:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Показаха писмата с фалшифицирания подпис на Бойко Кишков

Бавят отчетите на цигарени фабрики заради руска нота

Бордът на "Булгартабак холдинг" извади от активите на дружеството института за тютюна
Отчетите на няколко дъщерни дружества на "Булгартабак холдинг" нямат одиторска заверка заради руските претенции към част от имотите, съобщиха от холдинга. Счетоводителите нямало да подпишат балансите, докато междуведомствената комисия не реши реални ли са имуществените претенции към дружествата.

Ако отчетите не бъдат заверени навреме, консолидираният баланс на холдинга ще се забави. Без финансови данни за последните 3 г. приватизационната процедура също ще зацикли, предупреждават експерти. От холдинга са получили уверение, че междуведомствената комисия, която проверява руските претенции, ще има отговор още идната седмица. Експертите от Русия вече били тук. Документите доказвали, че след Втората световна война част от имотите на германската фабрика "Реемстма" са дадени като репарации на бившия Съветски съюз. Претенциите са към имоти на фабриките в София, Благоевград и др.

От "Булгартабак холдинг" вчера представиха 4 документа, които доказват, че руската фирма "Союзконтракт-Булгартабак" е получила лиценза си за продажба на 8 български марки цигари, представяйки фалшиви документи пред руското патентно ведомство. Това става през март 2001 г., когато шеф на холдинга беше Бойко Кишков. В договора, с който "Булгартабак холдинг" дава право за тази продажба, представен до РОСПАТЕНТ, подписът на Бойко Кишков е фалшифициран.

По този повод руският пълномощник на холдинга - фирма "Ляпунов и Ко", препоръчва на РОСПАТЕНТ да не регистрира марките, защото документът бил "оформен по ненадежден начин". Последвало ново писмо от името на Бойко Кишков до руските адвокати, но пак с фалшив подпис. С него се нареждало регистрацията да бъде изпълнена. В резултат на 22 март 2001 г. лицензът е даден.

Никой от предишното ръководство на холдинга досега не казва защо не са реагирали още през миналата година на фалшификацията. Бойко Кишков също не беше открит за коментар. Сегашният шеф Георги Попов обяви, че документите са открити при ревизия в архива на холдинга. Той обаче не обяснява кой ги е насочил към факта, че има фалшификация на подписите.



ПРАВИЛА

През април дистрибуторите на цигари ще купуват от фабриките стоката при новите условия, приети от директорския борд на холдинга. Това се казва в писмо, подписано от шефа на съвета на директорите на "Булгартабак холдинг" Румен Порожанов, разпратено до предприятията. Те бяха определени преди седмица и според тях месечно търговците на едро трябва да изкупуват по 5 т цигари, като плащанията стават 2 дни предварително. Срещу това решение протестираха търговците, които заплашиха, че ще оспорват в съда. На вчерашното заседание на директорския борд предприятията са отчели заявените количества цигари за март. Бордът е решил институтът по тютюна да бъде изваден от активите на холдинга и да се прехвърли към земеделското министерство.
660
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД