:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България ще има поредния университет

Депутатите от ГЕРБ прокараха решението за появата на още един, 31-ви университет у нас. След като преди месеци одобри появата на Пернишки университет, вчера парламентът преобразува и Висшето училище по библиотекознание и информационни технологии в университет. Негов ректор е Стоян Денчев - бивш депутат от ДПС и шеф в "Мултигруп", по-късно член на надзорния съвет на държавното дружество "Информационно обслужване", а отскоро - почетен консул на Оман у нас.

Решението предизвика остри дискусии сред депутатите. ДПС и "Синята коалиция" категорично заявиха, че не е редно в България да се създава поредният университет. Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан и лидерът на ДСБ Иван Костов коментираха, че така девалвира висшето образование у нас. "Защо участваме в това мошеничество? Какъв университет е пернишкият? Произвеждаме менте висшисти", възмути се Костов. Местан обвини просветния министър Сергей Игнатов, че вместо да спази ангажиментите си за окрупняване на университетите, предлага създаването на поредната структура. От ГЕРБ се мотивираха с това, че трябва да се поддържа желанието на висшите училища да се развиват и да дават по-качествено образование.
11
1725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
29 Септември 2010 20:59
За какво си говорим толкова време , че и името ти забравих , Математико . Няма да ми биваш ясен , докато не вложа нужното , да изхвръкнеш от публичното пространство , Тарикат ниеден ...
29 Септември 2010 21:08
Университет по библиотекарство...А бяха добър полувисш институт. Сега ще произвеждат дипломи.
-----------------------------------------
Блогът на Генек
29 Септември 2010 21:28
Идиотизъм
29 Септември 2010 22:00
ректора е съученик на бат Бойко от МВР академията ; -)
29 Септември 2010 23:30
Иван Костов като олицетворение на непризнатото никъде в развития свят българско политикономическо образование на социализма, и още по-силно олицетворение на приложението му в политиката, да вземе да си трае!!!
30 Септември 2010 00:47
Костов, .
30 Септември 2010 06:54
Това била "разтърсващата образователна реформа" на Игнатов.
30 Септември 2010 07:26
Егати държавата! Прав е Костов за вишистите - менте!
30 Септември 2010 09:20
Къде е сега специалистът по праволинейна алгебра, да ви обясни как нищо не разбирате!
30 Септември 2010 10:31
От МУТРАТА Сергей Игнатов, бивш боксьор, какво друго може да се очаква. Той е свикнал да нанася разтърсващи удари, затова ще има, цитирам, "разтърсваща академична реформа". Ще разтърсва, докато стане професор, после ще кротне и ще му е през оная работа какви говна е изцвъкал. Всичко това, ако му стигне времето. ПроЗтият народ бавно и полека започва да се съпикасва, че го управляват нагли глупаци като минфина, като мутрата Игнатов, като "недоучката" Цветанов, като тврдият блюстител на единствено верната, безалтернативна партийна линия на ГЕРБ, пламенната Цецка Цачева, като не особено добре съобразяващия ситуацията транспортен министър и т.н. Когато Б.Б. схване, че те повече му вредат, отколкото му помагат, и ги отстрани, може нещо да се помръдне. Не вярвам, обаче, Б.Б. да е способен на такова прозрение. Той отстранява свестните. Пример за това е случаят Анна-Мария Борисова.
30 Септември 2010 14:16
Тъй де, нека има конкуренция на Пернишкия университет в информационните технологии
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД