:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 581
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Професионализми

Няма я вече империята, ама англичаните си останаха "фърст" поне в две работи: Шекспировия театър и некрологията. Всеки "Икономист" завършва с такъв хубав некролог, че ти се ще да си на мястото на покойника. "Тя никога не дръпна завесите в спалнята си", пише този път седмичникът и пояснява, че кралицата майка не просто е имала лична прислуга от 100 души, ами ги е карала да вършат каквото е трябвало да вършат.

Тя винаги ми е била пример - беше професионалист в занаята си на кралица - четем в "Монитор" думите на Симеон, когото някои българи нарекоха Горския, но това прозвище и в мъгливия Албион върви, щото, когато простолюдието говорело английски, а благородниците - френски, Robin des Bois (Робин Горския) бил не друг, а самият Робин Худ, дето Нотингамският шериф все му се сърдел, че взема парите на богатите и ги дава на бедните. Приказката има продължение, известно само на медиевалистите и нам: накрая Робин послушал шерифа, взел парите, изчезнал в гората и повече ни се чул, ни видял...

Но за други, сериозни работи пишат нашите вестници; например как сме продали Варненската корабостроителница на самите себе си - т. е. на БМФ-параходство. Фелини още бе юноша бледен, когато казваха: "Италианците са беден народ, вземат един от друг пари на заем и с това се препитават." Нане на Вуте го е казал по-хубаво: оти ги ручахме жабетата?

Нане и Вуте са за пантеона на мъдреците. Ще пошушнем на "Труд" една тайна: пантеон е едно нещо за много богове или герои, пък гробницата на Батенберг е за един човек. Ама ха да не се заяждаме като РСЕ с "Demokratsia". Където една журналистка ги е надробила едни... Че и натяква на "закъснелите праведници", бълнуващи за антисемитизъм в България, че се били уплашили да не би въпреки коварните им кроежи "България все пак да бъде поканена в НАТО през ноември". Сакън, на такова коварство и Нотингамският шериф не беше способен. Yes, Робин!
6
570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
10 Април 2002 14:58
Това ли пишело в Робин Худовия “Труд”? Щото аз вече не го чета, откакто ми писна от тая пуста тяхна борба за правда и за свобода/ най-вече от финансовия шмекер – Милен Велчев/.Тогава, не ни остава друго, освен да помолим Робин Худ да се пребори и за малко повече култура. Това не ми дава покой още от времето , когато пишех във форума като анонимен.
10 Април 2002 15:06
Дон позна преди да прочете! Е те на т'ва му викам сибилизъм!
10 Април 2002 15:07
Am I sure?
10 Април 2002 18:26
Но какво против имате моля? Не ви разбрах. За Робин Худ/тошо тошев/ ли? Чувам днес по радиото, че е подгонил и другото юпи. Все някой ще му падне, може би в опънатите мрежи. Той е и с висок боен дух.
10 Април 2002 18:37
Нямаш нищо общо, Сибила, освен ника. Става въпрос за мнения 20-21 оттук
10 Април 2002 19:35
Хи-хи! Много кукувици, много гнездо, много нещо! 666 като го обърнеш, става Планета 999.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД