:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 450
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

89 занаятчии укрили патентен данък в София

177 проверки на занаятчии на патентен данък са направили данъчните в София през първите три месеца на годината. По време на тях са хванати 89 предприемачи, които са укрили дейността си или са обявили неверни данни, за да платят по-малък налог. Това съобщиха вчера от Териториална данъчна дирекция-София. Заедно с глобата нарушителите трябва да платят и дължимия за дейността си данък. Чрез проверките е деклариран допълнително патентен данък за 37 871 лв.

Общо над 11 000 магазини, пазари и други обекти са проверили столичните данъчни от януари до края на март и са съставили 862 акта за нарушения. До момента са наложени глоби за 181 142 лв. 85 обекта са запечатани в този период, защото не са издавали касови бележки или са предлагали акцизни стоки без бандерол. На собствениците им са наложени глоби общо за 36 750 лв. Данъчните са обходили и 51 стокови борси, складове на едро, хипермаркети и др., за да проверят дали спазват условията за поставяне на бандероли върху алкохола. Оказало се, че продукцията на 17 лицензирани производителя е с недобре залепени бандероли. Наложена им е парична санкция и ще им бъдат извършени данъчни ревизии.
704
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД