:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
29 души ще работят вече в пресцентъра на правителството

Администрацията на МС набъбна с 43-ма чиновници

Заплатите им нямало да тежат на бюджета, имало икономисани пари
Още 10 към сегашните 10 чиновници ще се занимават с изпълнението на проекти, плащани от бюджета. 6 души повече ще се трудят в дирекция "Европейска интеграция", чийто щат става 24 бройки. С 9 души нараства персоналът на пресдирекцията - 4-ма от тях са пренасочени от закритото тв студио на "Дондуков" 1. Така в пресцентъра на Цветелина Узунова, в който има голямо текучество на кадри, ще работят 29 човека.

С още двама лични сътрудници ще се сдобие премиерът - юридически и икономически съветник. Така в политическия му кабинет вече ще работят 24-ма. В него вероятно ще и бъдещият говорител на правителството, но още не е ясно какъв ще е изобщо статутът му, съобщи Калчев.

По двама експерти допълнително получават министрите без ведомства Калчев и Моллов. Щатът на техните политкабинети е вече от по 7 човека. 4-ма експерти ще работят към главния секретар на МС, който досега нямаше свой щат чиновници. Така щяло да се повиши качеството на проектите за нормативни актове, които приема правителството. Разкрива се и щат за експерт, който да се грижи за секретната информация.

С работата по длъжностните характеристики на държавните служители се обяснява увеличението на щата от 10 на 13 бройки на дирекция "Държавна администрация". Укрепването на деловодството на кабинета пък е оправданието за допълнителните 4 човека в дирекция "Правителствена канцелария". По 1 бройка отгоре се дават на дирекциите "Икономическа политика" и "Вероизповедания".

Увеличеният брой чиновници няма да струва допълнителни пари на бюджета, твърди правителството. Разходите за заплатите им щели да се поемат от реализирани икономии и преразпределение на средства.
737
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД