:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Г-8 помоли Москва да посредничи в либийската криза

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Френският президент Никола Саркози върви до алжирския си колега Абделазис Бутефлика, руския президент Дмитрий Медведев, шефа на Еврокомисията Жозе Барозу, японския премиер Наото Кан (от ляво на дясно) и италианския премиер Силвио Берлускони и президента на ЕС Херман ван Ромпой (зад тях) след края на срещата на Г-8 в Довил.
Лидерите на страните от Г-8 са помолили Русия да посредничи в либийската криза по време на срещата си във френския град Довил, предаде Дойче веле, като цитира Наталия Тимакова, говорителка на руския президент Дмитрий Медведев. Тя обаче не уточни какъв е бил отговора на Москва.

Страните от Г-8 обявиха подкрепата си за "Арабската пролет" и обещаха финансова помощ в размер на 20 млрд. долара за арабските демокрации. В заключителната декларация от срещата на върха лидерите на индустриално най-развитите държави заявяват, че Муамар Кадафи няма бъдеще в свободна Либия и престъпленията на неговия режим "не трябва да останат ненаказани". Президентът на САЩ Барак Обама съобщи, че ръководената от НАТО операция в Либия трябва да продължи до решаването на кризата. Френският президент Никола Саркози пък посочи, че колкото по-бързо Кадафи се откаже от властта, толкова повече "опции" ще има пред себе си. Франция и Великобритания ще изпратят бойни хеликоптери за нападения срещу наземни цели в Либия. Държавните ръководители на Г-8 призоваха властите в Сирия и Йемен да спрат насилието.
66
1858
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
66
 Видими 
27 Май 2011 19:43
Хм, хм!
27 Май 2011 19:49
Дрън - дрън.
Как ще посредничи Москва като Димата прибързано забрани на Къдрафи да си разтяга шатрата в двора на Кремъл ? Какво повече могат да му предложат руснаците в замяна на оттегляне от властта ?
27 Май 2011 20:07
Поживем - увидим.
27 Май 2011 20:14
Не виждам какво може да предложи Кремъл на Полковника. Стария бедуин се чувства в свои води дълбоко в пустинята. На практика на юг граница няма. Това дето го има на картите са глупости на търкалета. Некви прави линии. Там власт няма. Ще потъне в пустинята и ще си води племенната война. Навсякъде другаде не е в безопасност. Не вярвам да се съгласи.
Единствения разумен вариант е да остане с някъква почетна функция и друг от неговите приближени да поеме властта.
Явно европейците яко са го закъсали щом се унижават да молят Кремъл за помощ. Не се съмявам, че подполковник Путин ще осъществи някоя от поредните си разводки.
Сирия де факто мина под защитата на Русия. Кремъл каза, че нова резолюзия за Иран е изключена. Общо взето западняците си избухаха козовете с Либия и за истински важния регион на същинския Близък Изток са с вързани ръце!
27 Май 2011 20:20
Форумните русофобчета ще получат удар ...Ма как Масква пак щяла да помага..Ужассс..И доста други неща се договориха, освен за Либия и Кораблите..Французите ще инвестират в развитието на туризма в Северен Кавказ. Става дума за няколко милиарда евро . , а пък американците , през сълзи се съгласиха Доку Умаров и другите с него да бъдат включени в списъка на терористите. От борци за свобода- терористи станаха , горките..
27 Май 2011 20:45
Ахъ , Францата се договорила да строи джамии вместо в Северен Париж в Северен Кавказ.
Добра инвестиция.
27 Май 2011 21:15
Въртолети на НАТО преди час са атакували Брега.


Цитата: pro-Horror-off от Сегодня в 21:39:02
НАРОД! НАЧАЛОСЬ ШИРОКОМАШТАБНОЕ НАСТУПЛЕНИЕ НА БРЕГУ!
ВЕРТЫ НАТО НАНОСЯТ РАКЕТНЫЕ УДАРЫ!
Пускай теперь Хамис покажет - чему его там в военных академиях в Москве учили.

Редактирано от - kasapina на 27/5/2011 г/ 21:17:16

27 Май 2011 21:36
Русия си е фактор с голямо Ф, ама иди го обясни на хора, които са застинали в "савецко" време
27 Май 2011 21:42
lenta.ru
"Медведев призвал Каддафи уйти из власти
Комментарии
Полковник не нужен
27.05.2011
Россия согласилась обсуждать будущее Ливии без Каддафи

Президент России Дмитрий Медведев днем 27 мая заявил, что ливийский лидер Муаммар Каддафи "потерял легитимность" и должен уйти из власти, сообщает "Интерфакс". При этом он добавил, что Россия не примет Каддафи на своей территории, если тот решит покинуть свою страну."
ЗИПе, ти отначало казваше че Кадаифа ще смачка западняците. После като не можа да смачка даже и бунтовниците, предвиждаше да се укрепи в Западна Либия. Сега като се вижда че го гонят от цяла Либия, му отстъпваш само пустинята. ЗИПче, ама хич те няма по прогнозите! Аз пък ти казвам, че и в пустинята ще го нямерят, за да го убият (ако дотогава не го убият неговите хора). Той вече е миришещ ходещ труп.
27 Май 2011 21:46
Кой създаде либийската криза и защо Москва да посредничи? Кавказките бунтовници борци за свобода ли са, или терористи? Каква е договорката в замяна на руското посредничество в либийската криза? Защо Саркози не си сърба сам попарата, дето си я надроби? Кой вкара НАТО в конфликта?
27 Май 2011 21:47
А позицията на Русия е много логична: тя просто не може да защити Кадаифа по никакъв начин, даже и да го иска. Пък няма и да го иска, а ще продаде Кадаифа за няколко гроша, пардон за смешни суми от няколко млрд долара, което и направи.
А за Иран - никакво вързване на ръце няма. И там ще падат бомби. И въпросът не е "дали" а "кога". Сирия - също. Всяко нещо по реда си.
27 Май 2011 21:48
Русия е голям фактор за Афганистан. За Либия не е никакъв фактор. Също така, ако Западът реши да бишне Сирия, нищо не могат да направят реално.
27 Май 2011 21:53
За Мемоара не знам, ама фанАли Ратко. Глей ся, де го чу*аш, де се пу*ка. Иначе ме веселят рандомните бълнувания на ЗИПа: при него няма загуба--ако едните пролетарии дадат фира, другите биват драматично включвани в налудния наратив. Като се свършат пролетарии, ще бъдат мобилизирани и приматите. Като свършат и те--нищо чудно и комодорските гущери да бъдат надъхани с омраза към буржоазията. Номерът е феерия да става!
27 Май 2011 22:00
Лукчо, ти май не си забелязал, че в момента "международната коалиция" превключва на задна скорост по въпроса за Либия! Нищо чудно - след като вече мислено бомбандираш Иран и Сирия, то нищо чудно че ти убягват някои факти от настоящето. Преди време именно хора като теб вярваха в настъпването на комунизма... то си е дефект в мисленето, нищо не може да се направи (а и лекарите, и те не могат...)
27 Май 2011 22:18
Пускай теперь Хамис покажет - чему его там в военных академиях в Москве учили.
27 Май 2011 22:19
А за Иран - никакво вързване на ръце няма. И там ще падат бомби. И въпросът не е "дали" а "кога". Сирия - също. Всяко нещо по реда си.

Ха ха ха. Надежди говежди
27 Май 2011 22:23
фактите са неумолими. Западняците хленчат пред Кремъл да помага.
А опревергайте ако можете.
Защото аз отдавна казах, че НАТО е една нефелна организацийка.
Ето и реднеците вече подкрепят Русия. Ако може да им оправи бакиите.
Но ще трябва да си платят масрафа. Кръчмаря подполковник скоро ще им донесе сметката
27 Май 2011 22:30
Като казахте Иран. Ето какво им готвят американците.

У Ирана хотят забрать $200 миллиардов, оставленных на хранение в западных банках

Запад, кажется, вошел во вкус: не успели осесть в карманах банкиров семьдесят миллиардов долларов "экспрориированных" у кровавого полковника Каддафи, как замаячил куш куда крупнее - деньги Исламской республики Иран. Похоже, про них вспомнили, положили глаз, и "процесс пошел". Так, на прошедшей неделе манхэттэнский федеральный окружной суд Нью-Йорка принял к рассмотрению иск, где Иран значится ответчиком . Как вы думате, в чем обвиняют эту страну? Вы не поверите - во взрыве башен-близнецов в Нью-Йорке 11 сентября 2001 года! Простите, но США уже оккупировало целую страну - Афганистан - именно на этих основаниях. Афганистан американцы тогда оккупировали по ошибке, или же в заговоре 11 сентября против них участвовало полмира?
27 Май 2011 22:31
МАй вече имаме и официално признание, че е задействан план "В"
Третия месец тече, ... и вече изтича.
Лошо Сарко, лошо
27 Май 2011 22:31

[/b]США поддерживают Россию как посредника в урегулировании конфликта в Ливии
США поддерживают роль России как посредника в урегулировании конфликта в Ливии и будут тесно сотрудничать с Москвой в этом вопросе, заявил Белый дом.
«Есть соглашения о том, что ливийский народ заслуживает лучшего будущего. Мы будем тесно сотрудничать с Россией, которая будет вести переговоры с ливийцами», – заявил в пятницу заместитель советника по национальной безопасности США Бен Родс, который вместе в Бараком Обамой прибыл в Польшу.
«Мы уверены, что Россия и в дальнейшем будет играть роль нашего партнера», – подчеркнул Родс.
Чуть ранее президент Дмитрий Медведев отправил в Бенгази своего спецпредставителя Михаила Маргелова в рамках посредничества России в мирном урегулировании конфликта в Ливии
27 Май 2011 22:45
Ми ЗИП.е,
След като "бунтовниците" се оказаха нефелни, доде ред на Сарко и този англичанина, след като се видя, че и те я свършиха, кат кучето на нивата доде ред на тов. Мендель.
Нормално бушоните "гърмят" според схемата. При претоварване.
Да видим, но мисля че за тязи работа трябва "гръбнак", дето отсъства при него, така че едва ли ще го възприемат особено сериозно.
Пъки както я е подкарал ..... опъва сума ти нерви в Русия.
ДА видим колко са търпеливи. Цяла година има.
27 Май 2011 22:50
Предполагам, че са обещали на Кремъл тлъсти нефтени полета, но Русия си има премного такива и у дома и по света.
За Русия е важно да има споразумение нефтените фючърси да се крепят около 100 за барел и да не и се правят спънки в постсъветското пространство където с наближаването на руските избори се очакват интересни събития
27 Май 2011 23:10
Според мен договорките са да успеят да поддържат цената окоро 100 долара. Със СА, ..... Защото ако твъгне нагоре 120-140 и повече всички надежди за макар и плахо възтановяване на "атлантическата" икономика отиват на кино.
Да видим колко ще издържат. Целия регион се дестабилицира ударно, а аз не виждам желание за съществени колекции в целите и политиките. Пък и процеса май отдавна е излядъл от контрол. МАйтапа е че точно "инициаторите" би трябвало да са наясни с историята на доктора Франкенщайн

Не ми се гадае какво са му обещавали. То ще се види ...
Макар, че и само снимката в Г-8 и надеждата за някоя "лекцийка" след мандата май е достатъчна. Горбачевизма определено не е идеология, но е доста характерна политическа практика

Редактирано от - 66 на 27/5/2011 г/ 23:27:18

27 Май 2011 23:23
Реалната картина не съвпада със съновиденията на Данаилчо и на ЗИП-чо.
Всички пазарлъци на срещата на Г-8 говорят за приобщаване на Русия към Запада. Голямата цел са президентските избори в Русия.
Русия има голям проблем- бъдещите олимпийски игри в Сочи. По-точно днешният режим има голям проблем. Ако до олимпиадата не се справят с кавказките терористи, нито от Путин, нито от Медведев, нито ог нано-чекисти ще остане перце. А руската империя ще започне следващия цикъл на разпадане.
Всичко говори, че Западът се ангажира с руския проблем. САЩ обявиха пет вилиона за главата на Доку Умаров. Франция ще инвестира в този район милиарди. Правят стъпки във военното сътрудничество. Русия предлага да посредничи за премахването на Кадафи. А не Западът й се моли на колене и със сълзи на очи, както тълкуват съновиденията си Данаилчо и ЗИП-чо. И Русия предлага не посредничество с Кадафи, а посредничество за премахване на Кадафи, с убеждението, че заради престъпленията си Кадафи трябва да бъде премахнат. Авторите на статията отново ни объркаха с руски мужици.
Ето ви нещо по-достоверно.
Натиснете тук
27 Май 2011 23:43
Хонзик,
нъл сме се разбрали, Русия няма проблем, ти имаш проблем. Решавай го овреме, отлагането във времето не е решение!
27 Май 2011 23:46
Викаш "кавказките" "братя" ще дадът фира
Пък разправят, че Лондон бил сигурно място
А "бенгазките", кога?
27 Май 2011 23:46
Гозамбо, ти пък къде го видя тоя Запад в единствено число ? Такова животно вече няма и точно либийската криза го илюстрира най-добре. Няма НАТО, няма Запад, има само алчност и страх. При следващата криза не съм сигурен дали няма да играят от двете страни на барикадата...ахам.
28 Май 2011 00:35
Тоя номер вече го опитаха при иракската криза. Англосаксонците срещу Масква-Берлин - Париж. На последните май им се изчерпа меракът за игра в отсрещната барикада.
28 Май 2011 00:56
Форумните русофобчета ще получат удар ...Ма как Масква пак щяла да помага..Ужассс..

Ма как Масква щяла да помага? Ето как:

In diplomatic shift, Russia calls for Gadhafi to step down:

The summit leaders agree that "the regime of Gadhafi has lost its legitimacy and he must leave, " Medvedev said, according to Russia's state-run RIA Novosti news agency. "This was decided unanimously."

Колебая се дали да приложа "машинен превод" към горното, понеже касапина може да получи удар.

Редактирано от - Oraсle на 28/5/2011 г/ 00:59:32

28 Май 2011 01:18
ЛИВИЯ ПРИМЕТ ТОЛЬКО МИРНУЮ ИНИЦИАТИВУ АФРИКАНСКОГО СОЮЗА, ЗАЯВЛЯЕТ МИД
00:09 28/05/2011

МОСКВА, 28 мая - РИА Новости. Власти Ливии в пятницу заявили, что не примут никакую мирную инициативу по разрешению конфликта в стране, кроме исходящей от Африканского союза (АС), а решения "Большой восьмерки" их "не касаются", сообщает агентство Франс Пресс со ссылкой на заместителя министра иностранных дел Халеда Кааима.
28 Май 2011 03:33
Ми хууво. Ония дет либийците ги немат за нищо ше си продължават да пущат бомби. Кой иска мир - да се договаря с Африканскио поп , пЪрдон - Съюз.
28 Май 2011 03:54
Обзалагам се, че дори и сега, дудукариатът няма да си зададе въпроса- а за какво се драхме толкова време за спасяването на Кадафи?
Внимавайте, другари, вече започвате да викате против политиката на Кремъл!
28 Май 2011 04:28
Не им е за сефте. Когато Путин в прав текст призна за убийството на полските офицери в Катин по лично нареждане на Сталин и се извини официално на поляците от името на Русия - пак викаха че туй не било верно и Путин играел неква игричка или просто бил подведен.
Представяш ли си ? Докараха я до там да изкарат идола си некадърен да разбере че са го метнали собствените му подчинени .
И защо ? Ами само и само да не признаят че Сталин си е бил един кръволок.
Та сега за политиката на Русия по отношение на Либия ще дадат Димата Медведев на вълците без грам съжаление . Ако можеха де.
28 Май 2011 06:41
Ако не ви мързи, поровете се в мненията ми преди два месеца. Тогава казвах, и сега го казвам, че играта на УСА вклЮчва: да се направи една дълга и бавна война, в която либийци да воЮват срещу либийци, в която да не загиват американски и европейски войници, с минимално участие на УСА, която да отслаби въстанниците и да погребе Кадаифа. Това става, само дето още не са убили Кадаифа, скоро и това ще стане. Русия също си пази интересите и гледа какво да изтъргува срещу своята помощ срещу Кадаифа. Всичко е много логично, просто бизнес, прее*ания ще остане само Кадаифа, синовете му. Няма нищо сложно.
28 Май 2011 07:06
"Позицията на Русия по отношение на Либия е еднозначна - Кадафи трябва да си отиде, подчерта Медведев"
Натиснете тук
Феерична мъка, майно ле. касапчо, ципчо, русланка, данил, душето, дусята, параграфчо и прочие руско и червено прашковци тихо плачкат във форумния ъгъл.
Стягайте се за дамаджаната, ребята, че там ще има рев голЕм.
28 Май 2011 07:55
Воцко, уважаеми
не че много ги разбирам работите(завършил съм образованието си зад океана), но когато говорим за Сталин нека да си припомним, че той НЕ е руснак.
28 Май 2011 08:08
Желзезния алавит тов. Асад с помощта на непобедимото руско оръжие продължава да унищожава проамериканските диверсанти!
В Сирии за пятницу убиты восемь участников акций протеста
Силы безопасности Сирии в пятницу открыли огонь по участникам антиправительственных демонстраций, которые прошли после окончания пятничных молитв, в результате чего погибли, по меньшей мере, восемь человек, сообщает «Би-Би-Си».
Представители оппозиции утверждают, что три человека погибли в пригороде столицы Дамаска. Еще один человек был убит в небольшом городе неподалеку от границы с Ливаном.
Утром поступали сообщения о смерти еще четырех человек на юге страны. Пока эти данные не получили подтверждения из независимых источников.
По данным правозащитников, за два с половиной месяца антиправительственных акций убито более тысячи человек. Власти США объявляли ранее о введении санкций против режима Башара Асада.

28 Май 2011 08:45
С ръка на сърцето си признавам - не четох мат'ряла...нито постингите...Меня саде заглавието мий достатъчно...Оправи ми настроението през уикенда...напълни ми душата...Ндааа...

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
28 Май 2011 08:51
А, имало добри новини и за ципчето: осем души убити в Сирия...
28 Май 2011 09:02
Мисля, че накрая всички ще останете учудени от резултата (на участието на Русия в урегулирането на конфликта). Четете внимателно за какво точно е готова да помогне Москва! А съвсем друг е въпросът - Какво ще се получи на практика...
28 Май 2011 09:08
Барми, не бъди лековерен и не се предоверявай на заглавието: няма, не е имало и не ще има никакви молби. Ето правилните новини>
Русия е готова да посредничи за оттеглянето на Кадафи
28 Май 2011 09:21
Тъй де, Сарко нали си направи авиошоуто, сега други да се мъчат да преговарят с Муамар. Пък и сами се натискат ...
А относно Сирия - като го няма Запада, ще видим другарите Ердоган и Путин със съвместни инициативи - много прогресивно и даже "феерично".
28 Май 2011 09:32
Викаш никви молби...
Нареждане шъй било. МА не схванах що не са наредили направо на Кадафи ...
Тая среша ала-бала. СЪществени решения по належащи проблеми йок. ПЪк и Г-то даже разширено до осем има доста големи "дупки"
Това което аз не схванах е дали тия милиарди дето щели да ги дават, явно на Египет, са заем или подарък.
Щото даже в "съюза", Гърция .... не става със заеми, а за Египет дето дереджето е бетер гръцкото

Редактирано от - 66 на 28/5/2011 г/ 09:34:03

28 Май 2011 09:42
Как да помагне Русия? Ми ето така: Натиснете тук
28 Май 2011 09:46
E, 66, толкоз пък да не разбираш. И нареждане не е било. Руснаците сами им се натискат
28 Май 2011 10:00
Преди години тезата беше да се гладало кой има интерес.
Ама напоследък "играта загрубя" и май требе да се гледа кой има нужда. Належаща такава Или но нашенски, кой е "на зор"

Та не ще да са руснаците, ми се чини.
Въпреки, че обещанието да са "добри чичковци" и да не толерират ислямисти в руската свера е нещо ново, то руснаците малко по малко си решаваха проблема.
Виж за Сарко и компания, попаднали в подвижните либийски пясъци, нещата изобщо не стоят така.
Всъщност, инициативата според мен е полезна и трябва да се седне на масата без предваригерни условия и да се преговаря, Руснаците могат да помогнат. Това което ме притеснява е безгръбначието на Мендель. А такива не се земат на сериозно. Така че съм умерен песимист.

Редактирано от - 66 на 28/5/2011 г/ 10:23:05

28 Май 2011 10:20
Виж как хубавичко си го написал , аз нямам време, бягам между компютъра, парцала и прахосмукачката
28 Май 2011 12:12
Смешен плач, а? Ми тва е положението...Русия е в Г-8, държава от световна величина, активен участник в световната политика и икономика . Сравнявате ли го с гостуването на губернатор Уорлик в българския парламент, където разпореди на черното да се вика бяло..до второ нареждане ?
28 Май 2011 12:23
Кой ще намотаваме Сега на веригите на танковете?
28 Май 2011 13:39
Медведев призвал Каддафи уйти из власти.
Каддафи призвал Медведева придти во власть
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД