:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 422
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жак Ширак се дърпа от пряк телевизионен дуел с Льо Пен

Снимка: Ройтерс
Предизборният екип на френския президент Жак Ширак постави вчера условия за евентуален телевизионен дуел с претендента за държавен глава Жан-Мари льо Пен, който се класира за втория тур на президентските избори на 5 май, предаде Ройтерс. Ширакистите се опасяват, че президентът ще бъде нападнат заради скандалите за корупция.

Льо Пен вече обяви, че е готов да се срещне пред телевизионните камери с Ширак "на всяко място и по всяко време". Докато претендентът на социалистите Лионел Жоспен се въздържаше от лични нападки срещу Ширак, Льо Пен, който искрено мрази президента, многократно прибягваше до тях в кампанията си. Затова екипът на Ширак поиска телевизионният дебат да не се води пряко, а двамата кандидати за втория тур да отговарят на въпроси на журналисти. "Льо Пен прибягва по-често към клевети и обиди, а не към идеи", обясни представителка на ширакистката партия РПР.

Шефът на предизборния щаб на Льо Пен Бруно Голниш се присмя на тази идея. "Искаме мирен сблъсък, а не просто съпоставяне на монолози", каза той.

Вътрешното министерство огласи вчера окончателните резултати от първия тур. От тях се вижда, че Льо Пен изпреварва Жоспен само с 0,7%, или със 194 658 гласа. Съотношението между двамата е 16,86% на 16,18%. Резултатът на Ширак е 19,88%. Това са най-ниските постижения в 44-годишната история на Петата република за класиране на втори тур.
488
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД