:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пенсиите замръзват поне до 2017 г.

Полицаите поискаха да не им увеличават стажа като на другите граждани
снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Сегашните пенсионери, които редовно протестират в София, могат да се надяват в следващите 7 години най-много на бонус при добро изпълнение на приходите.
Безпрецедентното замразяване на пенсиите от ГЕРБ ще изкара и още един управленски мандат, стана ясно от дебатите по гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване в социалната комисия. "След 2017 г. може да се мисли за кардинално увеличаване на пенсиите", обяви пред депутатите социалният министър Тотю Младенов. Той направи уговорката, че при преизпълнение може да се мисли само за някакви добавки за възрастните. Това обаче би трябвало да означава, че на практика още 7 г. не бива да се очаква увеличение на минималната пенсия, която сега е 136 лв.

Управителят на НОИ Христина Митрева също призна, че положението на настоящите пенсионери с нищо не може да се подобри, освен да се увеличи тежестта на всяка година трудов стаж, което ще вдигне пенсиите им чрез преизчисляване. Подобна мярка е заложена в проекта за пенсионна реформа от 2017 г., когато тежестта на всяка година стаж ще участва при изчисляване на размера на пенсията с 1.2%, а не както е в момента 1.1 на сто.

В момента разчетите показват, че ако се спазват заложените параметри и политиката по доходите, през 2017 г. фонд "Пенсии" на НОИ дори трябва да е на плюс със 117 млн. лв. А демографската картина става най-тежка през 2030 г. Точно когато са изчерпани всички елементи за защита на системата, чрез увеличаване на стаж и възраст, чрез осигурителни вноски, чрез контрол на системата, инвалидни пенсии и т.н., тогава вече трябва да започнем да използваме натрупания ресурс в Сребърния фонд, който в момента е 1.7 млрд. лв. Дотогава трябва да се увеличи 3-4 пъти", каза министър Младенов.

Председателят на комисията Драгомир Стойнев обаче попита с какво ще се пълни този фонд, като няма никакви приходи от приватизация. За 2011 г. са заложени само 400 млн. лв. Той предупреди, че трябва много да се внимава с разрешението парите да се инвестират срещу по-голяма доходност, защото това носи и повече рискове. "Да не се окаже, че не само няма да се увеличат, но и може да се загубят", каза Стойнев.

По време на заседанието зам.-шефът на синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев обяви, че полицаите са против увеличението на стажа им с 3 години. "Получава се така, че хора, които са подписали договори да работят 20 години, веднъж държавата им ги увеличава с 5 г. при предишната реформа и сега втори път с 3 г.", каза Грозев. Той поиска и за младите пенсионери по специалните закони правилата да не се променят до 2014 г., както за другите категорийни работници.

"Без да звучи зле или опасно, ви приканвам най-отговорно с армията, с полицията със служителите от МВР да не си правите експерименти", съвсем сериозно предупреди депутатите синдикалният лидер. И попита какво налага това увеличение на пенсионната възраст с 3 години, въпреки че по законопроект става въпрос за стаж. Както "Сега" писа, сега служителите в силовите ведомства се пенсионират средно на 50 г. благодарение на изключително облекчени условия и без да се осигуряват за своя сметка.



ДЕБАТИ

В сряда социалната комисия прие на първо четене промените в Кодекса за социално осигуряване с 12 гласа "за" и 5 "против". Срещу тях гласуваха депутатите от БСП, ДПС и "Синята коалиция". Червените се почувстваха обидени, че никой не ги поканил на дебатите и не чул предложенията им. Хасан Адемов от ДПС пък заяви, че е несериозно такъв важен законопроект да се гласува на извънредна комисия късно следобед и след 7-часови дебати за държавния бюджет. Цветан Костов от "Синята коалиция" обяви, че те ще гласуват против, понеже като дясна партия не могат да допуснат национализацията на парите в професионалните фондове по индивидуалните партиди на работещите при тежки условия. Христина Митрева обаче каза, че тя лично смята, че това трябва да става с изричното съгласие на самите хора.
156
3625
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
156
 Видими 
12 Ноември 2010 19:21
Те ако забавят още малко индексиране на пенсиите , после няма да има смисъл от индексиране - хората си отиват, умират като мухи- идете и вижте каква леш е по болниците . Старците вече дори и не мечтаят за болнична ромощ - парите им не стигат, гледат поне младите да преживяват.
12 Ноември 2010 19:28
на практика още 7 г. не бива да се очаква увеличение на минималната пенсия, която сега е 136 лв.

Бойко е пропуснал да обяви, че е замразил инфлацията и цените за същия период.Иначе не всеки е дете на висш офицер на Държавна сигурност, каквито са Борисов и Цветелинка-дето МУ пере потниците...и си има Банка.
12 Ноември 2010 19:32
Без да звучи зле или опасно, ви приканвам най-отговорно с армията, с полицията със служителите от МВР да не си правите експерименти", съвсем сериозно предупреди депутатите синдикалният лидер.


Какво значи това, преврат ли ще правят? Май така ще е най-добре, за за се приключи веднъж завинаги с милиционерските им пъшкания и охкания.
12 Ноември 2010 20:08
Тия са за разстрел!
Народът спи и ще заспи вечен сън.
Няма ли край тоя кошмар?!?

____________________________________
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
12 Ноември 2010 20:21
Тоя май е за отстрел:

По време на заседанието зам.-шефът на синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев обяви, че полицаите са против увеличението на стажа им с 3 години. "Получава се така, че хора, които са подписали договори да работят 20 години, веднъж държавата им ги увеличава с 5 г. при предишната реформа и сега втори път с 3 г.", каза Грозев. Той поиска и за младите пенсионери по специалните закони правилата да не се променят до 2014 г., както за другите категорийни работници.


То бива нахалство, ама неговото минава сякакви граници...
12 Ноември 2010 20:27
Някой да ми припомни дали в световната история има извършен поне един полицейски(милиционерски) преврат?

Тъп, по-тъп, най-тъп, български полиционер
12 Ноември 2010 20:33
Това е подсказване за кандидат-пенсионерите: НЕ ОЧАКВАЙТЕ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА!
Спасение поединично!
---------------------------
Блогът на Генек
12 Ноември 2010 20:42
Някой да ми припомни дали в световната история има извършен поне един полицейских(милиционерски) преврат?

Ами ние от край време сме си първи- "първото" селско въстание, "първото" антифашистко, защо не и първото милиционерско. Така и ний ще сме дали нещо на света. И без това при тези условия - на пенсиониране, здравеопазване, заетост и заплащане, милиционерите ще се окажат единствените способни все още да мърдат.
12 Ноември 2010 21:03
Получава се така, че хора, които са подписали договори да работят 20 години
Верно ли има 20 годишни договори? Аз кандисвах и на 10 годишен да стана шеф на шапката, ама не ме взеха. Връзките ми били лабави, не държали шапката добре.
Бойко е пропуснал да обяви, че е замразил инфлацията и цените за същия период
Не е пропускал нищо. Обяви, че ще има дефлацио и покупателната способност ще расте. Но не е споменавал за твоята или моята покупателна способност. Явно си е мислил пак за любимата при обявяването.
12 Ноември 2010 21:18
Миналата година, ако не се лъжа, СерГейчо им увеличи пенсиите с 20%, без да има ръст в икономиката. Нормално е да почакат за следващото увеличение, докато икономиката реализира ръст от поне 20%.

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
12 Ноември 2010 21:28
Не знам дали сте забелязали, но основните храни поскъпнаха с 15-18% за година и нещо. Под мъдрото управление на Дянков. Пенсионерите скоро ще трябва да избират - да умрат от глад, или да си продават къщите.
12 Ноември 2010 21:34
Маринчо, като ти увеличат 150-те лв. с 20 % веднъж на 8 години (от 2009 до 2017), при това в началото на периода, дъл ша ти стигнат за погребение в края му, а?
И ми спести, ако обичаш, аргументите, че хак им е на тези хора (нашите бащи и майки), щото са работили през соца и толкоз са и работили или че всички вкупе с котките и кучетата трябва да имигрираме и да заработим в твоята фирма. Щото повечето не само са работили, ами още има какво да се краде и руши от заработеното от тях.
12 Ноември 2010 21:50
Плювачи, най-напред трябва дя се увеличи производството на стоки и услуги.След това-производителността на труда и ефективността на производството, тогава заплатите и след една година-пенсиите...Както и да го плюете-това е, нещастници....
12 Ноември 2010 21:52
При разходопокривните схеми за пенсии има толкова, колкото може да отдели реалната икономика. Това е!

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
12 Ноември 2010 21:54
Безхаберието и цинизма на някои форумци са потресаващи! ...
12 Ноември 2010 22:00
за Манрико, както и за другите богаташи човека е нищо- важни са парите , макроикономиката. Няма какво да направим - навеждаме глави и се опитваме да оцеляваме. Нямаме шанс за друго - все пак сме работили при социализма.
12 Ноември 2010 22:13
Плювачи, най-напред трябва дя се увеличи производството на стоки и услуги.

Скъпи, умният бизнесмен преди да почне бизнес, търси къде са пазарните ниши.
Това се учи в първи курс по икономика.
Не да произведеш шайби с гайки ипосле да им търсиш пазар и да се окаже, че никой не използва такива.
Първо се търси къде е платежоспособното търсене.
Та като нема потребление, щото хората нямат пари, ни един няма да увеличи производството си.
Виж какво става със старата планина - потреблението намаля, производството намяла.
Само че от икономика разбират сички маринчовци. А лошото е, че напоследък са се навъдили едни - от икономика разбират, човеци не са, що е то?


____________________________________
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
12 Ноември 2010 22:15
манрико, пресни данни - тазгодишните 63 милиарда БВП скача на 77 милиарда догодина според бюджета на малкия идиот. В същото време приходите на държавата падат от тазгодишните 26 милиарда на плнирани 23 милиарда.
Та за кой ръст става дума?
12 Ноември 2010 22:15
Вижте дайте да се разберем,
СерГей е виновен за всички, минали, настоящи, бъдещи прегрешения, провали, издънки, откровенни недомислия и най общо казано ГАФове на финансовата политика на ГЕРБ. Това по принцип, а и изобщо, както и за конкретната изцепка, в частност.
Това хубаво,
(опитах се да обесня каква е позицията на ГЕРБ)
Сега ...
Бихте ли могли да ми подскажете КАКВИ са Несъмнените Успехи и Беспорни Заслуги, на Партията, Лидера, Вожда (той същий господин генерал лейтенанта от Банкя), както и ордата верни Адепти, в тихата им война на финансовия фронт?
Това го казвам, твърдо убеден в постиженията ИМ, и вперил поглед напред, към светлото бъдеще, което ни очаква под десницата МУ.
----
А моят пенсионен план е ясен, на 45 със собствена квартална кръчма, и една дузина млади сервитьорки за кеф на клиантелата и лично мое хедонистично наслаждение.

Редактирано от - intel_inside на 12/11/2010 г/ 22:18:32

12 Ноември 2010 22:16
Това не е ли противоконституционно? Със задна дата да им се отнема на пенсионерите увеличаването на пенсиите всяка година? Щото доколкото знам - законът е всяка година да има осъвременяване на пенсиите... и хората така са си организирали живота...

Да не говорим, че е имало и увеличаване на възрастта за пенсиониране, пак със задна дата/за работещи в момента/.

Като ще срутваме държавата да я срутваме по-бързо, но пък юридически изпипано ; )
12 Ноември 2010 22:20
Пресните данни, приятелю, са публикувани в съседство в раздел "Икономика". За първи път от 2008 насам има растеж на БВП на годишна база и той е 0, 2% спрямо третото тримесечие на 2009.

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
12 Ноември 2010 22:32
При разходопокривните схеми за пенсии има толкова, колкото може да отдели реалната икономика. Това е!

манрико знаеш ли че наполеон бонапарт е казал че най много се страхува от революцията на гладния стомах
12 Ноември 2010 22:44
Аууууу,
Колегата Манрико просто ме закопа ,
Аз бидейки един човек проЗд и необразован (почти идеален кандидат за ГЕРБерист), посипвайки си главата с пепел, и сювсем ама сювсем неориентиран в сферата на сравнителния финансов анализ, все пак Шъ Си Позволя смирено да попитам,
Възможно ли е да представите така една графика за ... ъъъ еволюцията на това пусто БВП за периода, за да можем така да видим... Къде сме нии, къде сте вии както се казва.
Прочие, съвсем съвсем така извън котекстуално, шъ си позволя да ви замоля, ако ви е възможно така, да предоставитена широчките народни маси, едни такива цифрички касаеши онази глупава компонента наречена незнайно защо "Държавен Дълг", както и еволюцията им за периода, както в абсолютна стойност, така и като процент от туй пусто БВП.
Покорно благодарим за рррррррибата и всичко останало.
12 Ноември 2010 22:47
Възможно ли е да представите така една графика за ... ъъъ еволюцията на това пусто БВП за периода, за да можем така да видим... Къде сме нии, къде сте вии както се казва.

Графиките - пак в съседния раздел на вестника. Претенции - пак там.

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
12 Ноември 2010 22:53
При разходопокривните схеми за пенсии има толкова, колкото може да отдели реалната икономика. Това е!
Така е, но само като общ разход. После следва едно преразпределение и от пенсиите на повечето хора се взима половината и се плащат високите незаработени пенсии на бившите от МВР и МО.
12 Ноември 2010 22:56
Манрикич,
не се прави на тапа ,
Като за човек любител - финансист - пазарник,
би трябвало ужасно добре да разпознаваш, какво точно става, а не да редиш дитириби за тикваджия и тиквофили.
По съветите на дедо ти,
не знам как седят нещата,
ама да си увеличиш дълговете спрямо оборотните двойно,
и да постигнеш растеж от 0.2 и то към спаднал период, ич не е повод за гордост.
N'est pas?
Тук въобще изолирам булшетизмите за пенции - това просто значи че трябва да пращам повече пари на наште. А другото което значи е че такива като нас "проздо забрави", ако не си закътал нещо на страна, няма да я бъде тази. И вече споменах, ама да завторя програмисти на 60, аз поне не познавам

Редактирано от - intel_inside на 12/11/2010 г/ 22:57:31

12 Ноември 2010 23:07
Не се занимавайте с Манерку, нали знаете, че всеки рано или късно преминава през собствената си пустиня. Докато вее перчема, го оставете на мира и просто му скрийте името като мен. Не си заслужава да се дърляте с радиоточки.
Като му дойде времето и препъникамика, ще му го изкараме през носа, нищо че на умрело куче нож не се вади.
Сега е още на коня.

____________________________________
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
13 Ноември 2010 00:58
Стана дума за пенси та се сетих един много стар виц.Събрали се на кръгла маса всички органи на човека и заседават на кой се полага пенсията.Ръцете казали на нас се полага защото цял живот работим.Краката на нас се полага защото ви носим всички.Очите с още по големи претенци че ако не са те никаква работа неможе да се работи.На края с тих глас се обадил и последния орган.Аз цял живот работя на тъмно , влажно и миризливо място.Без мене изобщо никой от вас сега няма да съществува.Кой си ти?Я стани да те видим извикали всички в един глас.Е ако можех да стана никога нямаше да искам пенсия и отново си легнал на та**ите.....

Редактирано от - sybil на 13/11/2010 г/ 01:13:33

13 Ноември 2010 01:30
Безпрецедентното замразяване на пенсиите от ГЕРБ ще изкара и още един управленски мандат

От Герб зависи най-много до 2013 г.. Така, че да не се опитват да твърдят неща, дето не зависят от тях. През 2013 г. избирателят ще реши, какво ще става и с пенсионната система и с размера на пенсиите.
13 Ноември 2010 03:10
Брайти, пак че изберете Боко, нема страшно. Ама ти още отсега се ориентирай, и стани боковист. Така де, да изгрее слънце и на твоята улица. Шот както фалиш СерГейча, не те чака нищо добро - Гоце че го гътне.
13 Ноември 2010 03:25
lukcho2,
още като се правеше Герб ме каниха. Така, че ако съм искал да ставам гербар да съм го направил отдавна.
-
А и пенсии и всичко ще се оправи само, когато управлението на страната бъде поето от Либертас България. И тъй като нещата трябва да се оправят, то управлението на Либертас е неизбежно. Не щото, аз съм си го наумил, а просто историческа необходимост. Просто няма друга партия, която да знае какво да прави Натиснете тук, искрено да иска да го направи и да може да го направи.
13 Ноември 2010 03:28
А Сергей Станишев е интелигентен и честен човек, когото уважавам и бих се радвал да ми бъде опозиция.
13 Ноември 2010 04:51
Брайтмане, ще ми позволиш два въпроса тук:
1. В раздела "Икономическа Среда" на програмата ви, точки 2 и 3 не си ли противоречат? Как така хем няма да се месите в личните и частноправни отношения между гражданите, хем ще защитавате волята им от всякаква принуда? Че тя принудата ще се проявява тъкмо в личните им и частноправни(егати и термина) отношения, в които вие няма да се месите!
2. Защо в разделите "Сигурност" и "Правосъдие" не видях дори намек, че ще разследвате и давате на съд ВСИЧКИ сигнали за извършени злоупотреби, кражби и корупция през изминалите 20 години на "преход"?...
13 Ноември 2010 04:53
Един ден Бойко ще падне от власт от онова, което пренебрегва - пенсионерите и провинцията. Винаги става така.
13 Ноември 2010 05:07
Освен това, Брайтмане, би ли поразяснил точка 4 от раздела "Конституционна Реформа" - нещо не ми се връзва: Парламента ще одобрява министрите - това добре, ясно, ама хем ще може да ги гони поотделно, хем цялото Правителство няма да може да изгони?! Ами че това е безсмислица някаква - ще ги изгони един по един всичките, щом не може топтан - резултатът е същия! Поясни го, ако обичаш...мерси...
И още нещо: нима ще запазите безумно големия брой депутати в Парламента, заедно с всичките им разточителни харчове по сътрудници и околосветски пътешествия!?...
13 Ноември 2010 05:19
По-късно сигурно ще имам и други въпроси - не за да ти опонирам, а защото програмата ви трябва да е пределно ясна и изчистена от всякакви двусмислици, които да дават основание да бъдат тълкувани по различен начин, иначе в даден момент ще може да бъдете обвинени, че сте заблудили избирателите и не изпълнявате програмата си...
13 Ноември 2010 05:35
И още нещо, Брайтмане: в раздела "Икономическа Среда" - частната инициатива НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА да бъде неограничена! Неограничената частна инициатива СЪС СИГУРНОСТ ще застраши интересите на държавата, което е и бедата на днешния ден, а нали ние искаме утрешният да бъде по-добър?! Изчистете го - не може частният интерес да е по-важен от интересите на държавата, помисли само до какво би довело това!...
След което, пък, точка 5 от същия раздел ограничава(и правилно) "неограничената" частна инициатива...

Редактирано от - Т_Живков на 13/11/2010 г/ 05:47:23

13 Ноември 2010 08:06
Не мсля, че пенсионерите живеят с тия 136 лева.Като им гледам пълните торби, в големите търговски вериги това твърдение, е само статистика.Лошото е, че по младите никога няма да вземат пенсия заради тарикати работодатели.
13 Ноември 2010 08:12
маринчо не е богаташ. Типичен лакей с мерак да го видят. И с неясна мечта един ден и той...
Пенсиите замръзват...А хората?
И не е виновна системата - тя е толкова добра или лоша, колкото са избралите я.
А избралите я не са пенсионерите. Нито ние, дето внасяме.
Олдмад е прав - има хора със съботни дежурства. даже хининчета са им придали за подкрепа...
-----------------------------------
Блогът на Генек
13 Ноември 2010 08:14
Не мсля, че пенсионерите живеят с тия 136 лева.Като им гледам пълните торби, в големите търговски вериги това твърдение, е само статистика.

Като изключим лъжата в първия глагол, останалото е познато: "Алчни старци, изпълзели по магазините"...
----------------------------------------- ---
Блогът на Генек
13 Ноември 2010 08:24
Не мсля, че пенсионерите живеят с тия 136 лева.Като им гледам пълните торби, в големите търговски вериги това твърдение, е само статистика.

Уфффф, то добре, че са децата-емигранти да пращат пари... Че да могат и родителите им да си напазаруват, и данъците да си платят, та да захлебим и ние загубеняците, дето стоим в БГ-то...
13 Ноември 2010 08:30
Като изключим лъжата в първия глагол, останалото е познато: "Алчни старци, изпълзели по магазините"...


Къде я видя тая лъжа бе другарю?
13 Ноември 2010 08:38
Не мсля, че пенсионерите живеят с тия 136 лева.Като им гледам пълните торби..

Не мсли, а действай - видиш ли пенсионер с пълна торба, веднага в кауша!
Ше ми пазаруват те...
Къде се намирате вие бе, пенции дърти и безполезни?!
Не видите ли каква криза е?
Дянков едва Ми кърпи бюджета, Аз тука..магистрали имам да откривам, заради вас..атомите с голи ръце тряба да цепя, а вие ше ми се моткате из моловете, и ше си пълните торбите..
Я така, по-бързичко и под строй, марш към Орландовци!
13 Ноември 2010 08:53

Па не можАХ да разБЕРА защо се КАСВАТ тея пенсионери!!!!!
Такава борба беше да ВКАРАТ стандарта "стара планина" , за да може пенсионерите да се хранят здравословно и доживеят, до каТо направят реФОРМИТЕ......
13 Ноември 2010 09:35
При сегашната пенсионна система, задачката какви да са пенсиите е елементарна, за 6 клас - един басейн се пълни от М тръби, всяка с дебит m(1), m(2)...m(m) и се източва през N тръби, всяка с дебит n(1), n(2)....n(n).
По-ясно представено, това е функция от вида N=f(M).
Всичко друго са окуми по темата.
13 Ноември 2010 09:44
Така е, така е... Дайте им още един мандат. Те са "готини" хора последователите на Пожарникаря...
13 Ноември 2010 09:47
По-ясно представено...

Къде видиш яснота в таз неопределена функция уважаеми?
Че тя си е разтеглива точно като локум!
13 Ноември 2010 10:23
OLDMAD

Не мсли, а действай - видиш ли пенсионер с пълна торба, веднага в кауша!
Ше ми пазаруват те...
Къде се намирате вие бе, пенции дърти и безполезни?!
Не видите ли каква криза е?
Дянков едва Ми кърпи бюджета, Аз тука..магистрали имам да откривам, заради вас..атомите с голи ръце тряба да цепя, а вие ше ми се моткате из моловете, и ше си пълните торбите..
Я така, по-бързичко и под строй, марш към Орландовци!


Тука до морето е така пенсионерите са пачки.Имат по няколко жилища(или магазини) дават ги под наем, и си живеят добре.За сведение, най ниският наем в широк център е 400-500 лева.Това е положението.Цялата дандания е пушек.

13 Ноември 2010 10:34
Гугутка дедова, чети гуглето бе майка му стара!
Напиши "рентиер" или "наемодател",


И какво променя това?
Ти май като няма какво да кажеш търсиш под вола теле?
Важното е че взимат наеми, и живеят добре.

Редактирано от - nikcv на 13/11/2010 г/ 10:35:43

13 Ноември 2010 10:34
"Без да звучи зле или опасно, ви приканвам най-отговорно с армията, с полицията със служителите от МВР да не си правите експерименти", съвсем сериозно предупреди депутатите синдикалният лидер.
Е, за останалите експериментите са разрешени. Към народомразещата власт се присъединиха и синдикатите. Пък аз пак питам - учителите по-малко ли са ценни за обществото от полицаи и военни, та техният учителски стаж расте с още три години, за да имат право да се пенсионират 3 години по-рано, но с доста по-ниска пенсия до навършване на изискуемата възраст.
"Правителството цени полицейската палка по-високо от учителската показалка", защото "Мирогледът на правителството се простира между белезниците и футболното игрище". / Цитираните фрагменти са изказани от Атанас Семов, който отбелязва още в своя статия, че днес мълчанието не е само подлост, а опело./ Опело за нас самите и за многострадалното ни Отечество.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД