:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

20 вторични труса държаха в паника новозеландски град

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Строителни експерти си разменят документация за оценка на щетите върху сградите, разрушени от земетресението в събота в новозеландския град Крайсчърч. По предварителни данни щетите надхвърлят $1.4 милиарда.
Силни вторични трусове продължават да люлеят град Крайсчърч в Нова Зеландия, който в събота бе ударен от мощен трус с магнитуд 7.1 по Рихтер, отнел два човешки живота, предаде АФП. Поне 20 такива труса е имало в понеделник, като най-силният от тях бил със сила 4.8 по Рихтер. Правителството на Нова Зеландия удължи извънредното положение до сряда в полунощ. В града е въведен комендантски час след първите грабежи на разрушени постройки. Съботното земетресение бе най-силното в страната от 80 години. Би Би Си съобщи за 100 000 разрушени къщи и сгради. Армията се включи в разчистването на центъра на Крайсчърч, който е с население от 372 600 и е най-големия град на по-големия Южен остров. Няма пострадали или загинали българи, увери посолството ни в австралийската столица Канбера.

В Австралия пък 53 000 души от югоизточния щат Виктория са под тревога за евакуация заради проливните дъждове и наводнения през уикенда. Наводнени са 300 къщи, стотици жители напуснаха домовете си, на места има свлачища, прекъснато е водоснабдяването. Прогнозите вещаят още валежи и влошаване на обстановката.
600
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД