:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕК предупреди Берлин за смъртоносната бактерия

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Джон Дали
Еврокомисарят по здравеопазването Джон Дали предупреди Германия да се въздържа от преждевременното огласяване на неточна информация за източника на хранителни продукти, заразени с бактерията Ешерихия коли, съобщи АП. Действията на Германия според Дали са предизвикали страх в цяла Европа и са нанесли финансови загуби на европейски фермери. Той заяви пред Европейския парламент, че такава информация може да бъде направена публично достояние само ако е подкрепена с неоспорими научни доказателства. Освен това европейски експерти остро разкритикуваха мерките на властите в Германия, които определиха като "хаос" и ги призоваха да потърсят помощ от САЩ и Япония. От Световната здравна организация призоваха Берлин да намери източника на заразата до една седмица, в противен случай това нямало да се случи. Общият брой на жертвите на инфекцията със смъртоносната бактерия Ешерихия коли, избухнала в Северна Германия, достигна вчера 25 души, след като местните власти в Долна Саксония съобщиха за смъртта на мъж. Властите все още не могат да идентифицират източника на инфекцията, която доведе до разболяването на повече от 2600 души в най-малко 14 страни. Вчера властите в Германия заявиха, че броят на новите случаи на германци, заразени със смъртоносния щам на бактерията, значително е намалял.

Земеделските министри на страните от ЕС увеличиха до 210 млн. евро сумата, предложена за компенсация на земеделските производители, понесли щети от разпространението на бактерията. Ден преди това цифрата беше 150 милиона. Според Испания само седмичните им загуби надхвърлят 225 млн. евро. Вчера испански фермери раздадоха 40 тона безплатни плодове и зеленчуци в Мадрид.
1
804
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Юни 2011 11:24
Пречи ми този ЕС. Хранителните стоки са относително високи. Хубав шут по болното място ще се получи. Пък и ще си запиша в компютъра някои данни за способностите му да реагира на подобни ситуации. За в бъдеще. Къде да пусна заразата- ами на фест събрал хиляди от северна Германия. Инкубацията е по-дълга от траенето му. Ще се пръснат по страната и ще се започне...Ако лабораторията ми е мазето, никой няма да се сети да търси там. А ако пък съм заплатил на някоя високотехнологична лаборатория по-на запад от ЕС, няма да посмеят безполезно да тършуват там. Е било дребен удар. Еми, десет малки прави един голям. Лош човек съм аз!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД