:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нямало читава оферта за тютюневия холдинг

"Нито една от фирмите, които кандидатстват за "Булгартабак", не отговаря изцяло на изискванията", обяви вчера земеделският министър Мехмед Дикме. Точно в 12 часа той пристигна в Агенцията за приватизация (АП), за да представи писмената си позиция на заседанието на междуведомствената работна група по продажбата на "Булгартабак холдинг". Попитан дали ще се иска ново наддаване, Дикме отвърна, че това е работа на АП.

"Ние коментирахме пропуските по офертите. Оттук нататък АП да си вземе съответните мерки и да си носи съответна отговорност", препоръча земеделският министър. Според него е необходимо АП да определи срок в който кандидатите да коригират своите предложения и да отговорят на всички поставени въпроси.



ДПС не лобира за никого,



каза Дикме в отговор на въпрос дали движението оспорва офертите за "Булгартабак", защото лобира за "Метатабак", дружество зад което стои Майкъл Чорни. Проблемът за "Булгартабак" е бил обсъден на заседание на парламентарната група на ДПС в четвъртък вечерта.

В офертите на кандидатите има доста неизчистени и неясни въпроси, на които трябва да се даде отговор. Те са непълни и със съществени пропуски, обясни Дикме.

"Искаме максимално разяснение, защото едно е да кажете, че ще купувате 50 000 т тютюн, а друго - в офертите да се вижда, че няма да купувате тези количества", обясни земеделският министър. Освен това имало огромни несъответвствия между декларирани инвестиции и реално заложените пари. Предвиждало се закриване на голям брой предприятия у нас и в чуждбина, което щяло да доведе до по-големи съкращения на персонал от записаните. Липсвали и гаранции, че акциите на новия собственик няма да бъдат прехвърлени на трето лице.

Дикме подчерта също, че трябва да се изключи възможността "Булгартабак холдинг" да изпадне в несъстоятелност и да се повтори случаят с "Химко"- Враца. "ДПС няма да позволи това", заяви той. Малко по-късно вицепремиерът Никлай Василев отрече да има битка на лобита.

АП ще иска разяснения по четирите оферти на кандидатите за приватизацията на "Булгартабак холдинг", стана ясно след продължилото близо 2 часа заседание на работната група за раздържавяването на тютюневия холдинг.



Въпросите към кандидат-купувачите ще бъдат отправени още в понеделник.



След срещата вицепремиерът Николай Василев каза, че на заседанието не са обсъждани въпроси, свързани с възможността за подобряване на четирите оферти. Но добави, че такава възможност не се отхвърля. АП ще подготви уведомителни писма към четиримата кандидат-купувачи, в които ще бъдат поставени въпроси, за които е необходимо разяснение по техните оферти.

На кандидат-купувачите ще се даде разумен срок, в който да отговорят окончателно и тогава АП ще обяви кой е предпочетеният купувач, обясни Василев.
454
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД