързал.
Ами и аз Шахото ако бях заметнал един чаршав и Бойко да ме приеме и фото да си изцъкам досега да съм опънал милиона в евро от банката.
И въобще за що Бойко и Румен се цъкат на фотоо питайте Жени Живкова.
Оная поне има вишо от СУ, а тия двамата са измислени кукли на конци.

04 Септември 2010 01:01
Няма да има писта, но въпреки това ще платим спортната зала и може би Лувъра, които са от същата порода недомислици. Предвиждам, че гафът ще се размине без сериозни наказания и в краен случай може да накажат някоя секретарка от министерството на Трайков.
04 Септември 2010 01:40
After a length conversation with Mr Raid
- След дължината на разговора с г-на Раид ми мяза да стане като прилагане на оня Раид за комари ама тоя път като срещу арапски инвестъри.
04 Септември 2010 02:08
Няма как авторът на писмото да е служител на каквато и да било компания, дори тя да съответства на българска компания за събиране на отпадъци. Не може да има шеф на компания, който ще позволи да се прати неграмотно написано писмо до министерство на чужда държава, ако иска изгодна сделка. Тук у нас дори измислените киевски университети имат собствен сървър със служебен адрес, а в Абу Даби ползвали аол. Да не говорим как изглежда имейл от фирма, с фирмените адреси и телефони отдолу и разни хитри надписи и подписи.

Редактирано от - Васик на 04/9/2010 г/ 02:11:31

04 Септември 2010 02:34
коментарите за боко че ги пропуснем (оти ни съм му илекторат, ни има сми да се повтаряме), само че отбележим, че писмото от вчера до ms. tania също не блестеше ни със стилистика, ни с правилен правопис, ни с убедителни обяснения, а за арапската компания на мр. раид се знае горе-доле толкова, колкото и за всички останали играчи в тая шашма-- и тя е некъв холдинг с кирлив уебсайт, който не е пипан от 2006-та и на който нема публикувано актуално състояние

версията, че тва е врътка на пикаещия с некакви мошеници от абудаби - дали шейкове, дали везири - за държавен заем е най-вероятната.

единственият позитив в случая е, че преди, когато пикаещия беше на позиция да е откъм подписващата страна, нито излизаха такива работи по весНиците, нито некой спираше договорите - сичко се подписваше и се изпълняваше.

но тоя позитив на фона на факта, че в боковия екип нема ни един, който да знае как се търси в гугъл е не особено окуражаващ.
04 Септември 2010 02:39
Васик, айде сега да не преиграваме.
Влез в което и да е българско министерство и от зам министър надолу, е пълен цирк.
Ми те там службите се предват по наследство още от татово време, включително и чистачките.
Простотия, неграмотност, и курваджилък, а както се разбра напоследък земледелцте са го ударили и на педофилия и групов секс.
04 Септември 2010 04:37
Шако, я разкажи повечко за земеделците - стана интересно.
04 Септември 2010 04:57
ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗВОД Е СЕГА БОЙКО ДА ВНИМАВА С БЕЛЕНЕ КЪДЕТО ОТНОВО СА ПЕТКОВ И ГОЦЕ! Щото сега очаквам руският лобист ГОЦЕ като приятеля си запалката да почне да търси инвеститори за АЕЦ БЕЛЕНЕ! Все пак освен писта за Ф1 те могат да намерят инвеститор и за БЕЛЕНЕ! Само седете и гледайте панаири. Скандалите с пистата за Ф1 ще са нищо с "инвеститорите" за Белене дето ще ги намерят Гоце запалката и Трайчо!

IN GOCE WE TRUST
04 Септември 2010 06:36
Бойко, виж Емил Бок! Действай бързо и престани да търпиш ще загубиш!

Румънският премиер Емил Бок смени днес шестима министри от кабинета си като антикризисна мярка

След скандала за Ф1 сега е перфектният момент Бойко след една година и ясен поглед кой работи и кой не става да пренареди кабинета си и да се "отърве" от некачствените и некадърни министри.

Задължително намялане на броя на министрите до 10-11! Смяна на Трайков, Дянков, Цветков, Нейков, ченгето Божо и Вежди!

Божо или Вежди тъй като са и депутати единия от тях спокойно може да го пратят за омбудсман с 4-годишен мандат! Ако е Вежди ето показва се толерантност и човек от малцинствата да е а Божо ще се оправдае че е патриот!

Обединяване на министерствата на образованието, спорта и културата!
Education, Culture and Youth!

Финансов министър с опит и знания! Най-добре Костов.

Вицепремиерски пост на Росен Плевнелиев и министър на трите "И" - икономика, инфраструктура и иновации! Освен ОП регионално развитие и ОП транспорт и без това чрез АПИ той и сега върши цялата рабоат!

Министър на Енергетиката дето да не е свързан с Русия.

И остават Цветанов, Младенов, Ангелов, Игнатов, Найденов, Караджова, Дончев, комуниста Тотю, Борисова и Попова!

Общо 12 министри и министъра без портфейл Дончев! Двама вицепремиер Плевнелиев и Цветанов!

Първата работа на Росен ще е съкращения в БДЖ! Както беше в ГУСВ от 1200 ги съкрати на 600! Сега от 15 000 трябват да се съкратят поне 50000 и да се закрият зверски губещите линии! Те са много губещите но тия дето губят най-много са фрапиращи случаите!
04 Септември 2010 07:14
Далаверата вече се очертава - подпис на премиер, кредити, залог земя...
Шако,
не си прав, че в министерствата от зам. министър надолу е простотия. Ами министрите и замовете да видиш...
-----------------------------
Блогът на Генек
04 Септември 2010 09:57
Всяко чудо за два дена - всичко ще отшуми и ще се забрави Важно е спамът по правителството, което не е вчерашно.....Нали са подписали документ с добри намерения? До сметката без кръчмар явно не се е стигнало и слава Богу! Една сделка може да стане, пък може и да не стане?
04 Септември 2010 10:40
Следващите дето ще дойдат ще строят космодрум.
04 Септември 2010 10:57
Абе помните ли едни мангали (строителни работници), които ги бяха облекли като шейхове на обиколка из стадиона на ЦСКА, за да купуват клуба.
Ееееее гледам, че вече такива си правят срещи с премиера ))
04 Септември 2010 12:26
"КАПИТАЛ" са пуснали култова снимка от срещата с Бат' Бойко: (снимка: натиснете тук)

Мързи ме да гледам дали стои на сайта на МС.
04 Септември 2010 12:34
КАПИТАЛ" са пуснали култова снимка от срещата с Бат` Бойко
Мързи ме да гледам дали стои на сайта на МС.

Само райкийцата липсва
04 Септември 2010 12:58
Пак ще го кажа: Средният ешалон, назначен от руменпетковци и аметдогановци ще им види сметката на герберите
04 Септември 2010 13:11
За нас нуждата от писта за Формула 1 е така жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество. Тази година писта за Формула 1, а догодина писти за Формула 2 и 3 - да са ни честити, другаре и другарки! Ами така де, след като вече си имаме Български Лувър, притежатели сме на истЕнските кокали на свети Йоан и китайците ни молят свърхбързата железопътна линия линия Пекин - Лондон да минава не другаде, а точно през България, сега кво ни остава? Ами разбира се писти за формули! За това дори шейхове и шейкове не са ни нужни - щом има нужда и сме го решили, правиме ги и толкоз. А завистниците нека да плюят! То освен псувни, какво друго може да очакваш от този шибан народ, да му *** майката

PS Остап Бендер не може да ни служи като модел за подражание, поради следната причина: Вярно е, че е организирал шахматния турнир във Васюски и кооперацията "Рога и копита". Само че накрая, след като се сдобил с така желания милион, нефелен излязъл и не успял да го похарчи. А на нас не милион, ами и милиард да ни дадат, само за няколко дни ще му видим сметката.

Редактирано от - Anastass на 04/9/2010 г/ 14:00:38

04 Септември 2010 13:12
Ех прав бил Хайтов.Едно е да искаш друго е да можеш а трето и четвърто е да го направиш
Не моженето е като бременноста рано или късно излиза наяве.То не е като тук/в Антимовския хан де/ да разтягаш лакърдии колко много си умен и как те гледат със зяпнала уста хоратакато говориш.Едно е да цъкаш тенисче за кебапчета друго е да цъкаш топка за биричка а трето и четвърто е да управляваш.Такава специалност няма в никой университет в света .То това е дадено от Господ или го можеш или не.
Май и на Господ не попаднахме........ [/b]
04 Септември 2010 13:25
Shako
04 Септември 2010 13:39
То тук разликата е, че скандалът изби. А иначе навсякъде цари подобна некадърност, навсякъде я дават като лека кавалерия, стават им тежки погледите само когато някой "смел журналист" им зададе полу-удобен въпрос. Опитайте се да Му кажете, че по подобен начин работи само Биг Брадър /нямам предвид Джордж Оруел/, и вижте как погледът светъл изведнъж става тежък като на бик пред ядосване.
04 Септември 2010 14:08
По радиото казаха, че шейховете са тръгнали, но на камилите им е свършила сламата за преживяне и сега зареждат гориво някъде в Турция.
04 Септември 2010 14:48
Пламен Пенев мили ,
Вероятно несъзнателно , но в същото време и безупречно точно , удряш в една от темелните "невралгии" на общите ни вълнения - средния ешелон в системата на социалното ни управление . Смело и недалновидно , ние с нея си крадем и в безгрижно нижем Дългия ни поход към капитализъм . Познай в така , кога той ще приключи ? ...
04 Септември 2010 14:56
Няма да приключи beagle. Процесът е цикличен... Само използваните в мелето оръжия са все по-съвършени...
04 Септември 2010 15:09
Сторвам си и уточнението , че в тъкмо този "ешелон" на съветския начин на живот , се сблъскаха промените ни - и "отгоре" и "отдолу" , а на него нищо му няма . Само през "съкращения" и без решително и радикално преструктуриране на неговото "органично" съдържание , ние никога няма "да срещнем" усилията ни за Промяната , каквато я "разбираме" ...
04 Септември 2010 15:15
Страшен анализ на варненският журналист Любомир Живков в сайта версия бг:



Спящите красавици в ДАНС и техните „консултанти” направиха за смях Бойко Борисов. Как иначе – те ли не знаят, че „публиката” постоянно е въвеждана в заблуждение за истинските отношения между „недосегаемите”?! Утре може да доведат на Борисов някой „шейх” от терористичната фамилия на Осама бин Ладен – пак ли Румен Петков ще е виновен, че му е „счупил” телефона?! Защо „консултантите” на ДАНС не доловиха измамата с „шейха” от Абу Даби?! Понеже им намалили командировките ли?! Такива трябва с шутове да бъдат изритани от държавна агенция по сигурността, висяща на бюджета.

Какво да говорим – шефовете на ДАНС сякаш не знаят кои крадци на коли от Плевен въртят далавери с бюджетни средства?! Но ги е страх от Борисов. И от постоянните му измятания, извъртания, съглашателства с „Гоце”, и задкулисни договорки с „фигури от опозицията”. Може би Борисов най-после ще се засрами от тази тъпашка издънка с „шейха”. И ще остави читавите спецове в ДАНС да бачкат ПО ВСИЧКИ, които са виновни за ГЬОЛА край Белене. Румен Петков не беше ли от тази партия?! Защото на следващите избори българите ще съдят по делата, а не по предизборните обещания и раздувките по време на мандата.

Може би съветникът по въпросите на сигурността Румен Миланов, който беше и шеф на НС БОП, ще осветли премиера Бойко Борисов за тази страна на медала?! Ако не е зает с операция „Шейхове” 2, 3 и т.н., когато частна фирма от Абу Даби е обявена за държавна, а лидерът й за шейх. Ама и Димо Гяуров е един несговорчив – поне той да беше светнал Борисов. Щото как ли пък шефът на НРС ще да скочи на близки до „Гоце” като Румен Петков?!

Къде спи нашето „ФБР”, ах?! Защо неговите „консултанти”, които иначе обикалят с частни самолети и яхти земите на „шейховете”, не информираха дансаджиите? Които пък да алармират Борисов. Няма как. „Консултантите” са заети да пишат донос след донос за свои противници. Нерядко „обектите” са от най-близкия кръг на Борисов в ГЕРБ – от Изпълнителната комисия, да речем. „Консултанти” на ДАНС рекетьорски спекулират с името на премиера Бойко Борисов – нищо чудно утре да подплашат дори знакова фигура като шефа на ГЕРБ във Варна, Павел Димитров...Той е бивш следовател, но нещо не се усеща какво му готвят врази и „дружки”...И кой кого КОНТРОЛИРА всъщност...

Ако Борисов не вземе мерки, неговата партия няма да получи желаното на вота във Варна и Бургас, интригантските столици по линия на ДАНС. В събота Цветан Цветанов откри в Шведския във Варна Летен младежки форум на ГЕРБ. Защо ли не се реши да им говори за „новия морал” на новите-стари „певци и танцьори”, диплещи доноси за съпартийци? (Сегашните практики по нищо не отстъпват на шесташките изпълнения по времето на такива като Митьо Гестапото и Чичо Цоло.) Той поне не се заиграва като Борисов с такива като „Гоце” и като Румен Петков. Но изглежда и него го е страх от Борисов. Може би затова праща нерегламентирано „външно” по премиерска поръчка?!

Защо не им обясни на младежите Цветанов в колко партии са били професионалните доносници, докато се гушнат при актуалните силни на деня. Защото са преценили ГЕРБ за „своята партия” ли? Някои от „консултантите” на дансаджиите са се мешали през годините и с десари. Нима сянката на ДС ще тегне още години над ДАНС?! И над ГЕРБ – там е бъкано с ДС-„изключения”, предупреждавани с поредното „последно предупреждение”.

Някои от по-първите дансаджии сега тръбят, че Трактора бил на път да приватизира ДАНС, поставяйки под контрол оперативните ресурси и информационните масиви, овладявайки звената, които се занимават с планиране на дейността, мачкайки „анализаторите”, ухажвайки „юристите”. Но защо мълчат, че сегашни шефове в ДАНС се примиряват уж реформираната и поставена под контрол Агенция отново да се приватизира чрез схеми за „консултантски” аутсорсинг?!

/versia.bg
04 Септември 2010 15:29
popai1 в мили ,
Анализът , който ни споделяш не е толкова "страшен" . Всичкият , най-спокойно се вмества в рамката на информацията , която обменяме и дебата ни по нея . Дано в него и вече в по-ясно сещаме , как с познатото на всички соцмислене и адекватните му "практики" , днес си сторваме и капиталистическо ежедневие ...
04 Септември 2010 16:10
@beagle

Така е, но е разочароваща как опитен човек като Бойко допусна да го вкарат по толкова глупав начин в тоя скандал! Определон има нужда от нови съветници! Да не говорим че е смещно поне да не се допиташ до единстевиня човек в кабинета ти управлявал такъв мега проект и то успешно и построил най-големият високотехнологичен парк в югоизточна Европа бизнес парк София а именно ресорният му министър Росен Плевнелиев. Наистина това издава адски непрофесионализъм. Ето как няколко араби, шейхове и не знам си какви могат да направят български премиер да изглежда на нещо средно между Тодор Батков и тоя боса на ЦСК от титан!

СРАМНО Е! И въпреки че съм симпатизант на ГЕРБ и лично на Бойко ме е срам от тоя скандал! Изглеждахме като пълни глупаци.

А представи си Гоце какви инвеститори ще намери ца АЕЦ Белене. Защо ли се млъкна по темата най големият гьол в историята на Б-я?
04 Септември 2010 16:29
В popai1 мили , че и запомни ,
Тук не е нужно да споменаваме имена , а ако настояваш , трябва всички да си кажем . А аз ти турям съобраз , че става дума не за отделните хора , които се мотат в Системата , колкото и за важни да се представят , а за самата нея - Системата . Тя е кошницата , в която ние и като последни малоумници , носим водата си в хода на Дългия поход към капитализъм . В нея , ние и в най-просто биваме принудени , да търпим и "политически" негодници дори , от типа на РПетков . В "простото" е , че тя ги позволява ...

Редактирано от - beagle на 04/9/2010 г/ 16:39:21

04 Септември 2010 20:47
***

Редактирано от - sybil на 04/9/2010 г/ 21:20:44

04 Септември 2010 23:06

Нема ли го ониа, преводача, да ни светне колко са готини тийзе, понеже не биле дудуци?
Суета сует, и всяческая суета,
05 Септември 2010 13:12
Някакви пари играят тука, но не мога да разбера откъде и за къде. Само виждам, че Румен Петков точи зъбки да отхапе от арабската баница, но може да хапне и на Бойко нещо друго.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД