:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само една автобусна линия ще вози до софийското летище

Столичната община ще закрие една и ще обедини други 6 автобусни линии. Това са част от предложенията на Центъра за градска мобилност за оптимизиране на градския транспорт. В същото време ще се увеличат колите по 5 натоварени линии.

Промените се налагат заради тежкото финансово състояние на градския транспорт. Към момента той дължи за гориво и на частните линии 42 млн. лв., а общината ще вземе заем от 50 млн. лв., с част от който ще покрие борчовете.

Старата идея на общината за сливане на автобусите до летището става факт. Автобуси 84 и 284 се обединяват, като остава автобус 84. Досега двете линии до аерогарата се обслужваха от "Карат С" и "Столичен автотранспорт", но след обединяването остава само частникът. Автобуси 58 и 59 се сливат в линия 59 и тя остава за общинската фирма, а "Карат С" няма да вози по нея. Други две линии - 68 и 69, също се обединяват. В общината обсъждат още обединяване на маршрутите на автобуси 76 и 94. Автобус 16, който се движи от автостанция "Изток" до кв. Кремиковци, се закрива, тъй като комбинатът вече не функционира.

От ЦГМ предлагат да се увеличат колите по линии 11, 85, 88, 204 и 604 заради голямата им натовареност.
9
1554
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
29 Септември 2010 21:02
Хората бягат със самолети , някой им заменя такситата до летището , с автобуси . Кой ги мисли и кой ги пише , че че и двама станаха , Мили Боже ...
29 Септември 2010 22:33
Пак да попитам:

Кога най-после ще има директна автобусна линия между единственото летище и централната гара-автогара на столицата на страната ни ?
София-единствената европейска столица без директна връзка летище-централна автогара (гара).
29 Септември 2010 22:41
Не е единствената.
29 Септември 2010 23:29
Ми това е за да бягат по-трудно хората.
Ако си говорим сериозно, София е сигурно единственото летище в света, до което няма нормален обществен транспорт. Един автобус! Който спира на всяка локва по пътя си! Не знам дали го държат така за да осигуряват хляб на такситата, или от обикновена глупост, но е безобразие.
Докато чакаме някой ден метрото да стигне дотам, би могло да се направи поне експресен автобус до центъра на града. Във всеки град с летище, в който съм бил, съществува такъв.
29 Септември 2010 23:45
Руританче ,
В нелоялен към бакшишковците ли се дигаш ? Ха недей , че и не опитвай ...
30 Септември 2010 00:36
Caramel, скоро - кат направят метрото до летището и гарите..
не е толкова далеч времето - все пак доживяхме да го видим от проекта през Люлин до Младост, ще доживеем (надявам се) и летището и гарите
30 Септември 2010 09:53
Всяко "оптимизиране" на градския транспорт в София, винаги води до намаляване на пътниците, които използват "оптимизирания" транспорт. В случая едно е да стигнеш до центъра за примерно 25 минути, друго е за примерно 45 минути. Колко хора ще имат това време да се влачат с бавния 84? Другото "оптимизиране", което прилагат е увеличаването на интервала между две коли на градския транспорт, което води пак до същото - кой ще седне да виси по спирките с часове, за да му дойде "оптимизирания" автобус? Третото "оптимизиране" е обединяването на маршрути, което пак води до същото - отказ от използване на градския транспорт. Въпросът е: кой има сметка градския транспорт в София да не се използва за пътуване, като резултат от тези "оптимизации"? Аз се сещам за лобитата на такситата, на маршрутките, на бензиностанциите - повече хора ще пътуват с личните си автомобили и евентуално тези, които искат да изкупят на безценица градския транспорт на София.
30 Септември 2010 11:03
Според мен, автобус 284 беше едно много добро решение, защото големият поток от пътници за летището отива на Терминал 2. Автобус 84, пък играе по-важна роля като превозващ пътници в интервла Орлов мост - Надлеза след пресичането на трамвай 20. Сега очаквам тъпканица в 84, нерви, неудобство за достигане на Терминал 2, с една дума мярката е не в полза, а срещу интересите на гражданите. Ама така е, когато нещата се "оптимизират" по терка на гения на икономистите, Симеон Дянков.
30 Септември 2010 11:56
Много добро решение преди години беше създаването на бързите автобуси с червени номера и с номер с 200 по-голям от "бавните" автобуси по същата линия, с които сравнително по-бързо се стигаше до по-отдалечените райони на София, но с демокрацията това разумно решение беше унищожено. Вероятно след няколко десетки години някой ще се сети как да реши част от транспортните проблеми на София и пак ще се появат бързи и бавни автобуси, но дали ще доживеем тези времена? Би трябвало с закон Градския трансорт в София да бъде задължен да закарва пътуващите в рамките на определен времеви интервал в зависимост от разстоянието, като времето за превоз да расте по-бавно, отколкото разстоянието. Примерно за 5 км за 15 минути, а за 10 км за 20 минути.

Редактирано от - XYZxyz на 30/9/2010 г/ 14:45:48

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД