:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
MAKE LOVE NOT WAR

Кейдж и Пенелопе се залюбват на война

Романсът от сценария на "Капитан Корели" е поредният, който страстната испанка повтори и в живота
снимка: александра видео
"Капитан Корели" (всъщност истинското му име е "Мандолината на капитан Корели", посъкратили са го при превода, но нейсе) е сред филмите, които окончателно легитимираха испанската прелест Пенелопе Крус в Холивуд.

Необичайното в случая е, че режисьорът, сюжетът и духът на екрана са чисто европейски. "Капитан Корели" е и поредният от филмите, на чиято снимачна площадка испанката завъртя афера с партньора си.

След Мат Деймън (в "Тези прекрасни коне") и преди Том Круз (във "Ванилено небе") тя падна в обятията на Никълъс Кейдж. Същото се случва й с героите им във филма на Джон Мадън, нашумял с многооскаровия "Влюбеният Шекспир". Сценарият е типична разработка по темата "любов по време на война", интерпретирана в киното до пълно втръсване. Той е базиран върху едноименния роман на Луис де Берниер, който е бестселър във Великобритания до такава степен, че в лондонското метро непрекъснато се намира някой, който да го чете...

Пелагия (в ролята не би могла да бъде друга освен Пенелопе!) е красива гъркиня, на чийто остров през Втората световна дебаркират италиански части. Кейдж е войник на Мусолини, в чиято глава се мотаят вместо бойни стратегии арии на Пучини. Двамата на бърза ръка се залюбват, защото мъжът на нашето момиче (Крисчън Бейл от "Американски психар") отдавна се е затрил по бойните полета. Но когато той се завръща и Хитлер губи войната, за никого от участниците в любовния триъгълник няма хепиенд.

Невъоръжен тук със съсипващо остроумния сценарий на "Влюбеният Шекспир" (донесъл "Оксар" на Том Стопард), режисьорът доста е поразлял и подсладил историята из идиличните средиземноморски пейзажи. В няколко момента филмът му потресаващо заприличва на "Зорба Гъркът". Без съмнение ефектът е търсен. За това спомага и фактът, че всички второстепенни роли са поверени на актьори от южната ни съседка - включително известната Ирене Папас и познатата от българския филм "След края на света" Катерина Дидаскалу.

"Капитан Корели" успява да остави усещане за нещо европейско и приятно на вкус въпреки излишната сантименталност и изтърканата завръзка.

Пенелопе Крус не просто играе ролята си, тя е родена за нея. Невъобразимият акцент, с който говори английски, си остава нейна запазена марка. "Капитан Корели" вероятно е и последният филм, в които испанката краси екрана с онази ослепителна невинност, която холивудската слава лека-полека изми от образа й. Гледайте и "Ванила скай", за да се убедите в това.
3802
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД