:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 226
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Пустите му полтъргайсти

Темите из печата отново са преплетени като свински черва и понякога трудно се открояват акцентите. Дръпнеш едно, а изскача съвсем друго. Всички, разбира се, дъвчат Горбачов. Но как? "24 часа" третира темата така: "Горбачов се срещна с внучката на Живков. Бащата на перестройката й признал, че много от нещата, които Живков отстоявал, били правилни." Туй, ако четем само "24 часа". "Труд" обаче изведнъж плисва кал върху всеопрощаващата им прегръдка по късна доба в "Шератон": "Живков правеше глупости", каза Горбачов на среща с главни редактори."

"Монитор" е хард пък наобратно: "Затрогващо е и вниманието на централните електронни медии към залязлата звезда на Горбачов... Внезапна амнезия заличи от съзнанието на видни наши журналисти, че именно Горбачов искаше в края на 80-те години да връща принципите на ленинизма."

Кеворкян също е осветлен и в профил, и анфас: "Аз съм като полтъргайст в БНТ, никога не съм напускал тази телевизия" ("Стандарт"). Като прибавим към Горби и Кеворкян и папата, горе-долу ще добием представа за вестникарските теми вчера. "Светият отец идва само с шест гардове", пише "Монитор", цитирайки Бойко Борисов. Много не се разбира това добре ли е или зле.

Не се разбира добре и тезата на участници в "Българският Великден 3" в същия вестник: "Двама великденци обвиниха "най-младия кабинет в света в геронтофилска политика".

Това ли е геронтофилска политика!? Вижте "Труд":

"Горива, парно и ток поскъпват по план": "Токът ще поскъпне с 45,5%, а парното - с 33 % до пролетта на 2004 г... До края на мандата на царското правителство ще се вдигат и цените на горивата заради изравняване на акцизите у нас с минималните ставки в ЕС. Или "Новинар": "Спират безплатното лечение в поликлиниките".

Може би Горбачов дойде с такава цел - да обърка акцентите. Пустите му полтъргайсти.
3
384
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Май 2002 08:37
Омразен на руснаците, дълбоко презиран в страните от бившия СССР и досаден на другите народи Горби е дошъл тук да му правят имидж. Така са спуснали на нашите управници от Вашингтон и те като пуяци, естествено, изпълняват. Журналисти-гъзомийници като Кево, Слави и други се проявиха в разговори и интервюта с този антихрист като чисти продажни лапала. Срамна история.
08 Май 2002 08:59
Ех, как няма някой да измие и на Свежарков гъза!?!
08 Май 2002 15:29
Dolu rucete ot Gorbi Svejarkov!
Ot zadushavashta zloba i jalko bezsilie si se ocvetil kato velikdensko yaice-sinjo-zeleno-cherven.Ne e zdravoslovno, vjarvay mi
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД